Snimači za video nadzor

Snimači za video nazdor služe snimanju video zapisa sa kamera određene rezolucije. Odaberite DVR, NVR ili AI snimač za kamere kompatibilan sa tipom kamere (IP, analogne kamere..), brojem kamera, vrstom napajanja. Uz odabir optimalnog snimača čuvajte snimke u visokoj rezoluciji duži vremenski period. Poručite online i sačekajte dostavu!

Snimač za kamere kompatibilan sa ostalim uređajima sistema video nadzora

Snimač za video nadzor predstavlja komponentu sistema za video nadzor koja snima video zapise zabeležene od strane kamera za video nadzor.

Omogućava reprodukciju snimaka u realnom vremenu (kod DVR-a kada imaju LAN ulaz) putem telefona, računara i tableta ili naknadno pregledanje sačuvanih zapisa sa hard diska.

Odabir snimača za nadzorni sistem zavisi od toga koliku rezoluciju snimanja omogućavaju kamere i kakav sistem za transfer podataka koriste.

IP mrežne kamere podržavaju NVR snimači za kamere (Network video recorder), omogućavaju reprodukciju slike najboljeg mogućeg kvaliteta do čak 12 megapiksela i transfer podataka vrše preko UTP kablova i /ili WiFi mreže.

Analogne AHD kamere rezolucije snimaka 720p i 1080p podržane su od strane DVR snimača (Digital video recorder – digitalni video rekorder) i transfer podataka vrše koaksijalnim kablovima RG59 ili RG6 najčešće sa BNC konektorima.

Zašto je važno da snimač bude kompatibilan sa kamerom i ostalim komponentema?

Neophodno je odabrati snimač za kamere koji podržava određenu rezoluciju, jer ovo direktno utiče na FPS (Frames per second), odnosno broj slika u sekundi tokom reprodukcije snimka.

Što je kompatibilnost snimača i kamere bolja, to će i kvalitet snimaka biti čistiji, sa lako uočljivim detaljima. Ukoliko snimači za video nadzor nisu odgovarajući za kamere, rezolucija snimaka će se smanjiti tokom reprodukovanja na ekranu.

Prilikom odabira snimača obavezno vodite računa o broju konektora i hard diskova.

Snimači za video nadzor imaju određeni broj konektora (4, 8, 16…), pomoću kojih se kamere povezuju u sistem za nadzor, što ostavlja mogućnosti za nadzor manjih ili većih objekata i površina – video nadzor kuća, video nadzor zgrada i poslovnih objekata.

Tako postoje 4 kanalni, 8 kanalni, 16 kanalni i 32 kanalni snimači video nadzor za pokrivanje većih površina.

XVR snimači video kamera su hibridni i imaju konektore koji podržavaju i koaksijalne kablove i kablove sa IP kamera.

Bilo da su vaš odabir DVR snimači ili NVR snimači, hard diskovi su zaduženi za skladištenje memorije. U snimač za kamere se može ugraditi više hard diskova i povećati i produžiti kapacitet čuvanja snimaka.

Dužem čuvanju snimaka i većem kapacitetu memorije doprinose i:

  • snimanje zapisa nakon detekcije pokreta;
  • odabir odgovarajućeg codec sistema – novije verzije čuvaju kvalitetnije snimke duži period: noviji DVR snimač vrše kompresiju uz codec h.264/h.264+ i h.265/h.265+.

Snimači za video nadzor cene i prodaja online

Odaberite odgovarajući snimač za kamere pouzdanih brendova: Hikvision snimač za kamere, Dahua DVR snimač i drugi, na Video nadzor prodavnici opreme za nadzorne sisteme. Obratite pažnju na specifikacije proizvoda, još jednom pročitajte naše uputstvo i napravite najbolji izbor.

Poručeni snimač za kamere stiže na kućnu adresu u najkraćem roku! U saradnji sa licenciranim partnerima obavljamo i usluge montaže i obuke prema potrebama, u skladu sa dogovorom i doplatom.