Uslovi korišćenja sajta www.videonadzor.net

Uvod

Dobro došli na www.videonadzor.net, sajt koji je u vlasništvu i pod upravom kompanije Upstream Alliance ICT („Kompanija“, „Mi“, „Naš“, „Nas“). Sajt se bavi prodajom video opreme na teritoriji Srbije.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uslove korišćenja („Uslovi“) pre korišćenja sajta www.videonadzor.net („Sajt“). Korišćenjem Sajta, prihvatate da budete obavezni ovim Uslovima. Ako se ne slažete sa ovim Uslovima, molimo Vas da ne koristite Sajt.

Opšti podaci

Matični broj: 20503556
Poreski br.: 105975944
Šifra delatnosti: 6110 (Kablovske komunikacije)
Puni naziv: Upstream ICT Alliance d.o.o. Zrenjanin
Adresa: Kralja Aleksandra I Karađorđevića 4
Pošta i mesto: 23000 Zrenjanin
Region: Srednje-Banatski

Registracija i korišćenje

Da biste koristili Sajt, može biti potrebno da se registrujete. Prilikom registracije, obavezni ste da pružite tačne i ažurirane informacije. Takođe se obavezujete da ćete koristiti Sajt u skladu sa važećim zakonima i propisima Republike Srbije.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Isporuka robe

1.1 Isporuka robe koja ne uključuje dodatne usluge i profesionalne servise
Isporuka robe koja ne uključuje dodatne usluge i profesionalne servise vrši se kurirskom službom na teritoriji Republike Srbije.

1.2 Isporuka robe koja uključuje i dodatne usluge i profesionalne servise
Isporuka robe koja uključuje i dodatne usluge i profesionalne servise vrši se lično na teritoriji Republike Srbije.

Procesiranje primljenih porudžbina

2.1 Vreme procesiranja porudžbina
Porudžbine primljene u periodu od ponedeljka do petka do 16 časova biće poslate poručiocu u roku od 3 radna dana nakon evidentiranja uplate. Porudžbine primljene posle 16 časova i tokom vikenda (subota – nedelja) biće poslate poručiocu u roku od 4 radna dana nakon evidentiranja uplate.

2.2 Obaveštenje o promenama u isporuci
U slučaju eventualnih promena ili odstupanja od navedenih rokova, obavestićemo kupce putem e-maila ili telefonski, pružajući informacije o novom datumu isporuke. Napomena: Post Express služba, sa kojom Upstream ICT alliance d.o.o. Beograd ima ugovor o isporuci, može imati ograničenu dostupnost u određenim mestima i danima.

2.3 Odgađanje isporuke
Kupac ima pravo da odloži izvršenje isporuke najviše 15 kalendarskih dana od datuma naručivanja. Ukoliko se isporuka odlaže duže od navedenog roka, porudžbina će biti otkazana, a novac će biti vraćen kupcu.

2.4 Isporuka dodatnih usluga i profesionalnih servisa
Ukoliko poručena roba zahteva ili uključuje dodatne usluge i profesionalne servise, dogovorićemo se sa kupcem oko datuma isporuke robe, kao i izvršenja dodatnih usluga i profesionalnih servisa, u roku od maksimalno 15 kalendarskih dana od datuma naručivanja i evidentiranja uplate.

2.5 Radno vreme isporuke
Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

2.6 Besplatna isporuka
Za porudžbine vrednosti preko 15.000 RSD, isporuka je besplatna. Za porudžbine vrednosti ispod 15.000 RSD, troškove isporuke snosi kupac.

2.7 Rok za reklamacije na eventualna oštećenja robe u transportu
Rok za podnošenje reklamacija na eventualna oštećenja u transportu je 24 sati od trenutka prijema robe.

Napomena: Isporuka robe, usluga i profesionalnih servisa poručenih putem eCommerce na https://videonadzor.net vrši se isključivo na teritoriji Republike Srbije. Isporuka robe i usluga putem eCommerce van teritorije Srbije nije moguća.

Pravo na reklamaciju

Vaše zadovoljstvo je naš prioritet i želimo da vam pružimo visoko kvalitetne proizvode, usluge i rešenja iz domena bezbednosne, sigurnosne i ICT tehnologije. Međutim, ukoliko se susretnete sa nekim problemom ili nezadovoljstvom u vezi sa kupljenim proizvodom, rado ćemo vam pomoći da rešite situaciju putem našeg procesa reklamacija.

