AXIS ENKODER ZA ANALOG HD KAMERE

Axis-analog-hd-video-enkoder-300x300-1

Sadržaj članka

Analog CCTV industrija precrtana. Neka se spremi Analog HD! Što zbog uvećane ponude profesionalnih, a ekonomičnih VMS solucija, što zbog industrijski-najnižeg ukupnog troška vlasništva – Primetan je značajan porast tražnje za enkoderima koji bi konektovali Analog-HD kamere za video nadzor na centralni nadzorni sistem i time omogućili korisnicima neprimetnu i troškovno-efikasnu migraciju na savremena i otvorena za dalje integracije IP video rešenja.

 

Kao što je još pre nekoliko godina izjavio „Sve je IP“ vodeći globalni proizvođač profesionalnih video nadzor solucija AXIS COMMUNICATIONS napravio je novi iskorak u konvertovanju konvencionalne tehnologije na IP.
AXIS P7304 Enkoder za video nadzor dizajniran je da efikasno konvertuje signal sa Analog-HD nadzornih kamera, kao i da pruži dodatnu podršku za korišćenje video analitike na otvorenoj IP video nadzor platformi.

AXIS P7304 Video Enkoder
4-kanalni video enkoder sa podrškom za Analog HD kamere:
– Podržava konektovanje Analog HD kamera
– Proširen kapacitet za video analitiku
– Zipstream kodek podrška za H.264/H.265
– Potpisan korporativni firmware
– Power Over Ethernet
– I/O portovi
– Audio
– PTZ podrška

Video enkoder Axis P7304 enkoder omogućuje korisnicima da postepeno pređu na IP video nadzor platformu, zadržavajući tom prilikom deo ili sve postojeće Analog HD kamere u sistemu.
Ovaj video enkoder dolazi sa ARTPEC AXIS čipom najnovije sedme generacije, posebno optimizovanim za mrežni video. Podržava Zipstream kodek i podršku za H.264 i H.265 kompresiju koja omogućuje značajno redukovanje neophodnih mrežnih i snimačkih kapaciteta.

 

Sve što vam je potrebno, i više od toga

Axis P7304 predstavlja opcijama bogat 4-kanalni video enkoder izuzetnih performansi. Ovaj enkoder podržava konvertovanje HD analog signala (HD TVI, HD CVI i Analog HD) i standardne rezolucije analognih kamera. Enkoder pruža podršku za dvosmerni audio i inteligentnu analitiku poput detekcije pokreta i audio detekcije, uparen sa digitalnim Axis T83 mikrofonima. Axis P7304 dolazi sa RS-485/422 podrškom za kontrolu analognih PTZ kamera.

Dodatno, na sebi ima microSDHC slot za memorijsku karticu, a uz I/O portove na ovaj enkoder se efikasno mogu konektovati i drugi eksterni uređaji poput senzora, releja i horni, čime je omogućena korisnička funkcionalnost aktiviranja osvetljenja u objektu, otvaranje/zatvaranje vrata, ili emitovanje audio zapisa.

 

 

Troškovno-efikasna migracija na savremenu IP nadzornu platformu

Axis video enkoderi omogućuju korisnicima migraciju u savremeni IP nadzorni svet, dok istovremeno štite prethodno načinjenu investiciju u analognu opremu na način da korisnici mogu zadržati postojeće kamere i njihovu kablažnu infrastrukturu. Zahvaljujući Power over Ethernet (PoE) napajanju, sada možete konekciju ostvariti direktno sa vašom IP mrežom, samo sa jednim mrežnim kablom koji omogućuje i konektivnost i napajanje. Ovo fleksibilno rešenje iz
Axis-a omogućuje arhiviranje snimaka na serveru, na lokalnoj memorijskoj kartici ili u cloud-u.

 

Top klasa – Axis kvalitet!

Video enkoder Axis P7304 izgrađen je, kao i ostali AXIS proizvodi, na otvorenoj platformi, čime se korisnicima omogućuje da koriste open-standard hardver proizvođača po izboru. Axis video enkoder P7304 obebeđuje podršku za širok spektar video menadžment softver platformi: Milestone, Exacq, Genetec, Network Optix, sa planom proširenja i dodavanja još VMS proizvođača na listu kompatibilnosti.

Sa gore pomenutim VMS proizvođačima ovaj Axis-ov enkoder u integraciji je pokazao da ima mogućnost H.264 i H.265 striminga i konfiguracije, onboard VMD i analitike. U planu je i podrška za rezolucije do 8MP, a trenutno se radi i na dodavanju „up the coax control“ funkcionalnosti, koji će uskoro biti dostupan.
Potpisan firmware garantuje da firmware nije bio izmenjen i da je jedino autorizovani firmware instaliran. Sa jednostavnim i lakim Axis firmware ažuriranjima, možete se osloniti na bezbednost ove Axis solucije dugoročno.

 

Poređenje sa Dahua i Hikvision

Axis P7301 video enkoderu ne manjka prednosti u odnosu na konkurentske HD analog enkodere,
kao i u odnosu na DVR-ove korišćene kao enkodere:
Bolja VMS podrška: Video menadžment softver podrška je neuporedivo šira za Axis enkoder, nego što je za sve ostale proizvođače. Dok drugi proizvođači mogu pružiti podršku za analitiku na njihovim HD analognim DVR-ovima ili enkoderima, VMS podrška za ovu funkcionalnost je baš retka. Axis analitika na P7304 je podržana od strane Exacq, Genetec, Milestone, Network Optix, i drugih.
Bolja video detekcija pokreta (VMD): Axis-ova VMD4 video detekcija pokreta nativno uključena u P7304, višestruko je preciznija nego obična detekcija pokreta koju nalazimo u analog HD proizvodima, čime se izbegava pojava lažnih alarma što sistem čini efikasnijim i upotrebljivijim.

 

Podrška u planiranju i projektovanju optimalnog video nadzor rešenja

Za sve dodatne informacije o Axis P7301 video enkoderima, kao i za podršku u planiranju i projektovanju optimalne video nadzor solucije, zvanični Axis distributer kompanija IP Way stoji vam na raspolaganju. Dodatno, raspitajte se za opcije instalacije i kupovine putem IP Way sertifikovane mreže sistem integrator partnera.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.