Avigilon i Motorola video nadzor solucije nove generacije

video-nadzor-avigilon-i-motorola-solucije

Sadržaj članka

Video nadzor solucije nove generacije.

Avigilon i Motorola Solutions zajedničkim snagama na GSX 2018 (Global Security Exchange) predstavili su inovativna security rešenja u domenu javne bezbednosti i video nadzor tehnologija otvorene platforme

Kompletna bezbednosna i komunikacijska rešenja za unapređenje segmenta javne bezbednosti

Ni godinu dana od akvizicije, Motorola i Avigilon inženjeri zajedničkim naporima uspeli su da kreiraju funkcionalnu integraciju između Avigilon Control Center (ACC) video menadžment softvera i Motorola Solutions CommandCentral Aware-a. Ova integracija omogućuje da detekcije potencijalno rizičnih događaja, zasnovane na Avigilon analitici automatski šalju notifikacije Ally komandnom centru radi kreiranja potpunije liste incidentnih događaja.

Ova integracija Avigilon Control Center (ACC) sa Motorola CommandCenter Aware softvera za upravljanje incidentnim situacijama, pružiće zaposlenima u komandnom centru da iz jednog izvora podataka u realnom vremenu dobiju sve potrebne informacije, a koje obuhvataju video strimove i prateće detalje incidentnih događaja, notifikacije upozorenja, mapiranje podataka, odgovor o trenutnoj lokaciji,… AI video analitika bazirana na ACC (Avigilon Control Center) video nadzor softveru, operateri uz CommandCentral Aware automatski će biti upozoravani prilikom neuobičajenih aktivnosti i moći će pravovremeno da reaguju i kontaktiraju službenike obezbeđenja koji se nalaze na terenu.

Završili smo prvi značajan korak ove integracije koja prenosi video strimove sa Avigilon video nadzor kamera do CommandCentral Aware-a. Analitičari u kontrolnom centru sada će imati mogućnost da pregledaju ACC video nadzor strimove u okviru jednog centralizovanog izvora“ izjavio je Andrew Sinclair, podpredsednik kompanije, Software Enterprise, Motorola Solutions.

 

 

Integrisane AI (Artificial Intelligence) mogućnosti

Avigilon je napravio još jedan korak dalje u svetu tehnologije i najavio je novu H5 seriju kamera koja će predstavljati najnapredniju generaciju kamera zasnovanu na Intel® Movidius™ procesoru, a očekuje se već početkom 2019. godine. Pored najsavremenije AI tehnlogije koju poseduju, nova linija proizvoda najavljuje veoma moćnu AI tehnologiju na Edge-u, kao i proširen set mogućnosti video analitike za novu H5 seriju Avigilon IP kamera.

Ova nova serija IP kamera za video nadzor omogućiće napredne mogućnosti video analitike uključujući i upozorenja koja su zasnovana na fizičkim karakteristikama objekata od interesa, kao i poboljšane karakteristike detekcije objekata u posmatranoj sceni.

„Razvijamo našu H5 smart camera platformu za pokretanje sofisticiranih Deep Neural Networks algoritama na samim kamerama, pružajući im moćne, nove sposobnosti za učenje, detektovanje i obaveštavanje operatera o događajima koji su neophodni i od esencijalnog značaja za dalju istragu.” – izjavio je Dr Mahesh Saptharishi, CTO kompanije Avigilon, i dodao:  “Kao i Avigilon, Intel se nalazi u samom vrhu kada su AI tehnološke inovacije u pitanju, a Intel Movidius procesorska jedinica će nam pomoći da dodatno proširimo primenu i korišćenje AI tehnologije i video analitike kako bismo rešili izazove koje nam zadaje realno okruženje današnjice.”

 

Intel_Movidius_procesor

 

Pretvorite savremeni video nadzor sistem u moćno AI rešenje

Potrebna vam je napredna video analitika i AI tehnologija, a koristite kamere koje ove funkcionalnosti ne podržavaju? Nema problema – Avigilon ima platformsko rešenje otvorene arhitekture sa kojim možete integrisati vaše već postojeće video nadzor kamere i koristiti prednosti AI i napredne video analitike.

Avigilon je demonstrirao i novi, veoma moćni i napredni AI Appliance uređaj otvorene platforme.

AI Appliance uređaj omogućuje korisnicima da na već postojeće kamere, u koje su uložili određenu sumu novca, integrišu najsavremeniju Avigilon AI Appearance Search tehnologiju i video analitiku izbegavajući na ovaj način dodatni trošak pri nabavci novih IP kamera i novog sistema.

AI Appliance automatski integriše patentiranu self-learning video analitiku i Avigilon AI Appearance Search tehnologiju na skoro sve IP kamere drugih proizvođača već prilikom konektovanja IP kamere sa ACC video nadzor menadžment softverom. Na ovaj način konvencionalni sistemi mogu se efikasno nadograditi i evoluirati u veoma moćna AI rešenja koja će automatski upozoravati korisnika o potencijalnim opasnostima, i koja će korisniku pružati i mogućnost pretrage i lociranja vozila, osobe ili objekata od interesa samo jednim klikom.

