GENETEC I POINT BLANK – STRATEŠKO PARTNERSTVO

video_nadzor_iris_cam_genetec

Genetec Inc , globalni provajder VMS rešenja otvorene-arhitekture, objavio je strateško partnerstvo sa Point Blank Enterprises (PBE) – svetskim liderom u razvoju, proizvodnji i distribuciji zaštitne opreme visokih performansi

Kroz ovo partnerstvo, Genetec i Point Blank biće u mogućnosti da ponude profesionalcima u policiji i vojsci direktnu integraciju između IRIS CAM „body-worn“ kamere i potpuno novog Genetec Clearance sistema za ubrzanje istražnih radnji. Integracija omogućava da različite strukture u okviru organizacije prikupljaju, upravljaju i dele video dokaze i druge relevantne informacije konkretnog incidentnog slučaja.

Genetec Clearance omogućava policajcima, istražiteljima i security menadžerima da prikupe digitalne dokaze iz različitih izvora kao što su IRIS CAM, ili drugi video nadzor menadžment sistemi, kao i da lako skladište, upravljaju, pregledaju i dele ga u okvirima jedne aplikacije.

Point Blank IRIS CAM može da pomogne organima reda da unaprede prikupljanje dokaza, kao i da povećaju odgovornost policajca. Proizvedena sa ojačanim kućištem, IRIS CAM obezbeđuje ultra-visoku rezoluciju snimanja, uz 140 stepeni horizontalnim uglom vidljivosti. Osim toga, IRIS CAM omogućava da ni jedan trenutak nije propušten sa naprednim algoritmima ugrađenim u kameru, kao i sa dugoročnom litium-polimer baterijom, koja može sa lakoćom trajati čitavu 8-časovnu smenu.

Integracija IRIS CAM sistema sa Genetec Clearance omogućiti će automatski upload, čime se štedi vreme službenika za sprovođenje zakona na kraju smene. Kada se jednom izvrši upload, video se može gledati odmah bez potrebe za konvertovanjem u određene formate. Značajni događaji mogu biti tagovani na snimku radi lakše dalje klasifikacije događaja i radi lakšeg lociranja fajla u budućim pretragama i istražnim radnjama.
Snimci se takođe mogu podeliti sa internim ili eksternim korisnicima sistema, pritiskom na dugme, ubrzavajući upravljanje predmetima u procesu rada. Jedinstveni Genetec Clearence alat uređivanja identiteta može se primeniti da maskira, ili da zamagli osetljive informacije, čime će se sačuvati privatnost i identitet pojedinca kada se dokaz prosledi tužiocima, ili da bude u skladu sa zakonom o privatnosti podataka o ličnosti.

“Partnerstvo sa Point Blank-om omogućava nam da ponudimo kompletno video nadzor rešenjekada je samonosiva kamera u pitanju. Rešenje je zasnovano na upravljanju dokaznim materijalima i procesima koji su u ovom postupku neophodni.
Kamera će omogućiti intuitivni način za snimanje, upravljanje i administraciju video dokazima sa IRIS CAM u Genetec Clearance-u, eleminišući ručne procese i uštedu vremena i novca koje bi agencije potrošile na upravljanje slučajevima”
Naveo je Kristijan Morin, podpredsednik Cloud Services Genetec Inc.

“Nudeći ovaj integrisani tehnološki pristup od strane Point Blank i Genetec-a, naši poštovani krajnji korisnici i partneri biće u mogućnosti da kreiraju jedinstvena hardversko/softverska gotova(ključ u ruke) rešenja, za korisnike koji sprovode zakon i upravljaju incidentnim slučajevima, rešenja koja ranije nisu bila dostupna”.
Naveo je Paulo Motoki, COO, Point Blank Enterprises.

Genetec Clearance i IRIS CAM integracija se očekuje da bude dostupna kod Genetec partnera i prodavaca tokom četvrtog kvartala 2016-te godine.

IRIS CAM Specifikacije:

 • 20 i 16 Megapiksel HD senzor
 • Podržava 1296p, 1080p, 720p and 480p
 • Podržava do 64 GB lokalnog snimanja
 • Integrisan 2” TFT LCD displej
 • Otporna na udarce i padove
 • Do 30 sekundi pre/posle događajnog snimanja
 • Audio opcija
 • 140° horizontalni ugao vidljivosti
 • 2 baterije, 1 baterija traje oko 6.5 sati (Polimer baterije)
 • Visoke performanse i specijalizovani DSP čipset
 • Izdržjliva konstrukcija omogućava funkcionisanje u izazovnim uslovima
 • Auto IR do 15 metara
 • Snimanje na pritisak dugmeta
 • Opcionalno ugrađen GPS/WiFi

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.