COGNIMATICS 3D SOLUCIJA ZA BROJANJE POSETILACA

video-nadzor-3d-image-1

Sadržaj članka

Nova Cognimatics 3D solucija za brojanje posetilaca predstavljena u okviru retail sajma NRF Big Show, New York

Cognimatics, globalni lider u on-board analitici, predstavio je 3D rešenje verzije svog uspešnog TrueView People Counter-a na NRF Big Show retail sajmu u Njujorku, USA. Ova nova aplikacija pod nazivom TrueView 3D People Counter razvijena je isključivo za AXIS P8804 komplet stereo senzora.

Cognimatics sa sedištem Švedskoj, koga je kupio Axis Communications 2016-te, pionir je u razvoju on-board analitike već više od decenije sa aplikacijama za footfall analizu, menadžment i upravljanje redovima, za analitiku zauzetosti prostora i demografsku age&gender video analitiku. 3D verzija svetski poznatog TrueView People Counter-a među prvima je na listi želja Congimatics partnera.

„Cognimatics je imao puno uspeha sa svojim TrueView People Counter proizvodom. Sa funkcionalnostima koje omogućuje 3D verzija People Counter-a, i sa Axis stereo senzor kompletom u stanju smo da zajedničkim snagama obezbedimo soluciju za većinu potreba i specifičnih situacija prilikom brojanja posetilaca, kao i da dodatno poboljšamo našu ponudu u segmentu maloprodaje,“ rekao je Johan Akesson, generalni direktor za maloprodaju u Axis Communications.

TrueView 3D People Counter® upotpuniće postojeću 2D ponudu, sa poboljšanim mogućnostima za svetlosno izazovne uslove npr. pri jakom suncu i promenama izazvanim senkama, ili u slučajevima visoko-frekventnog saobraćaja posetilaca, kao i na instalacijama gde su niže visine plafona na koji se sistem montira.

Osnovno o TrueView 3D People Counter-u:

  • 100% embedovan, izvršava se sa IP kamere.
  • Montažna visina: 2,4m do 4m, saznajte više na sledećem linku – Cognimatics video nadzor analitika
  • Kompatibilan sa AXIS P8804 stereo senzor video nadzor kompletom

Aplikacija za brojanje posetilaca dostupna je putem Cognimatics oficijelnog distributivnog prodajnog kanala, od 1. februara 2017-te, uz AXIS P8804 stereo senzor komplet, dostupnim putem Axis zvaničnog prodajnog programa: http://www.axis.com/se/sv/where-to-buy.

 

O Cognimatics-u

Cognimatics ima dugu istoriju i snažan uticaj na industriju kada su people counting aplikacije u pitanju. Preko globalne mreže distributera i sistem integratora, kompanija posluje u više od 70 zemalja. Mnogi veoma uspešni lanci maloprodaje koriste Cognimatics proizvode i rešenja da poboljšaju svoje performanse i da unaprede iskustva kupaca. Osnovana 2003.godine Cognimatics je švedska kompanija koju čini tim vodećih svetskih istraživača iz oblasti video analitike. Cognimatics tehnologija zasnovana je na temeljima nauke i često je hvaljena za dugogodišnju izuzetnu preciznost koju isporučuje. Cognimatics-a je kupljen od strane kompanije Axis Communications juna 2016-te, čime je omogućen dalji razvoj inovativnih poslovnih i bezbednosnih video analitičkih aplikacija.

Za dodatne informacije posetite website Axis i Cognimatics distributera – IP Way.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.