ai-analitika-za-monitoring-centre
ultinous_logo_dark01

AI analitika za monitoring centre

4,01 (85 recenzija)

Šifra proizvoda: 800001

Ultinous AI analitika za monitoring centre omogućuje AI vizuelnu verifikaciju alarmnih događaja putem AI detekcije klasifikovanih objekata poput ljudi i vozila. Implementacija ove Tech-AI-Guarding solucije alarm monitoring kompanijama donosi direktne uštede u poslovanju i do 45%, u odnosu na angažovanje pripadnika fizičkog obezbeđenja i eliminisanje nepotrebnih višestrukih terenskih izlazaka na lokacije korisnika radi verifikacije alarmnih događaja.

Ultinous solucija za alarm monitoring centre je u mogućnosti da u milisekundama obradi snapshot-ove sa kamera koje su detektovale pokret i da dostavi povratne informacije alarm monitoring centru o vrsti i tipu klasifikovanog, detektovanog objekta (ljudi, vozila – automobil, kamion, autobus, motor, bicikl, avion,…). Rešenje je optimizovano za alarm monitoring kompanije koje uz instalirane alarmne i video nadzor sisteme na lokacijama korisnika koriste Ultinous soluciju za brzu i pouzdanu (AI-powered) vizuelnu verifikaciju alarmnih događaja.

Ova Ultinous solucija može se setovati na već postojećim video nadzor kamerama instaliranim na objektima koji koriste uslugu alarm monitoringa, obzirom da je solucija kompatibilna je sa velikom većinom AnalogHD i IP kamera proizvođača poput: Hikvision, Dahua, TVT, DVC, Uniview, Axis, Bosch, Pelco,…

AI analitika za monitoring centre radi na svim IP kamerama koje podržavaju Motion Detection i SMTP funkcionalnost. Solucija takođe radi na AnalogHD kamerama koje su konektovane na NVR/DVR koji podržava SMTP funkcionalnost. Po navodima proizvođača Ultinous, sve postojeće kamere i video nadzor snimači instalirani u poslednih ~8 godina mogu efikasno postati deo ove solucije za alarm monitoring centre, obzirom da je motion detection i SMTP prisutan već duže vremena u nadzornim kamerama i snimačima.

Ultinous solucija se može implementirati na postojećoj instaliranoj opremi, ili na kompletno novoj nadzornoj opremi, što omogućuje skalabilnost i izuzetnu troškovnu-efikasnost pri nabavci i implementaciji ovog AI analitičkog rešenja za alarm monitoring centre.

Deo solucije koji se instalira u sam alarm monitoring centar jeste 2U server, koji je u mogućnosti je da procesira 9.000 događaja u minuti što je dovoljno za AI vizuelnu verifikaciju alarmnih događaja sa oko 2.000 kamernih kanala. Ukoliko postoji potreba za više kamernih kanala Ultionus solucija je skalabilna i može podržati 10.000+ kamernih kanala jednostavnim dodavanjem dodatnih servera u klaster.

Integracija sa softverom koji je u upotrebi u alarm monitoring centru je obezbeđena, solucija je već integrisana sa Milestone XProtect, Winguard i Immix CS, ali su integracije i sa drugim ARC softverima podržane direktno od vendora Ultinous.

Pošaljite nam upit za AI analitku za monitoring centre, a mi ćemo vam dostaviti ponudu optimizovanu u skladu sa vašim realnim potrebama.

Brend

Namena AI video analitike

Info za kupce

Proces online kupovine prilagođen je i fizičkim i pravnim licima u skladu sa odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju Republike Srbije. Odabirom i poručivanjem proizvoda iz prodavnice u mogućnosti ste odabrati jednu od sledećih opcija – plaćanje odmah online, platnom karticom, ili plaćanje pouzećem.

Ukoliko ste kupac pravno lice, na vas se mogu odnositi posebne odredbe Zakona o privatnom obezbeđenju, pre svega izrada zakonom obavezne dokumentacije za pravna lica-korisnike sistema privatnog obezbeđenja kao što su: Plan, Projekat i posebno Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja.

Izuzev nabavke i kupovine opreme, po Zakonu o privatnom obezbeđenju Republike Srbije, svaki kupac pravno lice u obavezi je ugovoriti instalaciju-montažu i setovanje sistema, kao i zakonsko održavanje sistema isključivo sa firmom koja je licencirana za vršenje poslova iz domena koje definiše Zakon o privatnom obezbeđenju Republike Srbije.

Za sve naše kupce – pravna lica, obezbedili smo da vam proces kupovine, ali i instalacije, setovanja i puštanja sistema u rad, kao i obuke korisnika za rukovanje sistemom bude organizovan u skladu sa odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju, jednostavno i bez stresa.

U saradnji sa našim dugogodišnjim autorizovanim integrator partnerima, licenciranim za poslove koje definiše Zakon o Privatnom Obezbeđenju Republike Srbije, za sve naše kupce – pravna lica obezbeđujemo i profesionalne usluge i servise iz domena planiranja, projektovanja, instalacije, puštanja u rad, obuke korisnika za rukovanje sistemom, kao i usluge zakonskog održavanja sistema privatnog obezbeđenja.

Bilo da ste fizičko ili pravno lice, slobodno kompletirajte vašu porudžbinu u našoj online prodavnici, a naše kolege će vas kontaktirati u vezi sa svim specifičnim uslugama i servisima koje su vam dodatno neophodne, kako biste se uskladili sa Zakonskim odredbama, ili kako bismo ispunili vaše dodatne potrebe i očekivanja od sistema koji planirate da nabavite.

Sve dodatne profesionalne usluge i servisi iz domena usklađivanja kupaca pravnih lica sa Zakonom o privatnom obezbeđenju nisu uključene u cenu poručenih proizvoda koja je iskazana na website-u, već će se ove usluge u dogovoru sa kupcem naknadno definisati i ugovoriti. Ovde pre se pre svega misli na sledeće usluge:

Izrada zakonom obavezujuće dokumentacije za kupce pravna lica:

  • Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja
  • Plan sistema tehničke zaštite
  • Projekat

Profesionalne usluge i servisi koje zakon propisuje kao obavezne za kupce pravna lica:

  • Instalacija, montaža i setovanje sistema privatnog obezbeđenja
  • Obuka korisnika za rukovanje sistemom
  • Zakonsko održavanje sistema privatnog obezbeđenja

Dodatne informacije

Specijalizovani portal za ICT, security i safety solucije www.videonadzor.net obezbeđuje svim svojim klijentima sigurnu kupovinu i najbolje komercijalne uslove.

Pregledajte naše kategorije i pronađite odgovarajući proizvod ili kompletno rešenje, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo savetodavno u vezi sa ispravnošću odabrane sistemske konfiguracije, kao i da vam pružimo sve profesionalne usluge neophodne za instalaciju, setovanje i puštanje sistema u rad:

U saradnji sa našim autorizovanim integrator partnerima, licenciranim za poslove koje definiše Zakon o Privatnom Obezbeđenju Republike Srbije, za sve kupce pravna lica obezbeđujemo i profesionalne usluge i servise iz domena planiranja, projektovanja, instalacije, puštanja u rad i obuke korisnika za rukovanje sistemom.

Dodatno, u saradnji sa našim autorizovanim, licenciranim integrator partnerima, svi naši kupci pravna lica ostvaruju značajne uštede na izradi zakonski obavezne dokumentacije kao što su: Plan, Projekat i posebno Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, definisani Zakonom o privatnom obezbeđenju.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.