AETEK MODULARNA SURGE PROTECTOR REŠENJA ZA PRENAPONSKU ZAŠTITU

Aetek-svicevi-modularna-prenaponska-zastita-300x300-1

Sadržaj članka

Surge Protector solucije koriste se za zaštitu osetljive i visoko kvalitetne video nadzor opreme od udara groma, kao i od prenaponskih situacija na Ethernet kablovskoj infrastrukturi. AETEK SD-404 i AETEK SD-424 predstavljaju proizvode za PoE prenaponsku zaštitu sa modularnim dizajnom koji PoE svičeve, IP kamere i druge mrežne uređaje čini bezbednim od udara groma, kao i od drugih električnih smetnji i ekstremnih pikova na mrežnoj Ethernet infrastrukturi.

 

Networking rešenja za high-end video nadzor instalacije

AETEK proizvođač profesionalnih mrežnih rešenja i specijalizovanih programa za video nadzor instalacije, obogatio je sada novim rešenjima i segment surge protection – ponude uređaja za prenaponsku zaštitu opreme. Svojim mrežnim solucijama kada su u pitanju industrijski svičevi za video nadzor, ovaj proizvođač se već dokazao i to u najizazovnijem, industrijskom okruženju, kako globalno, tako i u našoj regiji. A sada, u domenu svoje surge-protector serije proizvoda AETEK uvodi još dva nova, modularna uređaja za prenaposnku zaštitu.

AETEK modularni dizajn uređaja za prenaponsku zaštitu omogućuje vam da brzo zamenite modul, bez uklanjanja kompletnog uređaja sa DIN-šine, ili iz rek ormana. Proizvodi ove serije u potpunosti su kompatibilni sa 802.3af/802.3at/802.3bt/UPoE standardima, čime je omogućena zaštita i Ethernet data signala i PoE naponskog signala za IP kamere, za Wi-Fi AP, kao i za druge mrežne uređaje.

Ovi harden-graded PoE uređaji za video nadzor prenaponsku zaštitu rade na operativnim temperaturama od -40°C and 85°C, gde čak i u izrazito teškim vremenskim uslovima, ovaj plug & play dizajn brani od naponskih udara do 20KV / 10KA.

Uređaji i sistemska rešenja za prenaponsku zaštitu od vitalne su važnosti za zaštitu osetljive i visoko kvalitetne video nadzor opreme koja se koristi u infrastrukturno važnim organizacijama i kompanijama, poput elektro-privrednih, elektro-mrežnih, i drugih industrijskih i proizvodnih sistema.

Surge protector-i za zaštitu od udara groma i od prenaponskih situacija na Ethernet kablovskoj infrastrukturi igraju značajnu ulogu u globalnoj zaštiti od ovih rizika. Primera radi, samo tržište teritorije SAD-a prijavilo je tokom 2014-te godine 740M USD potraživanja po osnovu štete nastale udarom groma. Pet godina kasnije, 2019-te ova šteta je već bila na nivou od preko 900M USD. Ako uzmemo podatke da jedan grom iliti munja, nosi 30.000A, 100 miliona volti i temperaturni potencijal od 25.000 °C, postaje jasno koliko je važno zaštititi informaciono-komunikacionu ICT infrastrukturu u našem okruženju.

 

AETEK SURGE PROTECTOR SD-404

4-kanalni, modularni uređaj za prenaponsku zaštitu

Aetek-svicevi-modularna-prenaponska-zastita-za-profesionalne-video-nadzor-instalacije

Ključne karakteristike:
• Modularan „Slide-In“ dizajn za jednostavnu zamenu
• Podržava 10M/100M/1G/2.5G Ethernet
• Podržava 802.3af / 802.3at / 802.3bt / UPoE
• Štiti osam linija mrežnog kabla uključujući i PoE
• Prenaponska zaštita do 20KV/10KA
• LED indikator za neispravan port
• Radna temperatura: -40°C to 85 °C
• Montaža: DIN-šina

AETEK SD-404 4-kanalni, modularni uređaj za prenaponsku zaštitu
AETEK Product Guide 2021

 

AETEK SURGE PROTECTOR SD-424

24-kanalni, modularni uređaj za prenaponsku zaštitu

Aetek-svicevi-modularna-prenaponska-zastita-24-port

• Modularan „Slide-In“ dizajn
• Brza zamena PoE prenaponsko zaštitnog modula
• Podržava 10M/100M/1G/2.5G Ethernet
• Podržava 802.3af / 802.3at / 802.3bt / UPoE
• Štiti osam linija mrežnog kabla uključujući i PoE
• Prenaponska zaštita do 20KV/10KA
• LED indikator za neispravan port
• Radna temperatura: -40°C to 85 °C
• Montaža: Rack-mount

AETEK SD-424 24-kanalni, modularni uređaj za prenaponsku zaštitu
AETEK Product Guide 2021

Aetek-svicevi-modularna-prenaponska-zastita-profesionalna-instalacija

 

 

Podrška Integrator kompanijama

Aetek mrežni portfolio tehnološki je optimizovan za nadzornu tehnologiju na prvom mestu, obzirom da na njihovoj mrežnoj infrastrukturnoj platformi Enterprise video nadzor solucije pouzdano obavljaju simultane snimačke, playback i live streamig operacije. Mrežna infrastruktura za video nadzor potrebe trpi dodatne pritiske, posebno na Edge delovima mreže i posebno od rasta AI i (next-gen)Video Analytics saobraćaja. Pružamo podršku Integrator kompanijama u kreiranju optimialnih networking rešenja za high-end video nadzor instalacije. Uz tehničke i prodajne obuke, solucijske preporuke, kao i uz podršku u različitim fazama, omogućujemo integrator kompanijama da realizuju uspešne projekte i pouzdana sistemska rešenja, u domenu networking infrastrukture za potrebe video nadzor solucija. Budite slobodni da nas kontaktirate za vaš naredni projekat. Podrška u kreiranju optimalne networking solucije za video nadzor potrebe.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.