SISTEM UPRAVLJANJA DOKAZNIM MATERIJALOM – AXIS CASE INSIGHT

axis-case-insight-sistem-za-upravljanje-dokazima-300x300-1

Sadržaj članka

Tražite sistem za upravljanje dokazima kako biste osigurali da vaš dokazni materijal bude kredibilan i prihvatljiv na sudu? AXIS Case Insight prikuplja sve dokaze na jednu centralnu lokaciju, potpuno vodeći računa pri tom o zaštiti podataka i o privatnosti. Axis Case Insight inicijalno je namenjen za Axis body-worn nadzorne sisteme. Moguće je upload-ovati sve tipove digitalnih dokaza, a zahvaljujući audit trail funkcionalnosti, softver će zabeležiti sve izmene načinjene na fajlovima, dok će istovremeno čuvati originalne fajlove u izvornom obliku.

 

U ranijim tekstovima već smo pisali o body-worn kamerama gde smo između ostalih enterprise rešenja, dali i prikaz AXIS body-worn kamera za nošenje na uniformi kao fleksibilne solucije zasnovane na otvorenoj arhitekturi. Sada je proizvođač Axis Communications otišao i korak dalje u odnosu na konkurenciju i objavio AXIS Case Insight platformu kao end-to-end rešenje za kreiranje i upravljanje dokaznim materijalima.

AXIS CASE INSIGHT – Kreirajte još jače slučajeve

Axis Case Insight omogućuje vam da bezbedno prikupite sve dokaze na jednom mestu za lako upravljanje istim i za kontrolisan pristup. Sada je moguće upload-ovati sve tipove digitalnih dokaznih materijala a zahvaljujući audit trail funkcionalnosti, softver će zabeležiti sve izmene načinjene na fajlovima, dok će istovremeno čuvati originalne fajlove u izvornom obliku. Ovo pomaže da se osigura lanac nadzora i da se obezbedi pouzdan dokazni materijal koji je prihvatljiv na sudu.

AXIS Case Insight pruža nam alate za optimalnu obradu dokaza, kao i za analizu i za prezentaciju istih. Softver podržava mogućnost dodavanja watermarks i overlay informacija koji podržavaju vaše dokaze, kao što su npr. vremenski žig, ili brojevi predmeta. Solucija je dizajnirana sa snažnim fokusom na cyber bezbednost, pa tako obezbeđuje korisnicima automatsku, end-to-end enkripciju koja osigurava integritet fajlova. Pored toga, dobijate potpunu kontrolu pristupa, uz lako upravljanje korisničkim permisijama.

AXIS CASE INSIGHT – Efikasno upravljanje slučajevima

Snimci sa Axis body-worn nadzorne kamere automatski se importuju, sa vremenom i lokacijom incidenta. Kada se integrišu sa sistemom za upravljanje zapisima (RMS – Record Management System) ili sa sistemom za automatizovanu otpremu (CAD – Computer-Aided Dispatch), slučajevi se automatski kreiraju i popunjavaju relevantnim snimcima, kao i digitalnim dokazima iz drugih izvora. Kao autorizovani korisnik sistema, možete lako sarađivati sa unutrašnjim istražiteljima i na siguran način deliti relevantne informacije sa tužiocima. Funkcija označavanja i napredne mogućnosti pretraživanja omogućavaju jednostavno upravljanje i znače da možete brzo pronaći tačno ono što vam treba. Uz to, automatskim uređivanjem lica lako je zaštititi osetljive informacije i osigurati da privatnost tamo gde je obavezna ostane netaknuta.

AXIS Case Insight

  • AXIS Case Insight easy-to-consume softver
  • Kreirajte neoborive slučajeve prihvatljive za sudske instance
  • Centralizovani snimački prostor svih dokaznih materijala
  • Hostovan i održavan od strane proizvođača Axis Communications
  • CAD ili RMS integracija
  • Audit Trail funkcionalnost
  • Automatsko uređivanje lica i poštovanje privatnosti

Fokus na rešavanju slučajeva

Uz AXIS Case Insight dobijate sve na jednom mestu za sve vaše potrebe u vezi sa digitalnim dokazima. Nema potrebe da trošite vreme na tehnički i bezbednosni dizajn sistema, nisu potrebni posebno obučeni instalatori i nema glavobolje u infrastrukturi – AXIS brine o svemu, tako da vi ne morate. Ovo sveobuhvatno rešenje uključuje hardver, softver i hosting od AXIS-a. Možete biti sigurni da imate uvek instaliran najnoviji AXIS sistem. Nema potrebe da ulažete u sigurno skladištenje – i ne postoji rizik od kvara hard diskova, AXIS Case Insight nikada neće izgubiti snimke ili dokaze. Pored toga, korisnici mogu imati koristi od jednog, kompletnog rešenja, od jednog, pouzdanog dobavljača. Kada je AXIS jedina kontaktna tačka, možete biti sigurni da će se svaki problem koji se pojavi rešiti brzo i efikasno.

Na website-u proizvođača Axis Communications možete pronaći i kompletno tekstualni i video vodič za setovanje AXIS Case Insight platforme koji će vam pomoći da jednostavno dodate kamere, korisnike i da im dodelite korisničke permisije.

Sistem za upravljanje dokaznim materijalom – Axis Case Insight – Datasheet

Registrujte vaš zahtev kako biste dobili kompletnu podršku

Ukoliko ste zainteresovani za realizaciju AXIS Case Insight projekta, vaš zahtev možete registrovati direktno kod proizvođača Axis Communications na sledećem linku, nakon čega ćete dobiti kompletnu podršku za realizaciju projekta. Dodatno, ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili biste voleli da vam organizujemo konsultacije na temu Axis Case Insight platforme možete kontaktirati stručni tim Upstream ICT Alliance ili direktno kompaniju IP WAY – ovlašćenog AXIS COMMUNICATIONS distributera i biće vam pružena kompletna podrška za realizaciju Axis Case Insight video nadzor projekta.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.