SMART & SAFE CITY SOLUCIJA ZA OTKRIVANJE PUCNJA – 3XLOGIC

3xLOGIC-detekcija-pucnja-gunshot-detection-smart-city-300x300-1

Sadržaj članka

3xLOGIC u svoj portfolio dodao je soluciju za okrivanje pucnja, namenjenu za smart&safe city, kao i za primenu u obrazovnim institucijama, skladištima i distributivnim centrima, malim/srednjim preduzećima i finansijskim i bankarskim institucijama. Ovaj stand-alone uređaj nudi pristupačno rešenje sa efikasnom pokrivenošću za brzo prepoznavanje potencijalno hazardnih situacija koje uključuju pucnje iz vatrenog oružja. 3xLOGIC, dobavljač integrisanih inteligentnih bezbednosnih rešenja, predstavio je svoju soluciju za rano otkrivanje pucnja, koja podržava jednostavno i lako integrisanje u postojeće bezbednosne sisteme.

 

Umesto da koristi mikrofone, infracrvene senzore ili složenu analitiku, ovaj stand-alone uređaj dizajniran je sa jednostavnim senzorima za prepoznavanje potresne sile za otkrivanje pucnjeva. Kada se puca iz puške, metak stvara udarni talas dok izlazi iz cevi pištolja i putuje kroz vazduh. Ovaj udarni talas stvara jedinstvenu potresnu silu koju je 3xLOGIC solucija u mogućnosti da detektuje.

Sa radijusom detekcije od 23 metra i pokrivenošću od 360°, nudeći 4.500 kubnih metara pokrivenosti po uređaju, 3xLOGIC solucija minimizira broj potrebnih senzora za otkrivanje pucnja, omogućujući troškovno-efikasne instalacije, bez potrebe za softverom, serverima ili relejnom kontrolnom pločom.

„Situacije sa aktivnim pucačima previše su česte, a s obzirom na potencijal da ovi događaji brzo eskaliraju pre nego što policija stigne, važno je da sigurnosni timovi budu bolje pripremljeni za brzu i efikasnu reakciju“, kaže Bill Hobbs, globalni potpredsednik prodaje, 3xLOGIC. „Uzbuđeni smo što smo predstavili 3xLOGIC uređaj za otkrivanje pucnja, koji pruža efikasno, pristupačno rešenje koje može igrati važnu ulogu u aktivnim planovima bezbednosti i zaštite strelaca.“ naveo je u svom saopštenju za medije.

Tipični slučajevi primene solucije 3xLOGIC Gunshot Detection uključuju smart & safe city, kao i obrazovne institucije, skladišta i distributivne centre, mala/srednja preduzeća i finansijske i bankarske institucije.

Rešenje Gunshot Detection nudi opcije montiranja na plafon i zid kako bi se obezbedila fleksibilnost instalacije. Dizajnirano i proizvedeno u SAD, rešenje za unutrašnju upotrebu ima liveno aluminijumsko kućište sa temperaturnim opsegom od -35°C do 55°C. 3xLOGIC solucija takođe podržava test režim rada preko beskontaktnog sviča i releja za probleme u slučaju gubitka strujnog napajanja.

Kako kupiti?

Vaš 3xLOGIC uređaj za detekciju pucnja možete poručiti direktno kod 3xLOGIC proizvođača na sales@3xlogic.com. Detaljnije informacije o ovom ali i o drugim 3xLOGIC solucijama možete pronaći na njihovom website-u, a ukoliko vam je potrebna dodatna podrška u planiranju, projektovanju i implementaciji ovog rešenja, možete nam se obratiti i direktno, popunjavanjem i slanjem Kontakt Forme na portalu https://videonadzor.net.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.