Milestone Systems najavio uvećanje razvojnih kapaciteta za 45%!

Milestone_Video_Nadzor_Inovacije

Sadržaj članka

Milestone Systems ubrzava inovacije: Uvećanje razvojnih kapaciteta za 45%

 

Kompanija Milestone Systems, globalno vodeća otvorena VMS platforma najavila je ubrzanje inovacija sa krupnim investicijama u šest ključnih tehnoloških oblasti.

Iz kompanije Milestone najavili su povećanje razvojnih kapaciteta za 45% do kraja 2019-te godine kako bi ispunili zadati cilj razvoja jedinstvenih inovacija koje će biti u mogućnosti da odgovore na potražnju tržišta i to u šest ključnih dugoročnih inovativnih oblasti.

Kako je saopšteno, Milestone Systems će uvećati inovacione kapacitete za 45% do kraja 2019-te godine kako bi ispunili zadate ciljeve da razviju jedinstvene inovacije koje će precizno odgovoriti na buduće tržišne potrebe, i to u šest ključnih inovacionih oblasti. Ove inovacione investicije realizovaće se simultano u Milestone razvojnim centrima u Kopenhagenu, Sofiji i u Barseloni.

Ovim investicijama Milestone želi da uveća razvoj kapaciteta u segmentu disruptivnih inovacija, u okviru deep driver integracija, naprednog renderinga, IoT i metadata izvora, online servisa, naprednog upravljanja podacima, kao i u okviru Milestone platformskog SDK-a. Unapređenjima u navedenim segmentima Milestone želi da učvrsti vodeću tržišnu poziciju, kao i da omogući efikasnije procesiranje video i data strimova u saradnji sa solucijskim partnerima koji koriste neuralne mreže, deep learning i AI video nadzor tehnologije.

„Tržišni trendovi se menjaju i rapidno ubrzavaju ka agregaciji uređaja, veštačkoj inteligenciji i vizuelno-inteligentnoj augmentizaciji. Verujemo da će uvećanjem sopstvenih razvojnih kapaciteta u okviru ovih disruptivnih inovacionih oblasti, Milestone Systems biti u mogućnosti da pruži sopstvenim partnerima rast u novim segmentima tržišta,“ izjavio je CEO Lars Thinggard, Milestone Systems.

 

Inovacije i izvan tradicionalnog security tržišta

Prema podacima Svetskog Ekonomskog Foruma, više od trilion senzora biće konektovano na Internet do 2022. godine. Paralelno uz razvoj ovih tržišnih trendova, globalna potražnja za smart solucijama i AI tehnologijama beleži značajan porast. Izvršni menadžment prognozira da će IoT i AI doneti najveće promene. Po istraživanju PwC Global i IQ Survey 73% njih tvrdi da već investiraju u IoT, dok 54% značajno investira dodatno u AI tehnologije. U okviru strateškog opredeljenja za dugoročnim inovacionim investiranjem, Milestone Systems će kreirati partnerstva sa vodećim tehnološkim kompanijama u cilju razvoja Imaging of Things okruženja kako bi konektovali, agregirali i osigurali ekosistem IoT uređaja i platformi.

„Milestone Systems želi da bude deo svake video nadzor instalacije u svetu. Kako bi ovo realizovali, moramo biti u mogućnosti da ponudimo najinovativniju video tehnološku platformu koja može omogućiti našim partnerima da adresiraju širok spektar izazova sa kojima se naši krajnji korisnici susreću. Žellimo da razvijemo našu tehnologiju i izvan tradicionalnog security tržišta, u tržišnim segmentima poput pametnih zgrada i gradova gde naša video tehnologija može odigrati ključnu ulogu,“ naveo je CTO Bjørn Skou Eilertsen, Milestone Systems.

 

O Milestone Systems

Milestone Systems je vodeći dobavljač video menadžment softvera otvorene pllatforme, tehnologije koja pomaže svetu da vidi kako da obezbedi sigurnost, zaštiti sredstva i uveća poslovnu efikasnost. Milestone razvija zajednicu zasnovanu na principu otvorene platforme, koja dalje razvija saradnju i inovacije u segmentu primenjenog korišćenja mrežnih video tehnologija sa skalabilnim solucijama na više od 150.000 instalacija širom sveta. Osnovan 1998. godine, Milestone je samostalna kompanija u okviru Canon Grupe. Za više informacija posetite www.milestonesys.com.

 

Video nadzor kastomizirane solucije

Uz planirane široko-opsežne disruptivne inovacije, bitno je spomenuti da kompanija Milestone već poseduje globalno najširi proizvodni portfolio kada je enterprise klasa video menadžment softvera u pitanju. Nedavno su objavili i proširenje portfolija za Essential+ , Express+ kao i za Professional+ edicije Milestone XProtect VMS-a. Ovi proizvodi adresiraju sve instalacije, od onih sa samo nekoliko kamera to multi-site instalacija sa hiljadama kamera.

 

Široka kompatibilnost

Zahvaljujući redovnim ažuriranjima i novim funkcionalnostima, Milestone VMS podržava integraciju sa više od 6 hiljada uređaja, omogućujući instalaterima da slobodno specificiraju kamerne modele i brendove, u skladu sa potrebama njihovih kupaca. Svi novi proizvodi su podržani XProtect Smart Client, XProtect Web Client and Milestone Mobile klijentskim aplikacijama, čime je znatno olakšano korišćenje i administriranje sistema.

Testirajte korisničko iskustvo i funkcionalnosti otvorene platforme, jednostavnim besplatnim preuzimanjem XProtect Essential+ softvera. Sa XProtect Essential+ lako možete izvršiti upgrade na Express+ ili na neku drugu, napredniju XProtect ediciju softvera, u slučaju da želite da testirate napredne funkcionalnosti.

 

Prednosti za developere

Beslpatan pristup XProtect familiji proizvoda i MIP SDK-u, u današnjem interkonektovanom svetu progresivno otvara nove mogućnosti za developere. Uz learning programe podrške i sa otvorenom platformom developeri su u mogućnosti da kreiraju inovativne video solucije širokog spektra primene i van tradicionane bezbednosne industrije.

Mnoge start-up ideje podržane su na događajima tipa Milestone Community Innovation Contests, gde su projekti poput Parking Spotter ali i mnogih drugih dobili neophodan (finansijski) vetar u leđa..

Sve veće i rastuće široko prihvatanje IoT i AI tehnologija uzrokovalo je otvaranje novih tržišnih mogućnosti široke primene, a otvorena platforma poput Mileston XProtect-a koja podržava dalji razvoj inovacija, definitvno je dobro mesto za neke nove početke.

Kompletnu podršku u vezi sa Milestone XProtect video menadžment softverom možete dobiti od ovlašćenog distributera, kompanije IP Way koji vas istovremeno mogu povezati sa svojom partner mrežom sistem integratora kako biste na najefikasniji način realizovali vaš video nadzor projekat.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.