MILESTONE XPROTECT PLATFORMA ZA VIDEO NADZOR GRADOVA

video_nadzor_gradova_beograd_300x300

Sadržaj članka

Video nadzor gradova podrazumeva video menadžment softver platformu sposobnu da odgovori na izazove velikog broja kamera, integracija i interoperabilnosti. Donosimo vam prikaz mogućnosti Milestone XProtect VMS platforme za smart & safe gradove.

Video nadzor gradova

Mnogi gradski zvaničnici širom sveta kupuju centralizovane sisteme za upravljanje video nadzorom kako bi bolje zaštitili svoje zajednice. Veliki gradovi zahtevaju više sredstava kako bi se borili sa pretnjama kao što su: krađe vozila, džeparoši, napadi, nasilje od strane bandi i klanova, pucnjave,…
Nagrađivani video menadžment softver – Milestone XProtect® može poboljšati kompletnu javnu bezbednost smanjenjem vremena reagovanja, bržim odzivom korespodentnih interventnih službi i pružanjem mogućnosti organima za sprovođenje zakona da se izbore sa vanrednim situacijama na efikasniji način.

Karakteristike ove industrije

• Policijske stanice treba da prate video strimove na stotinama ili čak na hiljadama postavljenih video nadzor kamera širom grada ili države.
• ICT infrastruktura treba da podrži stabilno i neometano funkcionisanje velikog broja kamera i servera koji su deo solucije za video nadzor grada.
• Pretraga video nadzor arhive treba da bude pametna i brza, kao i da efikasno služi u svrhu dokazivanja počinjenih krivičnih i prekršajnih dela.

Bezbednosni problemi sa kojima se suočavaju gradovi

• Krađe
• Napadi
• Nasilje od različitih bandi i organizovanog kriminalnog delovanja
• Dilovanje droge
• Pucnjave iz oružja

Zahtevi industrije

• Sposobnost za brzo reagovanje i aktivaciju alarma.
• Otvorena platforma koja omogućuje da se integrišu dodatni proizvodi i aplikacije drugih proizvođača
• Integracija video analitike, tehnologije prepoznavanja lica i prepoznavanja registarskih tablica vozila.
• Stalni pristup video snimcima u kritičnim situacijama.
• Laka navigacija između postavljenih kamera na velikom geografskom području.
• Proaktivno praćenje više kamera istovremeno.
• Višestruki korisnički sistem sa različitim akreditivima za pristup.
• Može se pristupiti sistemu sa bilo kog računara ili sa mobilnih uređaja.

video_nadzor_gradova_beograd_2

Predložene Milestone solucije

XProtect® Corporate
Ova solucija je dizajnirana za velike instalacije visoke bezbednosti koje su distribuirane na više lokacija. Sa podrškom za neograničen broj kamera, korisnika i strana, XProtect Corporate je fleksibilan softver bez ograničenja.

Integracija video nadzor rešenja drugih proizvođača
Milestone XProtect video menadžment softver se integriše sa širokim spektrom softverskih aplikacija i sa video nadzor kamerama drugih proizvođača. Ovo omogućuje korisnicima slobodu da kreiraju rešenje koje odgovara njihovim potrebama i planiranom budžetu, i daje mogućnost širenja i skalabilnosti sistema sa budućim inovacijama.

Milestone Mobile
Milestone Mobile daje trenutni pristup Milestone sistemima za video nadzor putem Wi-Fi, 3G ili 4G mreža. Sa Milestone Mobile korisnici mogu da vide, da reprodukuju i eksportuju video, kontrolišu izlaze i da pošalju živi video prikaz sa kamere uređaja, pomažući korisnicima da vide ono što je njima važno u momentima kada je to od ključnog značaja.

XProtect® Smart Wall
XProtect Smart Wall predstavlja napredni dodatni proizvod za Video Wall, koji poboljšava vreme odziva i reagovanja prikazivanjem svih video podataka u video nadzor instalaciji, omogućujući tako kompletan pregled u velikim monitoring centrima.

Karakteristike ovih solucija

• Neograničen broj kamera i servera.
• Istog momenta šalje informacije za hitnu intervenciju.
• Otvorena platforma omogućuje lako integrisanje tehnologija i hardvera drugih proizvođača.
• Korisnički interfejs lak za korišćenje.
• Interaktivne mape i navigator kamera, za lako kretanje kroz široko geografsko područje sa hiljadama postavljenih kamera.
• Podržava integraciju sa različitim senzorima, kao što su senzori za otkrivanje pucnjave. Kada se senzor aktivira istovremeno se obaveštavaju sistemi za vanredne i hitne situacije.
• Zahvaljujući failover serverima za redundantno snimanje i Edge snimačkom prostoru, video je uvek na raspolaganju, čak i tokom pada servera ili mreže.
• Lista prioriteta alarma, kako bi se stekao uvid o aktivnim alarmima i njihovoj ozbiljnosti.
• Obeležava određene delove videa za dalju istragu.
• XProtect Smart Wall nudi kompletan pregled kamera, za bolje reagovanje kada je alarm aktiviran.
• Sa video push tehnologijom, radnici obezbeđenja mogu da prebace uživo video prikaz sa područja problema u glavni monitoring centar.
• Licenca za prepoznavanje registarskih tablica čita brojeve sa tablica i generiše upozorenja na osnovu definisanih situacija, kao što su ukradena vozila i nedozvoljeno parkiranje.

Milestone solucije za video nadzor gradova našle su primenu širom sveta, a kod nas u regiji najupečatljiviji primer efikasnog video nadzora grada jeste Novi Sad, koji na Milestone XProtect VMS platformi opslužuje više od 1.500 video nadzor kamera u sistemu. Novi Sad je uspeo da osigura javnu bezbednost, da znatno umanji vandalizam i pokušaje izvršenja kriminalnih dela u gradu, kao i da stavi pod kontrolu saobraćajne prekršaje i rizike. Milestone solucije u Srbiji koristi više gradova, a ne retko ove solucije služe za koordinaciju više gradova i vladinih agencija u nastojanju da se osigura bezbedno i sigurno okruženje za život.

Zvanični distributer Milestone XProtect solucija je kompanija IP WAY, koja u saradnji sa svojom mrežom autorizovanih sistem integrator partnera može pružiti efikasnu podršku u planiranju i projektovanju optimalnog rešenja za video nadzor gradova i drugih državnih kritično-infrastrukturnih objekata od značaja.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.