Hikvision predstavio AXHub inovaciju

hikvision-alarmni-sistem-video-nadzor

Hikvision, vodeći dobavljač video nadzor proizvoda i solucija, objavio je vest o najnovijem proizvodnom asortimanu u svom portfoliu: AXHub, alarmni sistemi za zaštitu od provalnika.

Predstavljamo vam novu seriju Hikvision proizvoda u domenu protivprovalne zaštite objekata, imovine i ljudi – AXHub

Deo Hikvision AX serije, AXHub je potpuno novi bežični sistem koji sa stilom zadovoljava potrebe svih stambenih i malih komercijalnih objekata, uz besprekornu integraciju protivprovale i video striminga u okviru jedne, centralizovane platforme.

„Hikvision je pionir u revoluciji security sistema sa centralizovanom platformom koji omogućuju HD video verifikaciju događaja, daljinsko upravljanje za uključivanje/isključivanje alarma, kao i mogućnost  kontrole i alarmnog sistema i video nadzora kao nikada do sada“, rekao je Jiang Feng Zhi, šef Hikvision divizije za alarmne sisteme.

 

Video nadzor i sistem za detekciju upada na centralizovanoj korisničkoj platformi

Ova napredna tehnološka sinergija isporučuje se u malom, kompaktnom i diskretnom panelu koji omogućuje više konfiguracija, potpunu kontrolu i podešavanje preko HIK-Connect pametne aplikacije uređaja i iVMS, kao i video verifikaciju putem revolucionarne verifikacije provalnika – Intruder Verification as a Service -IVaaS.

Integracija je u srži AXHub, koristeći Cloud tehnologiju da kombinuje detekciju upada i video kao nikada ranije.

Dok se druge metode video verifikacije na tržištu oslanjaju na slanje statičkih slika niskog kvaliteta da potvrde događaje, IVaaS veže prethodno odvojene video i sisteme za detekciju uljeza na jednu platformu, pružajući snimak dug 7 sekundi u slučaju uključivanja alarma; 5 sekundi pre alarma i 2 sekunde posle alarma.

Da bi se ovo postiglo, postoje dve opcije: putem cloud-a, ili inovativnim povezivanjem do dve kamere direktno na AXHub za on-board video verifikaciju alarmnih događaja.

Ovo omogućuje Hikvision video nadzor sistemu, kao i sistemu za detekciju upada da neprimetno i direktno dostave video snimak korisniku putem Hik-Connect ili iVMS-a, ili direktno na CMS (Central Monitoring Station).

Strimovanjem videa ka korisnicima ili do CMS-a putem e-maila, pametnih uređaja i desktop aplikacija, korisnici mogu da efikasno pregledaju snimke u FullHD rezoluciji kako bi mnogo brže i pouzdanije proverili akcije koje su dovele do aktiviranja alarma.

Hik-Connect kompatibilnost omogućuje potpunu kontrolu sistema sa bilo kog mesta: omogućujući korisnicima da daljinski uključuju, isključuju i prate alarme, kao i da proveravaju istoriju i primaju obaveštenja o svim događajima.

„Kada jedan proizvođač obezbeđuje komponente za svaki deo sistema, mi ne treba da pokušavamo da ih spojimo da rade zajedno; mi ne integrišemo sisteme”, rekao je Jiang, i dodao: „Video sistemi i sistemi za detekciju upada su dizajnirani da savršeno rade jedni sa drugima, i to je ono što smo postigli u AXHubu.“

Kompatibilan je sa bilo kojim Hikvision video nadzor ili protivprovalnim alarmnim uređajem, što omogućuje idealnu security soluciju za ugradnju, svaki put, pokrivajući sve pozicije.

 

Nagrađivana tehnologija za detekciju upada   

Sistem podržava do 32 bežična ulaza širokog spektra, koji obuhvata unutrašnje i spoljne detektore, kontakte, daljinske upravljače (KeyFob), security senzore i još mnogo toga.

Ova solucija sa širokim bežičnim dometom uređaja za detekciju upada koji imaju nagrađivane, dokazane i patentirane tehnologije za detekciju upada, uliva puno poverenje i spokojstvo korisnicima, uz jednostavnu instalaciju pomoću indikatora za jačinu signala.

AXHub koristi 3EasyFit, tehnologiju za ubrzavanje početne instalacije, i podržava govorno podešavanje za konfiguraciju i rad; što čini ceo proces instalacije bržim i efikasnim. Lokalna glasovna uputstva će takođe upozoriti korisnika na bilo koji događaj na sistemu, a takođe se mogu konfigurisati i govorni pozivi za alarme.

Raznovrsnost komunikacionih puteva dostupnih sa AXHub solucijom je bez premca.

Ova solucija nudi LAN, Wi-Fi, GPRS i 3G/4G veze sa on-board komunikacionim modulima i konektorima za jednostavnije i ekonomičnije instalacije. AXHub ima više portova za IP komunikacije, i na taj način može da komunicira istovremeno sa više uređaja, kako bi se osiguralo slanje poruka za alarmiranje svima kome je potrebno.

 

Kontaktirajte Hikvision distributera kompaniju C.C.T.V Centar Master i informišite se dodatno o ovoj inovativnoj seriji protivprovalnih proizvoda.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.