Evo osnovnih koraka koje treba preduzeti u slučaju reklamacije:

  • Kontaktirajte nas: Ukoliko naiđete na problem sa proizvodom ili želite podneti reklamaciju, molimo vas da nas kontaktirate u što kraćem roku. Najbrži i ujedno najefikasniji način da nas kontaktirate je putem putem e-mail adrese koji su naznačeni na sajtu. Opišite problem ili reklamaciju detaljno kako bismo mogli da vam pružimo adekvatnu pomoć, a mi ćemo vam se u najkraćem mogućem roku javiti i uraditi sve što je u našoj mogućnosti kako bismo vam efikasno pomogli u rešavanju aktuelnog problema.
  • Priložite dodatne informacije: Kako bismo brže i efikasnije obradili vašu reklamaciju, molimo vas da nam priložite i sve relevantne dodatne informacije o proizvodu, kao što su broj narudžbine, naziv proizvoda, opis problema, fotografije ili snimke koje ilustruju reklamaciju. Ovo će nam pomoći da bolje razumemo situaciju, kao i da vam efikasnije pružimo odgovarajuće rešenje.
  • Pregled reklamacije: Naš tim za podršku će pažljivo pregledati vašu reklamaciju i razmotriti sve dostavljene informacije. Potrudićemo se da to uradimo što je brže moguće kako bismo vam efikasno pružili odgovor i rešenje na nastali problem.
  • Rešenje problema: Nakon pregleda vaše reklamacije, nastojimo da pružimo rešenje koje je u skladu sa našim poslovnim politikama. To može uključivati zamenu oštećenog proizvoda novim proizvodom, povrat novca, ili druge odgovarajuće mere kako bismo vam obezbedili najviši nivo korisničkog iskustva i kako biste ostali naš zadovoljni kupac.
  • Komunikacija i praćenje: Obezbedićemo vam redovnu komunikaciju tokom procesa reklamacije kako bismo vas obavestili o napretku i statusu vaše reklamacije. Ukoliko imate dodatna pitanja ili nedoumice tokom ovog procesa, uvek možete da nas kontaktirate.

Važno je napomenuti da su naše politike reklamacija dizajnirane u skladu sa relevantnim zakonima i propisima koji se odnose na potrošače. Sva prava koja vam pripadaju u vezi sa reklamacijama su u skladu sa važećim aktivnim zakonskim regulativama Republike Srbije.

Vaše korisničko iskustvo i zadovoljstvo su nam veoma važni, i trudimo se da vam pružimo kvalitetnu podršku u slučaju reklamacija. Razumemo da se problemi mogu javiti, ali smo ovde da vam pomognemo da ih rešite na najbolji mogući način.

Molimo vas da imate na umu sledeće smernice u vezi sa reklamacijama:

  • Rok za podnošenje reklamacije: Preporučujemo vam da podnesete reklamaciju što je pre moguće nakon što primetite problem sa proizvodom. Ovo će nam omogućiti da što brže i efikasnije odgovorimo na vašu reklamaciju.
  • Originalno stanje proizvoda: Molimo vas da proizvod vratite u originalnom stanju i pakovanju, sa svim pripadajućim dodacima i dokumentacijom. Ovo će nam pomoći u obradi vaše reklamacije.
  • Garancija proizvoda: U zavisnosti od proizvoda koji ste kupili, moguće je da proizvod ima određeni period garancije. Ukoliko je reklamacija vezana za garancijski period, pružićemo vam informacije o postupku zahteva za garanciju i načinu rešavanja problema.
  • Sledite uputstva: Naš tim za podršku će vam pružiti detaljna uputstva o daljim koracima koje treba preduzeti u vezi sa reklamacijom. Molimo vas da sledite ta uputstva kako bismo vam pružili najbolju moguću podršku.
  • U slučaju da se reklamacija ne može rešiti putem dogovora, imate pravo da se obratite nadležnim institucijama za zaštitu potrošača u skladu sa važećim zakonodavstvom.

Hvala vam na razumevanju i saradnji u vezi sa reklamacijama. Upstream ICT Alliance nastoji pružiti vrhunsku uslugu i obezbediti vrhunsko korisničko iskustvo i zadovoljstvo našim kupcima. Ako imate bilo kakva dodatna pitanja ili nedoumice, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira narazlog vraćanja, Upstream Alliance ICT je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Zaštita privatnosti korisnika

Hvala što koristite usluge Upstream ICT Alliance, online prodavnice specijalizovane za prodaju ICT, security i safety proizvoda i rešenja. U ovom dokumentu objašnjavamo kako prikupljamo, koristimo i štitimo vaše lične podatke tokom procesa kupovine na našoj online prodavnici. Molimo vas da pažljivo pročitate sledeće informacije.

Sakupljanje i korišćenje ličnih podataka

Kada posetite naš sajt https://videonadzor.net, prikupljamo određene informacije o vašoj poseti. Ove informacije uključuju IP adresu vašeg uređaja, vrstu pregledača koji koristite, vreme i datum vaše posete, kao i stranice koje ste posetili na našem sajt.

Ove informacije koristimo za analizu saobraćaja na našem sajtu i za unapređenje korisničkog iskustva prilikom korišćenja našeg sajta. Takođe, možemo koristiti ove informacije u svrhu poboljšanja naših marketinških kampanja i za unapređenje naših proizvoda i usluga.

Upstream ICT Alliance koristi vaše lične podatke isključivo u svrhu obrade vaše porudžbine i pružanja usluga vezanih za kupovinu. Vaše podatke možemo koristiti za slanje relevantnih obaveštenja o statusu porudžbine, isporuci proizvoda, kontaktiranju u vezi s plaćanjem ili rešavanjem bilo kakvih problema koji se mogu pojaviti tokom procesa kupovine.

Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na sledećem linku: Google Analytics

Prikupljanje ličnih podataka prilikom kupovine

Prilikom obavljanja kupovine kao gost, tražićemo od vas da nam dostavite određene lične podatke kako bismo mogli uspešno realizovati vašu porudžbinu. Ovi podaci uključuju:

Ime i prezime: Koristimo ove podatke kako bismo vam pružili personalizovanu uslugu i obratili vam se na odgovarajući način.

Adresa: Potrebna nam je adresa kako bismo isporučili vašu porudžbinu na željenu lokaciju.

E-mail adresa: Koristimo e-mail adresu za slanje potvrde o kupovini, informacija o statusu porudžbine, kao i za komunikaciju vezanu za vašu kupovinu.

Telefon: Telefon nam je potreban kako bismo vas mogli kontaktirati u vezi sa vašom porudžbinom, posebno u slučaju promena ili problema koji se mogu pojaviti tokom procesa isporuke.

Dodatni podaci za fizička lica: Ukoliko ste fizičko lice, može se tražiti da nam dostavite dodatne podatke poput broja lične karte, radi ispunjenja regulatornih zahteva ili kako bismo se pridržavali lokalnih zakona i važećih propisa.

Podaci firme za pravna lica: Ukoliko se radi o pravnom licu, možemo tražiti podatke o firmi kao što su naziv firme, PIB, adresa sedišta i drugi relevantni podaci, kako bismo procesirali vašu porudžbinu i izdali vam odgovarajuću fakturu.

Otkrivanje ličnih podataka

Vaše lične podatke nećemo deliti, prodavati niti otkrivati trećim stranama osim u sledećim situacijama:

Saradnici i pružaoci usluga: Možemo koristiti pouzdane saradnike i pružaoce usluga koji nam pomažu u obradi vaših porudžbina, kao što su kurirske službe za isporuku proizvoda ili procesori plaćanja. Ove treće strane će imati pristup vašim ličnim podacima samo u meri koja je potrebna za obavljanje njihovih usluga i obavezne su da poštuju našu politiku privatnosti.

Pravni zahtevi: U određenim situacijama možemo biti obavezani da otkrijemo vaše lične podatke u skladu sa primenjivim zakonima, sudskim postupcima, zahtevima vlasti ili pravnim procesima.

Bezbednost ličnih podataka

Upstream ICT Alliance preduzima odgovarajuće mere kako bi se zaštitili vaši lični podaci od neovlašćenog pristupa, gubitka, zloupotrebe ili otkrivanja. Koristimo tehničke, administrativne i fizičke mere bezbednosti kako bismo obezbedili integritet i privatnost vaših podataka.

Vaša prava i izbor

Kao gost kupac, imate određena prava i izbore u vezi sa svojim ličnim podacima. Imate pravo da zatražite pristup, ispravku, ažuriranje ili brisanje vaših podataka. Takođe možete tražiti ograničenje obrade vaših podataka ili prigovoriti na njihovu obradu u određenim okolnostima. Ukoliko želite iskoristiti ova prava ili imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa našom politikom privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate putem dostupnih kanala komunikacije.

Čuvanje ličnih podataka

Vaše lične podatke čuvamo samo u periodu koji je potreban za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni, osim ako zakoni ili propisi ne zahtevaju duže čuvanje podataka.

Izmene politike privatnosti

Molimo vas da povremeno proveravate našu politiku privatnosti jer se može povremeno menjati ili ažurirati kako bismo odgovarali promenama u zakonodavstvu ili našim poslovnim praksama. Ažurirane verzije politike privatnosti će biti objavljene na našem sajtu i biće vam dostupne.

Zahvaljujemo vam na poverenju koje nam ukazujete korišćenjem usluga Upstream ICT Alliance. Vaša privatnost je važna za nas i radimo na tome da vaši lični podaci budu zaštićeni i da se koriste samo u skladu sa ovom politikom privatnosti.

Ograničenje odgovornosti

Kompanija Upstream Alliance ICT se trudi da obezbedi tačne i ažurirane informacije na Sajtu, ali ne garantuje za tačnost, pouzdanost ili potpunost informacija. Koristite Sajt na vlastitu odgovornost.

Intelektualna svojina

Sav sadržaj na Sajtu je vlasništvo Kompanije ili njenih partnera i zaštićen je zakonima o autorskim pravima, žigovima i drugim zakonima o intelektualnoj svojini. Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje i distribucija materijala sa Sajta bez izričite pisane saglasnosti Kompanije.

Promene Uslova

Kompanija zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni ove Uslove. Promene stupaju na snagu objavljivanjem na Sajtu.

Zakon i nadležnost

Ovi Uslovi se tumače u skladu sa zakonima Republike Srbije. U slučaju spora nadležni su sudovi u Srbiji.

Kontakt informacije

Za sva pitanja u vezi sa ovim Uslovima, možete se obratiti na:

Upstream Alliance ICT
Radoja Daničića 39, 11010 Beograd, Srbija
011 7110 4010
info@videonadzor.rs
Hvala što koristite www.videonadzor.net!

Datum poslednje izmene: 17. oktobar 2023. godine