Rezultati pretrage za

WESTERN DIGITAL LANSIRAO 10TB WD GOLD DATACENTAR HDD

08/08/2016

Iako su, sa stanovišta performansi SSD diskovi danas sve popularniji, HDD diskovi još uvek dominiraju kapacitetom. Iako će u tom pogledu SSD na kraju uhvatiti korak sa HDD-om, to se neće dogoditi u skorije vreme. Čak i kada SSD dostigne jednakost kapaciteta, njihova cene neće.

Kada pričamo o hard disku od 10TB današnjice, Western Digital najavljuje datacentar HDD sa upravo ovim kapacitetom. To je “WD Gold” disk najvećeg kapaciteta koji je ova komanija ikada proizvela.

“WD Gold 10TB datacentar karakteriše optimizovan dizajn već postojećeg WD Gold 8TB HDD-a, što pomaže u smanjenju ukupne cene koštanja servera i sistema za skladištenje, kroz smanjenje za 8% operativne snage, dok se istovremeno isporučuje 25% više kapaciteta. Od ovoga direktnu korist imaju IT administratori koji se bore sa izazovom rastućih skladišnih kapaciteta, uz ograničenje budžeta.”, izjavljuju iz Western Digital-a.

Brendan Kolins, VP Product Marketing iz Western Digitala, objašnjava : “Kontinuirani cilj Western Digital-a je da obezbedi superiornu pouzdanost i privlačne vrednosti za enterprise segment kupaca. WD diskovi predstavljaju ključnu komponentu u ukupnom WD portfoliju, obezbeđujući efikasnu snagu, optimizovan kapacitet skladištenja za širok spektar zahtevnih aplikacija. Novi kapacitet od 10TB omogućava potrošačima da efikasno upravljaju zahtevnim skladišnim solucijama.

U poređenju sa postojećim diskom od 8TB, varijanta od 10TB sadrži nekoliko značajnih poboljšanja. Za data centar, ušteda energije može biti veoma značajna – 26% efikasnija potrošnja energije. Što se tiče performansi, brzina je veća za 21%. Oba ova poboljšanja bi trebala biti veoma privlačna za IT sektor kompanije, prilikom odabira snimačkih kapaciteta i solucija.

Ukoliko u vašoj kompaniji donosite odluke i želite da nabavite ovaj disk od 10TB (WD101KRYZ) za vaš data centar, možete ga kupiti putem uobičajenih kanala – uključujući i direktno iz Western Digitala. Cena još uvek nije poznata, ali će verovatno varirati u zavisnosti od broja artikala/jedinica koje naručite. Samo mala napomena, varijanta od 8TB trenutno košta 595,99$, tako da će sigurno koštati više od toga.

  • ZAHTEV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

    Pomoći ćemo vam u preciziranju vašeg zahteva, a kako biste dobili najbolje cene, iskomuniciraćemo sa više iskustveno-pouzdanih firmi koje posluju u vašem neposrednom okruženju i bave se distribucijom, prodajom i ugradnjom opreme za koju ste iskazali interesovanje. Na ovaj način bićete u mogućnosti da dobijete više kvalitetno ponuđenih rešenja, pa ćete lakše, sigurnije i jednostavnije - kroz oficijelni distributerski kanal proizvođača, biti u prilici da odaberete rešenje koje je u skladu sa vašim potrebama i budžetom.    Slobodno opišite svoj zahtev. Određeni brend za koji ste zainteresovani, željeni broj kamera, ili druge video nadzor opreme koju planirate da nabavite. Navedite sve vama bitne specifičnosti i funkcionalnosti koje od sistema očekujete, a mi ćemo vam pomoći u kompletiranju tehničkog rešenja, u optimizaciji i preciziranju vašeg zahteva.

Tag: