Servis video nadzora i održavanje

Video nadzor servis i održavanje omogućuje korisnicima da svoje nadzorne sisteme uz pomoć stručnih profesionalaca održavaju funkcionalnim, kao i da iste usklade za zakonskim odredbama, nadograde i unaprede prema potrebama. Putem naše mreže autorizovanih i licenciranih integrator partnera, pomažemo kupcima-pravnim licima u procesu zakonskog održavanja video nadzor sistema i sistemskih solucija.

Servis i održavanje sistema privatnog obezbeđenja putem Upstream ICT Alliance partner mreže licenciranih integrator firmi

Sva pravna lica i preduzetnici, po osnovu Zakona o privatnom obezbeđenju Republike Srbije.

obavezni su da imaju ugovoreno, zakonom propisano održavanje sistema privatnog video obezbeđenja.

Upstream ICT Alliance u saradnji sa svojom partner mrežom autorizovanih i licenciranh sistem integrator firmi, pomaže kupcima-pravnim licima u procesu usaglašavanja video nadzor sistema i sistemskih solucija sa Zakonom o privatnom obezbeđenju i sa pratećim podzakonskim aktima.

Sa tržišnim iskustvom koje traje više od decenije i sa value-add distributivnim portfolijom posebno optimizovanim da pruži više, Upstream ICT Alliance pomaže kupcima u svim fazama projekta.

Autorizovana mreža licenciranih Integrator Partnera

Dugogodišnja saradnja sa mrežom sistem integrator partnera, licenciranih od strane MUP-a, za naše kupce znači kvalitet i poverenje u svim fazama projekta:

 • Licenca za izradu Akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja
 • Licenca za izradu Plana i projekta sistema tehničke zaštite
 • Licenca za vršenje poslova montaže, puštanja u rad i održavanje sistema tehničke zaštite i obuku korisnika
 • Licenca za nadzor projekta i za obuku?

Širok izbor profesionalnih usluga i servisa

Tržišni pristup posebno kreiran na ovaj način, kupcima omogućuje širok izbor profesionalnih usluga i servisa za pravilno planiranje i realizaciju projekta, uz dodatu korisničku vrednost u vidu:

 • Preporuka za optimizaciju sistema
 • Konsultacija za interoperabilnost i integracije sa drugim sistemima
 • Operativnih preporuka za video nadzor integracije sa kontrolom pristupa
 • Know-how podrške za unapređenje i upgrade postojećih video nadzor sistema
 • Podrške za unifikaciju video nadzor sistema sa top-tier VMS platformama
 • TCO analiza i podrške za prelazak na efikasnije sistemske solucije
 • Direktan pristup vendor rešenjima i bolje komercijalne uslove kupovine
 • Mogućnosti produžene garancije na opremu
 • Garancija na izvršene radove
 • Veća sigurnost za kupce pri planiranju kupovine i pri realizaciji projekta

Upstream ICT Alliance vam stoji na raspolaganju za početak procesa konsultacija na temu zakonskog usaglašavanja video nadzor sistema vaše firme, kompanije ili organizacije. Možete nam jednostavno poslati upit i saznati kako da ovaj proces prođe efikasno i pouzdano.

Održavanje i servis video nadzor sistema i sistemskih solucija

Održavanje sistema za video nadzor za pravna lica, u mogućnosti su da vrše isključivo sistem integrator firme koje su licencirane od strane MUP-a Republike Srbije za ove poslove.

Ovo su samo neke od standardnih aktivnosti aktivnosti održavanja:

 • provera ispravnosti arhivnih kapaciteta, 30 dana arhive je zakonski minimum, kada su u pitanju snimači za video nadzor;
 • provera ispravnosti funkcionisanja setovanih rulova i trigera, kada je u pitanju video analitika koju sistem video nadzora koristi;
 • provera podešenosti vidnog polja kamere za video nadzor;
 • provera konektivnosti nadzornih kamera;
 • proveravanje znakova korozije na unutrašnjim i spoljašnjim kamerama za video nadzor;
 • zamena svih konektora na kojima se nakupila korozija;
 • provera ispravnosti napajanja usled delovanja vremenskih nepogoda ili usled potencijalnog nestručnog rukovanja;
 • čišćenje objektiva na kamerama;
 • provera ispravnosti prateće video nadzor mrežne opreme, kao što su svičevi za video nadzor;
 • provera da li je kabliranje izvršeno na bezbedan i standardizovan način.

Angažovanjem profesionalne firme za održavanje i servis dobijate potpunu sigurnost i zakonsko usaglašavanje, uz redovne servise u dogovrenim vremenskim intervalima, vanredne servise kada se dogodi kvar, kao i preventivni monitoring i pregled ispravnosti funkcionisanja vašeg video nadzor sistema.

