AVIGILON INOVACIJE ZA EFIKASNIJI VIDEO NADZOR

Avigilon-Inovacije-H5A-H5SL-ACC7.2-AI_300x300

Sadržaj članka

U video nadzor industriji kao i u svakoj drugoj, važi pravilo da bez razvoja novih tehnologija i investicija nema ni ozbiljnijeg napretka. Renomirani proizvođač naprednih video nadzor solucija, kompanija AVIGILON objavila je na čemu su radili u prethodnom periodu, a rezultat je veoma impresivan. Nova, moćnija hardver platforma za H5A i H4SL serije kamera za video nadzor sa next-level video analitikom; Nova edicija vodećeg ACC7.2 video menadžment softvera; Avigilon video arhiva – Nova solucija za zahtevne korisnike sa do 2 petabajta HDD kapaciteta!

 

Avigilon H5 nova serija kamera za video nadzor

Avigilon H5A serija kamera donosi nam novu generaciju video analitčkih tehnologija, koje su sada u mogućnosti detektovati više objekata (sa klasama i podklasama) i sa većom pouzdanošću u radu čak i u scenama sa mnoštvom klasifikovanih objekata. Nova video analitika u mogćnosti je da detektuje i klasifikuje objekte bez obzira da li su statični ili u pokretu, čime se dodatno upotpunjuju informacije o tome šta se dešava na konkretnoj lokaciji, što omogućuje efikasniju reakciju i prevenciju neželjenih ishoda ili incidenata. H5A serija kamera dolazi u višestrukim form-factor izvedbama, pa shodno tome box, dome i bullet kućišta kamere mogu odgovoriti na sve instalacione potrebe i specifične zahteve kupaca.

 

Zaboravite na 720p rezoluciju

Avigilon se postarao da novu H5A generaciju kamera isporuči globalnom tržištu po ceni prethodne H4A generacije, sa jednom bitnom izmenom – nema više 1MP rezolucije u H5A ponudi! Avigilon je doneo stratešku odluku da u ovom segmentu video analitičkih kamera raspon dostupne rezolucije bude u rangu od 2MP do 8MP. Na ovan način Avigilon H5A kamere za video nadzor nudiće se u opcijama od 2MP, 4MP, 6MP, i 8MP rezolucije. Sve kamere iz H4A serije dolaze sa standardnom 5-godišnjom garancijom!

 

 

Sa višestrukim izborom objektiva kamere, sa H.265 HDSM smart kodekom, nativnom ONVIF podrškom, kao i sa analitikom nove tehnološke generacije – H5A serija Avigilon kamera predstavlja jedan od trenutno najboljih izbora koji prilikom nabavke profesionalnog video nadzor rešenja kupci mogu da načine.

 

Avigilon H5SL nova serija kamera za video nadzor

Nova tehnološka platforma postala je dostupna i za SL seriju Avigilon kamera, pa tako nova H5SL generacija kamera donosi značajna unapređenja pre svega u domenu boljeg kvaliteta slike u izazovnim svetlosnim okruženjima, u širem izboru objektiva i u rezoluciji koja je povećana na do 5MP.

 

 

H4SL serija kamera dostupna je i u dome i u bullet form-factor izvedbi kućišta, a kupcima su na raspolaganju modeli od 1.3MP, 2MP, 3MP, i 5MP rezolucije. Sa različitim nastavcima za montažu kućišta H5SL serija kamera u mogućnosti je da odgovori na svaki specifičan instalacioni zahtev korisnika.

 

 

AI Unusual Motion Detection

Iako je H5SL mid-range serija kamera, Avigilon je omogućio korišćenje AI alogritma za detekciju neuobičajenih pokreta u sceni. Na ovaj način, H5SL serija kamera predstavlja troškovno-efikasno rešenje za planiranje i projektovanje profesionalnih video nador instalacija, obzirom na proaktivnost koju H5SL solucija sa AI algoritmom tržištu donosi.

 

Video nadzor softver? Video nadzor SW platforma!

Avigilon Control Center (ACC) je jednostavan za upotrebu, video menadžment softver koji proaktivno optimizuje način na koji koristimo video nadzor sisteme. ACC efikasno skladišti HD video zapis, uz istovremeno inteligentno upravljanje bandwidth kapacitetima pomoću patentirane HDSM tehnologije.

 

 

Avigilon je objavio novu VMS ediciju ACC 7.2, koja je nastavila dalje da trasira nove načine za live video monitoring operacije, putem interfejsa Focus of Attention. Ovaj korisnički interfejs u mogućnosti je da operaterima pruži prikaz svih relevantnih dešavanja i događaja, na mnogo efikasniji i proaktivniji način.
Focus of Attention korisnički interfejs pomaže operaterima da uvećaju operativno-radnu efikasnost tako što automatski prikazuje sažeti pregled događaja koji se odvijaju na lokaciji ili lokacijama korisnika. Ovo podrazumeva Avigilon analitičke događaje, Unusual Motion Detection događaje, detekcije pokreta i alarme. Operaterima je na ovaj način omogućena brza analiza i pregled najvažnijih događaja kako bi odredili prioritete i odreagovali u skladu sa tim.

 

 

Avigilon Control Center VMS – Powered by AI

ACC softver koristi naprednu veštačku inteligenciju i video analitiku, uključujući Appearance Search i Unusual Motion Detection tehnologiju, čime je u mogućnosti da pomogne operaterima da brzo detektuju, verifikuju i da odreaguju u skladu sa novonastalom situacijom. ACC VMS platforma jedinstvena je na tržištu kako po pitanju najšireg spektra alata koji pomažu pretragu i incidentno-istražne radnje, tako i po pitanju brzine i stabilnosti u radu.

 

Avigilon Video Arhiva

Još jedna u nizu ovogodišnjih inovacija iz Avigilon R&D kuhinje jeste upravo Avigilon Video Archive.
Video Arhiva je zapravo skalabilno HDD storage-expansion rešenje koje je u potpunosti integrisano sa Avigilon Control Center video menadžment softverom i Avigilon NVR-ovima.

Avigilon Video Archive izgrađena je na hardver tehnologiji koja isporučuje superiornu pouzdanost bez i jedne singularne kritične tačke kvara uz minimiziran skoro do nule downtime. Na ovaj način obezbeđeno je da video arhiva bude sačuvana i dostupna po zahtevu.

 

 

Avigilon Video Archive dolazi sa sledećim HDD kapacitetima: 225TB, 488TB, 751TB, 1PB, 1.3PB, 1.5PB! Rešenje je skalabilno od 336TB do 2PB (RAW) a dolazi u 5U form-factor izvedbi kućišta. Podržani su NVR Standard i Premium modeli Avigilon snimača.

Avigilon video arhiva kao solucija zahtevana je u industrijskoj video nadzor primeni, ali isto tako i u video nadzor projektima za aerodrome, gradove i pogranične oblasti.

Za sve dodatne informacije o Avigilon inovacijama kontaktirajte vašeg Avigilon regionalnog predstavnika
na sledećem linku.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.