HIKVISION 4G SOLAR KIT SOLUCIJA ZA NADZOR UDALJENIH LOKACIJA

hikvision-4g-solar-kit-wifi-kamere-za-video-nadzor-300x300-1

Sadržaj članka

Proizvođač inovativnih video nadzor solucija Hikvision ovog puta je objavio lansiranje nove serije proizvoda namenjenih za video nadzor udaljenih, ruralnih lokacija na kojima ne postoji elektro-energetska infrastruktura. HIKVISION 4G Solar Kit dizajniran je upravo za ovakve lokalitete, obzirom da dolazi sa sopstvenim solarnim panelom, baterijskim napajanjem i montažnim nosačem. Sama instalacija i setovanje su prilično pojednostavljeni, dok je komunikacija obezbeđena putem 4G mreže, i to kako ovaj proizvođač tvrdi, sa autonomijom rada u trajanju do 7 dana.

 

hikvision-4g-solar-kit-wifi-kamere-za-video-nadzor-1

Hikvision 4G Solar Panel Kit

Najavljena od strane proizvođača kao Standalone Security Site solucija – Hikvision Solar Kit dizajniran je za udaljeni nadzor udaljenih, ruralnih lokacija bez elektro-energetske infrastrukture. Kako navode iz ove kompanije, Hikvision Solar Kit svoju primenu pronašao je prvenstveno u poljoprivredi, nadzoru stočnog fonda na pašnjacima, kao i zaštiti šumskih područja, nacionalnih parkova i prirodnih rezervata.

Hikvision Solar Kit uključuje model 4G wifi kamere, solarni panel, akumulatorsko napajanje i nosač za montažu. Kompanija Hikvision sa ovim solarnim paketom opreme kreirala je efikasnu soluciju za wireless monitoring udaljenih lokacija, uz maksimalno pojednostavljenu instalaciju i setovanje.

 

hikvision-4g-solar-kit-wifi-kamere-za-video-nadzor-2

Video nadzor ruralnih oblasti

Izazovi poput ne postojanja elektro-energetske mrežne infrastrukture više ne predstavljaju problem. Hikvision 4G Solar Kit obezbeđuje napajanje kameri putem (40W) solarnog panela i putem akumulatorske (20Ah) baterije, dok je istovremeno konektivnost obezbeđena putem 4G mreže. Hikvision 4G Solar Kit transmituje podatke putem najbliže telekom bazne stanice, direktno u HikCentral Professional monitoring nadzorni centar, ili na Hik-Connect klijentsku aplikaciju.

 

hikvision-4g-solar-kit-wifi-kamere-za-video-nadzor-3

Laka instalacija i solidna autonomija rada

Pojednostavljen dizajn rezultirao je lakom konstrukcijom opreme i montažnih elemenata, čime je omogućeno da je samo jedna osoba potrebna za montažu Hikvision 4G Solar Kit opreme, čak i na većim visinama.
Hikvision 4G Solar Kit projektovan je da bude izdržljiv u okruženju u kome će raditi. Ova solucija u mogućnosti je da detektuje nivo napajanja, kao i da automatski pređe na power-saving režim rada kada je nivo napajanja na niskom nivou. Na ovaj način Hikvision 4G Solar Kit kada mu je napajanje maksimalno dopunjeno, kamera može raditi u kontinuitetu čak i do sedam dana, tokom oblačnog i kišnog vremena. Uz IP67 zaštitno kućište obezbeđena je zaštita od vremenskih neprilika, jakih padavina i vetrova, koji su uobičajeni u ruralnim predelima i na udaljenim lokacijama.

hikvision-4g-solar-kit-wifi-kamere-za-video-nadzor-4

Ključne karakteristike

• 40 W solarni panel
• 20 Ah, ugrađena dopunjiva baterija
• 2 MP @ 30fps rezolucija
• 2.8 / 4 / 8 mm opcije objektiva
• 30 m IR LED domet
• Integrisan 4G (LTE-TDD/LTE-FDD/TD-SCDMA/EVDO) modul
• Stand-alone bezbednosni sistem: 4G i solarno napajanje, bez potrebe za dodanim kabliranjem
• Laka instalacija: Jednostavni sistem montaže, otporna na prodiranje vode
• Niska potrošnja energije: Low power SoC/4G modul
• Visok nivo zaštite: IP67 protiv prodiranja prašine i vode, level 12 Hurricane, za otpornost na vetar

Hikvision 4G Solar Kit Infographic

Upstream ICT Alliance podrška

Planirate nabavku video nadzor rešenja? Kontaktirajte nas kako biste dobili profesionalnu podršku, od planiranja do instalacije. U saradnji sa licenciranim integrator partnerima obezbeđujemo najbolje komercijalne uslove, uz profesionalnu instalaciju i produžene garantne rokove na opremu i radove.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.