AVIGILON H4M IP KAMERA

kamere_za_video_nadzor_avigilon_mini_dome_300x300

Sadržaj članka

Video nadzor solucije sa integrisanom AI inteligencijom – Mini-dome Avigilon IP kamere H4M serije omogućuju korisnicima kreiranje kastomiziranih AI video nadzor rešenja koja su u skladu sa potrebama ali i sa planiranim budžetom.

AI video nadzor tehnologija na Avigilon mini-dome kamerama

Mini-dome kamera opremljena je sa AI Unusual Motion Detection, naprednom deep-learning video nadzor tehnologijom, koja bez ikakvih unapred definisanih pravila ili podešavanja, neprekidno uči kako izgledaju tipične aktivnosti u posmatranoj sceni, a zatim detektuje i markira neobično-atipično kretanje.

Uz pomoć Avigilon Control Center (ACC) – video menadžment softvera za upravljanje video sadržajem, ova AI tehnologija omogućuje operaterima brži pregled velike količine video arhive, fokusirajući svoju pažnju na atipične događaje koji možda zahtevaju dalju istragu.

 

Video nadzor kamera diskretnog dizajna i jednostavna video nadzor ugradnja

Avigilon H4 Mini Dome kamera idealna je za objekte sa ograničenim prostorom koji zahtevaju kamere za video nadzor diskretnog dizajna. Avigilon H4M je najmanja i najdiskretnije dizajnirana kamera, u potpunosti izgrađena sa Avigilon H4 platformom. Inovativni i modularni dizajn ove kamere omogućuje njeno lako prilagođavanje svim površinama, na plafonu, ravnim površinama ili na zidne nosače. Lako se uklapa sa svim izazovnim instalacijama. Moderan i praktičan dizajn smanjuje vreme potrebno za video nadzor ugradnju, instalaciju i obezbeđuje neophodnu i preko potrebnu fleksibilnost za instalatere.

 

kamere_za_video_nadzor_avigilon_mini_dome_2

 

Video nadzor kamere H4 platforme

H4 mini-dome je najmanja i najdiskretnija kamera u okviru Avigilon H4 platforme, sa baznim otiskom prečnika od samo 7cm. H4 mini-dome serija kamera kombinuje izuzetan kvalitet slike sa inovativnim i modularnim dizajnom, što čini instalaciju ove kamere brzom i lakom.
Zahvaljujući HDSM SmartCodec™ i Idle Scene Mode tehnologijama koje koristi, H4 mini-dome video nadzor kamere optimizuju video snimke u realnom vremenu, čime se značajno (za čak do 50%) optimizuju mrežni kapaciteti potrebni za protok podataka, kao i skladišni HDD kapaciteti, održavajući pri tom izuzetno visok kvalitet uživo i video nadzor arhive.
H4 platforma je iz temelja izgrađena da podrži Avigilon samo-učeću video analitiku na svim kamerama sa rezolucijama do 5K (16 MP). U ovoj analitici video snimaka pažnja je fokusirana na važan događaj u pravo vreme.

 

Video nadzor HDSM SmartCodec tehnologija

HDSM (High Definition Stream Management) SmartCodec tehnologija omogućuje H4 mini-dome video nadzor kamerama optimizaciju nivoa kompresije snimka za određene delove scene, kako bi se maksimizovala ušteda mrežnog propusnog opsega i kako bi se minimizirao neophodan HDD kapacitet skladištenja, a sve to uz održanje visokog kvaliteta slike sa maksimalnim detaljima u sceni.

 

Izuzetan kvalitet slike

Dostupna u rezolucijama 1.3, 2, i 3 MP, ova serija Avigilon video nadzor kamera pruža izuzetan kvalitet slike sa LightCatcher™ tehnologijom, dvostrukom ekspozicijom sa tehnologijom širokog dinamičkog opsega (WDR) i Content Adaptive Infrared (IR) tehnologijom.
Koristeći HDSM SmartCodec, Idle Scene Mode i High Definition Stream Management tehnologije, H4 mini-dome kamere minimiziraju propusni opseg i zahteve za skladištenjem, uz održavanje visokog kvaliteta slike.

 

Saznajte više, kontaktirajte Avigilon

Da biste saznali više o Avigilon H4 mini-dome kamerama i o end-to-end pouzdanim video nadzor solucijama, obratite se lokalnom Avigilon predstavniku zaduženog za vašu zemlju ili regiju.
Avigilon posluje preko svoje mreže autorizovanih, iskustveno-pouzadnih partnera – sistem integratora koji vam mogu kreirati precizna i pouzdana bezbednosna rešenja, u skladu sa vašim potrebama i planiranim budžetom.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.