NAGRADE ZA HIKVISION KAMERE ZA VIDEO NADZOR

hikvision-video-nadzor-nagrada300x300

Sadržaj članka

U dva odvojena događaja tokom četvrtog kvartala 2019-te godine profesionalna video nadzor rešenja proizvođača Hikvision dobila su dve značajne nagrade od strane organizacija GIT Security Award, i DETEKTOR International Award. Hikvision je pobedio u „Fire and Explosion Protection“ kategoriji za DS-2TD24466T-25X Explosion-Proof termalne bullet IP kamere za video nadzor, dok je istovremeno poneo i titulu „Innovative Achievement“ za turret kameru DS-2TD1217-2/V1

 

Dve značajne nagrade za kompaniju HIKVISION

Video nadzor proizvođač Hikvision uspešno ispraća 2019-tu godinu sa dve značajne nagrade osvojene za najbolje kamere za video nadzor. Ovo su velika priznanja za inovativni tim kompanije Hikvision, obzirom da obe nagrade u fokusu imaju inovacije u proizvodima i solucijama u security industriji. U ovom tekstu osvrnućemo se na obe nagrade i predstaviti nagrađene Hikvision kamere.

Termalna nadzorna kamera Hikvision DS-2TD2466T-25X u Explosion-Proof izvedbi
Hikvision je osvojio prestižnu GIT Security nagradu za svoju termalnu kameru: Thermal Explosion Proof Camera (DS-2TD2466T-25X). U glasanju u kome su učestvovali čitaoci GIT Security magazina, proizvod je predstavljen kao pobednik u kategoriji Zaštita od požara i eksplozija, popularnih godišnjih nagrada.

 

 

Jedan od fokusa nagrada je inovacija u proizvodima – i Hikvision kamera nije razočarala. Ona koristi fokalni senzor od nehlađenog vanadijum oksida da dostavi poboljšani termički kvalitet slike. Ova termalna kamera za video nadzor takođe, koristi pametni algoritam za detekciju požara, za identifikaciju potencijalnih opasnosti od požara, praćenjem nepravilnih temperaturnih skokova u osetljivom području. Ovo može biti presudno za izbegavanje požara u scenarijima kao što su skladišta, pa čak i deponije smeća, koje stvaraju metan.

Kamera usvaja 316L standard za materijal i ima kućište od nerđajućeg čelika, kako bi zadovoljila zahteve okruženja koje imaju rizik od eksplozije, kao što su hemijska postrojenja, naftna skladišta i benzinske pumpe.

Ostale ključne karakteristike uključuju:
Vodeću tehnologiju za obradu slike: Adaptive AGC, DDE, NETD <40mk
• Snažan algoritam za analizu ponašanja: Line crossing, Intrusion, Region Entrance & Exit
• Pouzdanu funkciju alarma za temperaturne izuzetke
• Napredni algoritam za detekciju požara
• 640×512 rezoluciju u Thermal Imaging modulu, sa senzorom visoke osetljivosti sa podešavanjem kontrasta
• Podešavanje zatvarača na različite načine
• 3D DNR, 15 paleta podesivih boja, uvećanje detalja slike

Gospodin Allen Xue, Hikvision DACH regionalni menadžer, izjavio je: „Velika nam je čast što smo dobili ovu nagradu od GIT Security. Činjenica da je ova nagrada rezultat glasanja GIT čitaoca – koji predstavljaju naše kupce – čini ovaj trenutak još više dirljiv. Ponosimo se što oni koriste naše inovacije da reše svoje probleme, a ova nagrada je svedočanstvo tom cilju.“

Dodatno, takođe u četvrtom kvartalu tekuće 2019-te godine, Hikvision video nadzor kamere DS-2TD1217-2/V1 serije osvojile su prestižnu nagradu za inovativno dostignuće na Detektor International dodeli nagrada za 2019. godinu

 

Hikvision je osvojio i nagradu za inovativno dostignuće za svoju termalnu i optičku mrežnu kupolnu kameru na Detektor International dodeli nagrada za 2019. godinu u Švedskoj.

Osvojena nagrada je u kategoriji Alarm & Detekcija. Žiri je o Hikvision kameri rekao: „Kroz kombinaciju pametnih analitika, termalnih i optičkih tehnologija, Hikvision je uspeo da ponudi impresivnu soluciju za ranu detekciju i optimalne performanse“.

Gospodin Marcel Wiechmann, Hikvision menadžer za termalne proizvode u Evropi, bio je prisutan na ceremoniji kako bi primio nagradu. On je tom prilikom rekao: „Hikvision je uzbuđen da primi ovo priznanje. Naša inovativna termalna i optička mrežna kupolna kamera je pokrenuta u julu, kako bi osnažila security timove da zaustave požar pre nego što zaista počne. Takođe, veoma je isplativa solucija sa tako naprednom detekcijom požara. Oduševljeni smo što je ovaj proizvod tako dobro priznat od strane security industrije.“

 

 

Nagrađena Hikvision kamera, DS-2TD1217-2/V1, omogućuje brzu detekciju požara u unutrašnjem prostoru putem tehnologije Bi-spektra, koja snima slike koristeći i toplotno zračenje i vidljivu svetlost. Prikazivanjem optičke i termalne slike zajedno kroz fuziju slike tj. pregled slike u slici, kamera pomaže security osoblju da brzo utvrdi izvor vatre. Ono što je važno, kamera aktivira i alarm kada se temperatura poveća iznad granice koju je postavio korisnik – potencijalno dozvoljavajući osoblju da spreči paljenje ili sagorevanje.

Pored toga, kamera sadrži i ugrađeni GPU za rad Hikvision algoritama za deep learning, za podršku nadzora u unutrašnjem prostoru i za naprednu detekciju upada.

Kamera je opremljena za dvostruku ulogu – i za detekciju požara i za detekciju upada. Ova kamera se preporučuje kao solucija za unutrašnji prostor, a naročitu primenu ima na scenarijima kao što su skladišta, muzeji, centri za čuvanje podataka i kancelarije.

DS-2TD1217-2/3/6 V1: termalna i optička mrežna kupolna kamera

Pametne funkcije (termalno snimanje)
• Vodeća tehnologija za obradu slike: Adaptive AGC, DDE, 3D DNR, NETD manji od 40 mK (25°C), F#=1.1
• Snažan algoritam za analizu ponašanja, baziran na deep learning algoritmima: Line crossing, Intrusion, Region Entrance & Exit
• Pouzdana funkcija alarma za temperaturne izuzetke
• Napredni algoritam za detekciju požara
• Fuzija slike Bi-spektar tehnologijom, pregled slike u slici

Funkcija termalnog modula
• 160px x 120px senzor rezolucije (rezolucija izlazne slike je 320px x 240px)
• Senzor visoke osetljivosti, podržava podešavanje kontrasta
• 3D DNR, 15 paleta podesivih boja, uvećanje detalja slike

O Detektor International nagradama

Tekuće, 2019-te godine obeležava se dvadesetogodišnjica dodela Detektor International nagrada, koje su osnovane od strane magazine za security trgovinu, Detektor International, 1999. godine. Nagrade imaju za cilj da prepoznaju i slave izvanredne inovacije koje unapređuju security industriju. Ovogodišnja dodela nagrada održana je 19. novembra na banketu security industrije na međunarodnom sajmu u Stokholmu, u saradnji sa SECTECH seminarom i izložbom u Švedskoj.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.