HIKVISION IP VIDEO INTERFONI

hikvision_video_nadzor_interfoni_gen2_300x300jpg

Sadržaj članka

Hikvision je predstavio narednu generaciju IP video interfon rešenja. Hikvision IP video interfon solucije korisnicima pružaju bezbednu životnu sredinu uz HD kvalitet slike, lako upravljanje i omogućenu skalabilnost

Hikvision predstavio drugu generaciju IP video interfona

IP video interfoni proizvođača Hikvision predviđeni su za postavljanje na ulaze u stambene i poslovne objekte, pružaju komunikaciju koja uključuje video i sigurnosni pristup, a posebno su pogodni za stambeni i javni sektor, kao i za sektor malih i srednjih kompanija. Sistem čine modularna spoljna jedinica i nekoliko dodatnih unutrašnjih jedinica, koji se lako mogu povezati u koherentnu celinu. Unutrašnja jedinica osvojila je Red Dot Design nagradu za svoj koncept.

Modularna spoljašnja jedinicu poseduje industrijski dizajn uz razne opcione funkcionalne module, kao što su: modul za označavanje (tagovanje), modul tastature, modul čitača kartica, indikatorski modul, prazan modul i drugi moduli. Korisnik može konfigurisati spoljašnju jedinicu prema svojim potrebama i specifičnostima objekta u koji se IP video interfon instalira.

 

hikvision_video_nadzor_interfoni_gen2_2

 

Fisheye panoramska kamera na spoljnoj jedinici može da pruži sliku širokog horizontalnog ugla vidljivosti od 180 stepeni i sliku FullHd rezolucije od 2MP, sve to uz WDR i NightVision tehnologije koje pomažu da se unutrašnjoj jedinici pruži odličan kvalitet slike sa jasnim i nedvosmislenim detaljima scene, u dan/noć uslovima rada.
Osim toga, druga generacija IP video interfona podržava sva standardna PoE napajanja, sa veoma jednostavnom instalacijom, kao i sa lakim korišćenjem samog IP video interfona. Takođe, Hikvision IP video interfoni poseduju fleksibilnu kompatibilnost i mogu se integrisati sa video nadzor sistemima. Kada osoba dođe na vrata, ponašanja – kao što su pritiskanje tastera, provlačenje kartice ili čak pokušaj rastavljanja i demontaže – mogu aktivirati kamere povezane sa video nadzor sistemom kako bi se aktiviralo snimanje video nadzor arhive prisutnog posetioca ili potencijalnog počinioca krivičnog dela u nastajanju.

Uz pomoć Hikvision IP video interfon sistema korisnici sada mogu lako da kontrolišu pristup zgradama, prostorijama i osetljivim područjima, nadgledaju spoljašnjost svojih objekata i štite imovinu od neovlašćenih ulazaka.

“Unapredili smo naš sistem video interfona koristeći povratne informacije od korisnika i to se isplatilo: unutrašnja jedinica osvojila je Red Dot Design nagradu za koncept”, rekao je Peter Guan, Hikvision menadžer prodaje i marketinga za EU tržište i dodao: “Ovo je takođe odličan primer proizvoda koji može nesmetano i lako da se koristi sa ostalima, uključujući naše proizvode za video nadzor (CCTV), kako bi se dobio jedan integrisani sistem.”

 

Gde kupiti

Da biste kreirali vaše Hikvision IP video interfon rešenje, obratite se zvaničnom Hikvision distributeru kompaniji Alarm Automatika, koja je prisutna u svim zemljama naše regije, i koja vam sa svojom mrežom sistem integratora stoji na raspolaganju za kreiranje specifičnih video nadzor solucija, u skladu sa vašim potrebama.

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.