IDIS – INOVACIJA KAO STRATEGIJA USPEHA

idis_video_nadzor_inovacije_thumb_300x300

Sadržaj članka

Najveći proizvođač naprednih video nadzor solucija iz Koreje, sa strategijom razvoja zasnovanoj na inovacijama,  samouvereno beleži globalni rast.

Idis je najveći proizvođač videonadzornih sustava u Koreji koji posebnu pažnju posvećuje razvoju i implementaciji novih, vlastitih tehnologija u koje ulaže više od 10% godišnjih prometa. Posluju u više od 50 zemalja širom svijeta i do sada imaju implementirano više od 2 milijuna video nadzor snimača i 16,5 milijuna video nadzor kamera baziranih na vlastitoj tehnologiji.

Idis – inovacija kao strategija uspjeha

U manje od godinu dana Idis proizvodi su nagrađivani od strane više nezavisnih žirija. Njihova DC-S3883HRX H.265 IR PTZ kamera je dobila RedDot nagradu za dizajn, časopis SSI Security im je dodijelio prvu nagradu za modularni VMS softver Solution Suite, a DC-Y3C14WRX 12MP Vandal-Resistant IR Fisheye Camera je osvojila Safety & Health Excellance nagradu u kategoriji inovacija godine na sajmu Western Exhibition u Birminghamu. Dodatno, Idis nova 5MP fishey compact video nadzor kamera DC-Y6513RX uvrštena je među finaliste za Banchmark nagradu časopisa International Security Journal.

Mala i moćna super fisheye 5MP video nadzor kamera iz Idisa

IDIS Fisheye tehnologija već je ostvarila globalni uspjeh sa 12MP Super Fisheye kamerom, a sada je primijenjena i u novu kompaktnu 5MP verziju DC-Y6513RX.

Idis Dual Side Dewarping omogućava izravnavanje slike i na kameri i na snimaču, odnosno mobilnom uređaju ili računalu. Njezina bitna osobina je mogućnost izravnavanje slike i na samoj kameri i na snimaču, odnosno mobilnom uređaju ili računalu (Dual Side Dewarping). To znači da je moguć pan-tilt-zoom pregled u svim smjerovima pri naknadnim analizama video zapisa što je krajnjim korisnicima iznimno važna funkcija.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji kompresije Intelligent Codec omogućeno je istovremeno gledanje u H.264 rezoluciji i snimanje u H.265 rezoluciji uz velike uštede (i do 90%) na propusnosti mreže i video arhivi.
Posebno treba istaknuti da je u kameru osim osnovne video analitike i detekcije kretanja, implementirana i heatmap funkcija koja korisnicima omogućava da jednostavno identificiraju mjesta na kojima se kreće veći broj ljudi.
Kamera omogućava 360° snimanje, u svim uvjetima osvjetljenja, bez slijepih područja, a u nju su implementirane i ostale Idisove napredne funkcije kao što su Smart Failover, DirectIP, Smart UX Controls, dvosmjerno audio snimanje, IR rasvjeta, anti-vandal izvedba, zaštita od cyber napada i sl. Na ovogodišnjem IFSEC-u posjetitelji će moći vidjeti ovu malu ali moćnu fisheye kameru.

DirectIP – tehnologija koja je promijenila pogled na IP video nadzor

Idis je najveći proizvođač videonadzornih sustava u Koreji koji posebnu pažnju posvećuje razvoju i implementaciji novih, vlastitih tehnologija u koje ulaže više od 10% godišnjih prometa. Posluju u više od 50 zemalja širom svijeta i do sada ima implementirano više od 2 milijuna snimača i 16,5 milijuna kamera baziranih na vlastitoj tehnologiji.

Tvrtka posluje od 1997. godine i već dugi niz godina se nalazi na popisu TOP 50 svjetskih tvrtki u security industriji časopisa a&s Internatilonal. Pod sloganom „IP without PC“ tvrtka je 2014. plasirala vlastitu robnu marku Idis i DirectIP tehnologiju koja omogućava jednostavnu instalaciju i konfiguraciju te trenutni prijenos signala nakon povezivanja.

Nakon spajanja na mrežnu tipkovnicu i miša, DirectIP NVR mogu postaviti i upravljati DirectIP kamerama bez računala.
Komunikacijski protokoli na kojima se bazira Direct IP tehnologija omogućavaju jednostavno povezivanje sa postojećim vanjskim uređajima kao što su ATM / POS uređaji, alarmni sustavi, audio sustavi i sa videonadzornim uređajima drugih proizvođača koji primjenjuju ONVIF.

 

Alarm automatika – 30 godina brinemo o zaštiti

Alarm Automatika je regionalni tržišni lider u osmišljavanju i izvedbi cjelovitih, inovativnih i integriranih rješenja tehničke zaštite. Osigurava sve potrebno za uspostavljanje tehnološki naprednih safety i security rješenja – pouzdane sustave, jedinstvene softvere i profesionalnu uslugu. Pouzdan je partner velikom broju tvrtki koje se bave tehničkom zaštitom, zaštitarskim uslugama, elektro instalacijama, gradnjom i projektiranjem kao i krajnjim korisnicima. Uz isporuku profesionalnih sustava i uređaja, osigurava i svu potrebnu prodajnu, tehničku i projektnu podršku.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.