NAPAJANJE POE IP KAMERE NA UDALJENOSTI OD 500 METARA – AETEK XT10-041-250

30/08/2021 |

Kada su u pitanju signalna i naponska transmisija, standardno PoE napajanje IP uređaja uključuje restrikciju dužine kabla na maksimalnih 100 metara, bez obzira da li se koristi IEEE 802.3af (PoE) ili 802.3at (PoE+). Kompanija AETEK, globalni isporučilac naprednih networking infrastrukturnih solucija objavila je dostupnost nove generacije AETEK XT10-041-250 EPoT svičeva koji su u stanju da isporuče signal i PoE napajanje do IP kamere na udaljenosti od 500 metara putem jednog UTP/STP kabla.

Idealno rešenje za srednje i velike video nadzor instalacije

Večita problematika za srednje i velike PoE instalacije u industriji, proizvodnji, nadzoru gradova, sportskih stadiona i generalno većih i infrastrukturnih objekata upravo je maksimalna distanca, odnosno tih 100 metara limita dužine kabla kojom se može preneti signal i napon do IP kamera i drugih IP uređaja na mreži. Proizvođač AETEK čiji se networking proizvodni portfolio fokusira isključivo na video nadzor industriju objavio je dostupnost nove generacije AETEK EPoT svičeva koji daju elegantno rešenje za ovaj problem dometa signala i napajanja uređaja. Ova nova generacija AETEK mrežnih rešenja otvara nove mogućnosti i značajne uštede u domenu srednjih i velikih infrastrukturnih video nadzor instalacija.

AETEK XT10-041-250 EPoT

Aetek XT10-041-250 predstavlja EPoT (Ethernet & Power over UTP/STP) RX svič, opremljen sa četiri EPoT porta, sa jednim Gigabitnim LAN portom, kao i sa integrisanim napajanjem ukupnog 250W PoE budžeta. AETEK XT10-041-250 predstavlja novu generaciju Aetek long-range svičeva namenjenih industrijskim i infrastrukturnim instalacijama, a obezbeđuje signalnu i naponsku transmisiju putem jednog UTP/STP kabla do maksimalnih 1.200 metara!

Ključne karakteristike AETEK XT10-041-250 EPoT:
• Transmisija IP signala i PoE do maksimalno 1.200 metara @9.7W
• Transmisija IP signala i PoE do 500 metara @25.2W
• 240W PoE budžet za 4x EPoT porta
• 6KV prenaponska zaštita svakog EPoT porta
• 4x EPoT porta i 1x GbE LAN port
• Plug & Play instalacija

AETEK XT10-041-250 Datasheet

Projektna Podrška

Upstream ICT Alliance d.o.o. generalni je distributer AETEK infrastrukturnih networking solucija, posebno dizajniranih za video nadzor primenu. Dodatne informacije o vodećim networking solucijama proizvođača Aetek možete pročitati na sledećem linku: Aetek mrežni svičevi i networking solucije za video nadzor instalacije.

U saradnji sa našim licenciranim projektantima i integrator partnerima u mogućnosti smo da srednjim i velikim, infrastrukturnim kupcima pomognemo u svim fazama projekta.

Svim integrator partnerima i kupcima je obezbeđen lager za PoC/Demo projekte, uz prateće obuke u našem trening centru u Beogradu.

Kontaktirajte nas za podršku u kreiranju optimalne AETEK networking solucije za vaš video nadzor projekat.