Održavanje sistema podrazumeva održavanje kamera, snimača i prateće opreme, uz potpisivanje ugovora o održavanju nadzora što predstavlja zakonsku obavezu svih pravnih lica koja koriste tehničke sisteme privatnog obezbeđenja. .

I za sam kraj ono najvažnije. Ukoliko dođe do kvara kamere ili bilo kog drugog dela opreme u sistemu, servis i održavanje garantuju da popravka ili zamena kamera, čišćenje, zamena objektiva, napajanja i sve ostalo prođe u najboljem redu i sa minimumom sistemskog downtime-a.

Održavanje i servis kamera i prateće opreme – za besprekorno funkcionisanje nadzornih sistema

Video nadzor sistemi su efikasni samo ako u potpunosti ispunjavaju svoju funkciju u svakom trenutku, pa nema razloga da dozvolite njihov loš rad. Ukoliko postoji bilo kakav problem sa vašim sistemom, poklonite poverenje profesionalcima u ovom sektoru.

Oni će vam u najkraćem roku izvršiti servisiranje video nadzora i obezbediti njegovo besprekorno funkcionisanje, uz jednostavnu optimizaciju ili nadogradnju vaše postojeće IT infrastrukture.

Servisiranje kamera za video nadzor

Servisiranje video nadzor sistema unaprediće postojeće stanje i pružiti vam mnogo šire mogućnosti, tako da kapaciteti budu maksimalno iskorišćeni.

Profesionalni servis za video nadzor će jednostavno i lako, bez nepotrebne dodatne investicije u serversku opremu i hard snimačke kapacitete učiniti da vaš sistem bude usklađen sa zakonom, kao i da realizujete neophodne funkcionalnosti, u skladu sa vašim potrebama.

Naša mreža autorizovanih i licenciranih integrator partnera pomoći će vam da jednostavno realizujete zakonsko usaglašavanje vašeg sistema i da obezbedite zakonom propisan servis i održavanje kamera za video nadzor.

Zakonsko održavanje sistema tehničke zaštite i privatnog obezbeđenja

Uz zakonsko održavanje video nadzor kamera i sistema možete ugovoriti i sledeće usluge:

 • kabliranje prostorija gde se nalazi tehnička oprema;
 • kabliranje telekomunikacione sobe u kojoj se nalazi oprema koja povezuje magistralne i horizontalne kablovkse sisteme;
 • magistralno (Backbone) kabliranje;
 • horizontalno kabliranje.

Održavanje nadzornih sistema vrše naši autorizovani i licencirani integrator partneri sa višegodišnjim iskustvom u domenu malih, srednjih i velikih video nadzor instalacija i integrisanih sistemskih solucija.

Servis računarskih mreža i softvera

Ukoliko imate potrebu za unapređenjem, održavanjem, ili servisiranjem postojeće mrežne infrastrukture, ili vam je u planu da izgradite novu, obratite se nama i našim autorizovanim i licenrianim partnerima koji u ovom domenu poseduju višedecenijsko iskustvo i neophodan ’know-how’ za realizaciju specifičnih FO i SKS projekata.

Zašto je važno redovno servisiranje video nadzora?

Krađe, provale, razbojništva i upadi na privatne posede i poslovne objekte postali su gotovo svakdonevne pojave, zbog čega je instalacija kamera za video nadzor sasvim logično rešenje za veći stepen bezbednosti.

Kako bi sistem za nadzor funkcionisao besprekorno, odnosno locirao neautorizovan upad na posed, alarmirao vas, a eventualno i nadležne službe o tome i potom omogućio pregledanje snimaka, neophodno je posedovati ugovoreno redovno održavanje i servisiranje uz povremene nadogradnje u skladu sa napretkom tehnologije.

Dodatno, Zakon o privatnom obezbeđenju propisuje kao zakonsku obavezu da sva pravna lica imaju ugovoreno održavanje sistema privatnog obezbeđenja (video nadzor, kontrola pristupa, alarmni sistemi, interfonski sistemi) sa integrator firmom koja poseduje licence MUP-a Republike Srbije za ovaj domen poslova.

Obezbedite servisiranje video nadzora putem naše mreže autorizovanih i licenciranih integrator partnera

Putem naše online prodavnice za video nadzor opremu uz željeni sistem možete obezbediti zakonsko održavanje vaših sistema, za njihov neometan rad i normalno funkcionisanje.

Angažovanjem Upstream ICT Alliance i naše mreže autorizovanih, licenciranih integrator partnera možete pokrenuti jednostavnim slanjem upita, čime ćete ujedno biti u prilici i da saznate sve neophodne informacije i preporuke koje su vam potrebne za zakonski servis i održavanje vašeg video nadzor sistema.