Avigilon AI Appliance uređaj projektovan je za sisteme visokih performansi i kapaciteta, a biće dostupan u dva modela sa vodećom CPU procesorskom snagom i GPU hardverom koji će istovremeno podržavati i Avigilon naprednu video analitiku i AI Appearance Search tehnologiju.

Avigilon_AI_Appliance

Integracija AI Appearance Search video nadzor tehnologije sa Avigilon sistemom kontrole pristupa

Na GSX kongresu održanom u Las Vegasu, Avigilon je predstavio i novu Identity Search bezbednosnu soluciju.

Ova inovativna fukcionalnost omogućila je novi nivo integracije Avigilon ACM kontrole pristupa sa novom edicijom video menadžment softvera Avigilon ACC 6.12 čineći jedinstvenu integrativnu celinu. Na ovaj način operateri u kontrolnom monitoring centru imaju mogućnost brze pretrage osobe od interesa kroz ceo sistem, samo uz pomoć informacija o njihovoj upotrebljenoj ID kartici za kontrolu pristupa, a mogu se ispratiti i aktivnosti ulazaka i izlazaka putem povezanih, korespodentnih video strimova.

Dodatno sa Avigilon AI Appearance Search tehnologijom, za željenu osobu možete izdvojiti hronološki pregled gde se i u kom trenutku ova osoba nalazila u posmatranom objektu.

„Razvili smo sopstvenu Identy Search naprednu funkciju kako bi naši korisnici mogli u svakom trenutku brzo da odgovore na pitanja ’ko, šta, kada, gde’ i da preduzmu odlučujuće poteze.“ izjavio je Dr Mahesh Saptharishi Avigilon CTO, koji je još i dodao: “Kombinacijom našeg video nadzora, kontrole pristupa i AI tehnologije, korisnicima pružamo moćno i jedinstveno security rešenje koje im pomaže da proaktivno prate i osiguraju svoje objekte.”

 

 

Za više informacija o ovoj Identy Search naprednoj funkciji, kontaktirajte direktno Avigilon Sales podršku za vašu zemlju ili region.

Avigilon Blue Cloud platforma

Avigilon pored IP kamera, video analitike, VMS softvera, servera i sistema kontrole pristupa, svojim partnerima, sistem integratorima nudi i Avigilon Blue – cloud platformu za video nadzor i unapređenu bezbednost mreže geografski rasprostranjenih lokacija. Avigilon cloud video nadzor solucija efikasno adresira pitanja konfiguracije i upravljanja video nadzor sistemima, sa mnogo manje uloženih resursa nego što je to do sada bio slučaj.

Predstavljamo samo neke od novih funkcija Avigilon Blue™ Cloud video nadzor platforme:

  • 16-kanalni Avigilon Blue Connect uređaj veoma jednostavan za upravljanje i lako se povezuje sa Cloud video nadzor platformom. Sadrži integrisan hdd od 12TB za potrebe snimanja u lokalu, što je sasvim dovoljno za zakonskih 30 dana arhiviranja video nadzor snimaka. Dolazi sa preinstaliranom video analitikom a može da upravlja sa više kamera odjednom.
  • Intuitivan i lak za korišćenje vieo menadžment softver za upravljanje lokacijama i uređajima omogućuje korisnicima da se uz pomoć jednog interfejsa i monitora prebacuju sa jedne lokacije na drugu i upravljaju kamerama i uređajima koji su na tim lokacijama konektovani, pokazujući status i sve druge relevantne informacije.
  • Pretraga kalendara video snimaka predstavlja još jednu funkciju koja korisnicima omogućuje da značajno ubrzaju pretragu za željenim video snimkom, tako što će jednostavno pomerati vremensku liniju do one tačke koja pokazuje vremenski interval u kome se neki incidentni događaj desio.
  • Mobile Arm/Disarm je funkcija koja omogućuje da direktno sa mobilnog telefona stopirate notifikacije u trenutku kada znate da će se na vašoj lokaciji na kojoj je sistem instaliran desiti neka aktivnost, i na taj način izbegnete aktiviranje alarma.

Avigilon Blue, cloud video nadzor platforma omogućuje kombinovano snimanje događaja u lokalu sa arhiviranjem svih analitičkih događaja u cloud-u. Na ovaj način implementirani sistemi troškovno su efikasniji, a korisnik uvek ima pristup svim potencijalno incidentnim događajima, putem cloud-a na svom pametnom telefonu. Cloud video nadzor platforma omogućuje integratorima sistemske health-check funkcionalnosti, pa i sa ovog aspekta Cloud video nadzor rešenja predstavljaju troškovno efikasniju soluciju i za krajnje korisnike i za sistem integratore, obzirom na mogućnost efikasnijeg održavanja sistema, uz drastično manji utrošak resursa.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.