DVR snimač

DVR snimač ili digitalni video rekorder je uređaj koji omogućuje beleženje i skladištenje video materijala, sa analognih nadzornih kamera na hard disk. DVR sistemi poseduju funkciju višekanalnog snimanja, odnosno istovremenog kreiranja digitalnih zapisa sa čak 32 CCTV sigurnosne kamere. Naša ponuda obuhvata spektar visokokvalitetnih DVR snimača, a vaše je samo da poručite!

Kako funkcionišu DVR snimači?

DVR snimači prevode signale sa analognih AHD kamera u digitalni format, čime nam omogućuju snimanje i reprodukciju snimaka. Transfer podataka se vrši putem koaksijalnih kablova RG59 ili RG6 sa BNC konektorima, a reprodukcija video materijala na TV-u ili monitoru.

Određeni modeli poseduju i audio ulaze, te možete priključiti mikrofone i istovremeno snimati zvuk pored videa. Ključno je da broj ulaza bude kompatibilan sa brojem kamera u sistemu.

Pored njih, postoje i mrežni video rekorderi ili NVR snimači za kamere (Network video recorder) koji transfer podataka vrše preko UTP kablova ili WiFi mreže.

Koji su kriterijumi za odabir DVR snimača?

Odabir odgovarajućeg DVR-a za video nadzor će zavisiti od vaših ličnih potreba, afiniteta i tehničkih preferencija.
U skladu sa tim, potrebno je da uzmete u obzir sledeće stavke pre kupovine:

Rezolucija snimanja

Rezolucija snimanja se odnosi na broj piksela na ekranu. Što je broj piksela veći, to je slika oštrija. Ključno je da se opredelite za DVR uređaj umerene ili visoke rezolucije kako biste što jasnije mogli da razaznate ljude i predmete na snimcima.

Najčešće se koriste snimači koji podržavaju Full HD rezoluciju sa 2 MP (megapiksela). Ukoliko želite da se na monitoru reprodukuje preko 8 MP, preporučuje se da pređete na IP video nadzor.

Frame rate

Frame rate ili FPS (Frames per second) se odnosi na broj frame-ova ili slika u sekundi. Po pravilu, što je ovaj broj veći, to je video zapis kvalitetniji – bez prekida i bez seckanja.

Full HD rezolucija iznosi 1920 X 1080 piksela ili 1080p. Preporučuje se da pogledate oznake snimanje kao što su 100fps@720p ili 60fps@1080p, kako bi slika bila fluidnija, sa lako uočljivim detaljima. Važno je da snimači budu kompatibilni sa kamerama za video nadzor.

Video kompresija

Video kompresija se odnosi na pretvaranje digitalnog video zapisa u manji format prilikom čuvanja podataka, kako bi se oslobodila memorija skladištenja. Kompresiju vrši softver, video kodek.

Standardan DVR snimač za video nadzor ima kompresiju standarda h.264/h.264+ (Advanced Video Coding ili AVC), a nešto noviji model h.265/h.265+ (High Efficiency Video Coding ili HEVC).

Kapacitet za skladištenje video materijala

Vreme snimanja će isključivo zavisiti od kapaciteta implementiranog hard diska. Imajte na umu da se većina modela proizvodi bez diska, što vam ostavlja prostor da izaberete komponentu u skladu sa svojim individualnim potrebama.

Ovi uređaji se mogu povezati sa internetom putem LAN ulaza, te na taj način obezbediti pristup sa udaljene lokacije putem računarske ili mobilne aplikacije. Ovo vam pruža i druge opcije, poput praćenja stanja na terenu putem pametnog telefona, tableta ili kompjutera.

Kako biste uštedeli prostor na hard disku, možete uključiti funkciju za detekciju pokreta. Ona vam nudi opciju da snimate samo u periodima kada se na snimanom područuju registruju promene, čime se izbegava snimanje u prazno. Na taj način ćete čuvati samo “koristan” video materijal.

DVR za kamere – vrste konfiguracija

Analog DVR ima određeni broj konektora pomoću kojih se kamere povezuju u sistem za nadzor, pa tako dolazi u konfiguracijama za 4, 8, 16 ili 32 kamere:

  • DVR snimači za 4 kamere – odnose se na rekorder sa četiri kanala koji istovremeno prati rad četiri kamere. Odličan je za video nadzor kuće, garaže, kioska i drugih omanjih objekata.
  • DVR snimači za 8 kamera – podrazumeva osmokanalni snimač koji je pogodan za veće privatne posede, sale za konferencije i proslave, video nadzor zgrada i slično.
  • DVR snimač za 16 kamera – vrši daljinsko povezivanje zahvaljujući podršci veze sa ruterom. Najčešće se koristi za ugostiteljske objekte, tj. poveće restorane, hotele, supermarkete i slično.
  • DVR snimač za 32 kamere – omogućuje istovremeno praćenje rada 32 kamere za video nadzor, a obično se koristi za nadgledanje velikih prostora, poput fabrika i kompanija.

DVR snimač – cena i online prodaja DVR uređaja

U našem asortimanu možete pronaći digitalne video rekordere vrhunskih performansi, sa potpisom renomiranih brendova poput Dahua ili Hikvision.

Cena DVR snimača je istaknuta na sajtu pored proizvoda, zajedno sa njegovim specifikacijama, a ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom odabira – budite slobodni da nas kontaktirate za više informacija.

Vaša isporuka stiže na kućnu adresu u rekordnom roku, za samo par radnih dana!