AVIGILON & MOTOROLA PARTNERSTVO

motorola-avigilon-III

Sadržaj članka

MOTOROLA INVESTIRALA U AVIGILON – LIDERA U NAPREDNOJ VIDEO NADZOR ANALITICI. Ova akvizicija doneće neprikosnovena end-to-end bezbednosna rešenja u domenu sigurnosnih i bezbednosnih platformi, uključujući visok kvalitet videa, napredne aplikacije i AI zasnovane analitička rešenja, posebno optimizovana za sektor javne bezbednosti i aktivnosti komercijalnih subjekata.

Motorola Solutions objavila je 01. februara 2018-te godine da je sklopila konačan dogovor sa kompanijom Avigilon oko akvizicije, kao i da će ova transakcija oplemeniti portfolio proizvoda i usluga u domenu infrastrukturno važnih komunikacionih tehnologija.

Milijardu U.S. dolara u kešu, za dalji razvoj i investicije

Prema uslovima ugovora, Motorola Solutions je investirala za kupovinu Avigilon-a po ceni od CAD$27,00 po akciji, što čini apsolutnu vrednost ove transakcije nešto preko US$ 1.0 milijarde dolara. Motorola je platila skoro tri puta veću vrednost po akciji, želeći da obezbedi sigurnu kupovinu svetskog broja jedan kada je su u pitanju inovativne videoe nadzo tehnologije i napredna self-learning, AI-based video nadzor analitika.

Transakcija će biti izvršena po prinicipu all-in-cash, što stavlja kompletnu video nadzor konkurenciju Avigilon-a u nezavidan položaj, obzirom na trenutni, a pogotovo na očekivani tempo investiranja u razvoj i lansiranje novih inovativnih tehnologija, proizvoda i rešenja. Sa konferencije u Vankuveru gde su se predstavnici Motorole i Avigilon-a javno obratili javnosti i tržištu, moglo se između ostalog čuti da Motorola planira da pozicionira Avigilon video nadzor i VMS proaktivna rešenja u projekte javne bezbednosti i sigurnosti, dakle video nadzor gradova i federalnih institucija, gde Motorola po prirodi svog posla u domenu komunikacijskih tehnologija drži većinski udeo tržišta.

Sa sedištem u Vankuveru, Avigilon projektuje, razvija i proizvodi napredna tehnološka bezbednosna video nadzor rešenja, uključujući AI self-learning video analitiku, video menadžment softver i hardver, video nadzor kamere, i sistemska integrativna rešenja za kontrolu pristupa. Avigilon proizvode i video nadzor solucije koristi široki spektar komercijalnih i državnih kupaca, uključujući projekte kritične infrastrukture, aerodrome, vladine objekte i institucije, gradove i retail kupce.

Avigilon internacionalni patenti kao dodatna prednost u odnosu na video nadzor konkurenciju

Avigilon u svom posedu ima više od 750 U.S. i internacionalnih patenata u domenu striming menadžment tehnologija, naprednih video analitičkih algoritama i drugih video nadzor patenata, što Avigilon čini distinktivno jačim i bolje pozicioniranim u odnosu na konkurenciju.  Procena je da će združenim snagama Avigilon i Motorola grupacija biti u mogućnosti da ponudi platforme i rešenja za sektor bezbednosti, koja jednostavno neće biti na raspolaganju u izvedbi drugih konvencionalnih video nadzor proizvođača.

Ova akvizicija će elegantno uvesti Avigilon-ovu naprednu VMS i video nadzor analitičku platformu u projekte javne bezbednosti, čime će se istovremeno širiti naš portfolio novim proizvodima i tehnologijama za komercijalne korisnike“, rekao je Greg Brown predsedavajući i CEO, Motorola Solutions. „Video igra možda i najvažniju ulogu u kreiranju bezbednijih i sigurnijih gradova i rastućih kompanija. Video može poslužiti kao veoma efikasan poslovni alat za potrebe monitoringa određene lokacije, a napredna video analitika može omogućiti proaktivno, efikasno reagovanje prilikom incidentnih situacija“, naveo je Greg Brown.

Proaktivna uloga video nadzora

Avigilon jedinstvena i inovativna video menadžment platforma pomoći će transformaciji videa od reaktivnog – pretraživanjem unazad onoga što se dogodilo – do proaktivnog, izdavanjem obaveštenja i alarmiranjem u realnom vremenu kada je osoba, objekat ili vozilo od interesa detektovano. Ova kritična inteligencija, omogućuje korisnicima da preduzmu prave akcije i da budu responsivni u odnosu na svaku datu situaciju.

Veoma smo zadovoljni što smo se pridružili kompaniji Motorola Solutions, obzirom da je njihova vizija i strategija u potpunosti poravnata sa našom“, rekao je Alexander Fernandes, osnivač Avigilon-a i predsednik upravnog odbora.

Ova kombinacija će doneti nove mogućnosti Avigilon partnerima, omogućujući nam da ubrzamo inovacije i da pružimo dodatnu vrednost kupcima i tržištu“.

Podrška Avigilon postojećem partner kanalu

Novonastala tehničko-tehnološka grupacija posebno je naglasila da je osnovni cilj ove akvizicije dalje ubrzanje razvoja Avigilon video nadzor i analitičkih rešenja, kao i da Motorola Solutions neće menjati naziv brenda, već će ostati pod prepoznatljivim znakom Avigilon, a posebna pažnja će biti usmerena na podršku postojećem Avigilon prodajnom kanalu i parterima koji će kao i do sada imati pristup svim Avigilon proizvodima i rešenjima, uz 100% sigurnu projektnu podršku.

Definitivno je pred nama interesantan period kada je globalni razvoj video industrije u pitanju, kada ćemo biti u prilici koristiti zajednička rešenja ove novonastale liderske grupacije, a za potrebe bezbednosti i sigurnosti od federalnih, državnih lokacija, preko industrijskih pa sve do retail analitičkih i nadzornih rešenja.

O Motorola Solutions

Motoroal Solutions (NYSE: MSI) kreira inovativna komunikaciona rešenja, za kritično-važne infrastrukturne projekte u domenu javne sigurnosti i komercijalnih projekata, pomažući rast i razvoj bezbednijih gradova i uspešnijih društava.

O Avigilon Corporation

Avigilon korporacija isporučuje globalnom tržištu bezbednosna rešenja od izuzetnog poverenja. Avigilon razvija i proizvodi napredna tehnološka bezbednosna video nadzor rešenja, uključujući AI self-learning video analitiku, video menadžment softver i hardver, video nadzor kamere i sistemska integrativna rešenja za kontrolu pristupa.

 

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.