Wifi bežične kamere za nadzor

WiFi kamere su idealne za objekte na kojima ekstenzivno kabliranje predstavlja izazov. WiFi kamera za video nadzor se brzo montira i smanjuje troškove ugradnje video nadzor sistema. Pogledajte našu ponudu bežičnih kamera, strujnog ili PoE napajnja, preko sviča ili rutera sa PoE sistemom i poručite online!

WiFi kamere karakteristike

WiFi kamere mogu raditi u kombinaciji sa ili bez video nadzor snimača. Potrebno im je napajanje koje može biti strujno ili PoE, putem sviča ili rutera sa PoE opcijom. Bez obzira da li rade sa ili bez video nadzor snimača, WiFi kamere trebaju ruter sa internet konekcijom, kako bi ste joj mogli pristupati sa udaljene lokacije, putem mobilnog telefona, tableta ili računara.

Bežična kamera na baterije sa druge strane ne zahteva strujno napajanje, što olakšava povezivanje, ali se kapacitet baterije mora često proveravati.

WiFi kamera najbolje funkcioniše kada između nje i rutera/snimača ne postoji optička barijera. U spoljnom okruženju, bez optičkih prepreka, bežične kamere obično imaju domet 50-150 metara.

WiFi spoljna kamera olakšava proces podešavanja sistema video nadzora, dok je efikasnost u radu zagarantovana.

U unutrašnjem okruženju, domet kamere WiFi je obično limitiran na do 50 metara:

  • ne umanjuju signal – pregrade, gipsani zidovi, staklena vrata i prozori;
  • umanjuju domet WiFi bežične kamere – cigla, betonski zidovi i ploče.

Domet signala dodatno zavisi od drugih WiFi signala koji koriste istu frekvenciju kao i sama kamera WiFi

. Kako slika sa WiFi kamere ne bi seckala, rešenje je zaključavanje kanala na ruteru.

 

Prednosti WiFi kamera i namena

WiFi kamera za video nadzor postaje sve popularnija opcija u segmentu malih sistema, obzirom na troškovnu efikasnost koju kamere za video nadzor, WiFi konfiguracije donose. WiFi kamere su idealan izbor prilikom instalacija u stambenim i vikend objektima, ali nije retko da bežične kamere vidimo i u poslovnom okruženju.

Zbog svojih karakteristika se WiFi kamere najčešće koriste kao spoljne kamere za video nazdor, WiFi kamere za vikendice i kao WiFi kamere za video nadzor za zgrade.

Nema potrebe za ekstenzivnim kabliranjem unutar objekta (od WiFi kamera do snimača ili rutera), pa kupci ostvaruju značajne uštede. WiFi kamera je u ovom slučaju idealan izbor, jer se lako može montirati i demontirati.

Saveti za povezivanje kamere za video nadzor WiFi

Wireless kamere imaju više mogućnosti povezivanja

:

  • konektovanje nadzorne bežične kamere direktno na video nadzor snimač;
  • bežična kamera za video nadzor može se povezati direktno i na PC bez korišćenja internet konekcije;
  • WiFi kamera se putem rutera i interneta može povezati na određeni računar ili joj se pristupiti putem pametnog telefona ili tableta;
  • bežične kamere mogu imati ugrađen slot za prijem memorijske MicroSD kartice za snimanje na lokalu, što eliminiše potrebu za posebnim video nadzor snimačem.
  • kamera za video nadzor WiFi može snimati u cloud-u, gde bežična kamera arhivira video zapis putem lokalnog rutera povezanog na Internet.

Bežične kamere za video nadzor cena i prodaja online

Video nadzor

vam pruža više od 10 godina iskustva u oblasti tehničkih sistema obezbeđenja, dok na tržište isporučujemo savremene sisteme i najnoviju tehnologiju.

Obavezno pogledajte ponudu najboljih brendova na tržištu i pronađite odgovarajući model:

WiFi kamera cena je značajno niža u odnosu na cenu kompletnog žičnog video nadzor sistema.

Ukoliko vam je potrebna kvalitetna bežična kamera, cena i karakteristike su istaknute pored proizvoda. Uporedite i odaberite željeni artikal i poručite online!