PREDSTAVLJAMO INTERFON 2N IP SAFETY

Interfon-2N-Safety-300x300-1

Sadržaj članka

Karakteristična narandžasta boja, robusni anti-vandal dizajn, visok kvalitet zvuka i superiorna pouzdanost je donela veliku popularnost i primenu 2N interfona širom sveta, kroz sve sektore a posebno u poboljšanju bezbednosti u gradovima, na autoputevima, velikim građevinskim projektima i javnim površinama.

Interfon 2N IP SAFETY

Ako vam je potreban pouzdan, siguran i jednostavan audio/video interfon za kontrolu ulaza u vaše preduzeće, kancelariju, garažu ili industrijski pogon kompanija 2N ima odgovarajuće rešenje za vas.

2N proizvodi češka kompanija 2N TELEKOMUNIKACE. 2N Telekomunikace su vodeći proizvođač i isporučilac GSM i UMTS/3G telekomunikacionih proizvoda u Evropi. 2N proizvodi su dostupni u više od 120 zemalja širom sveta.
Solucije ove kompanije koriste se u javnom i privatnom sektoru kako bi se povećala sigurnost i poboljšao vaš svakodnevni život, bilo da se radi o stambenim prostorima, kao što su kuće i zgrade ili prostor u poslovno-korporativnom sektoru.

 

 

Širok proizvodni portfolio

2N se bavi proizvodnjom svetski priznatih komunikacionih uređaja. Portfolio proizvoda i rešenja pruža alate koji vam trebaju da učinite svoj život boljim, sigurnim i lakšim:
– IP video interfoni
– IP kontrola pristupa
– Sistemi za liftove
– IP audio
– M2M – daljinsko očitavanje i menadžment
– Telekomunikacioni sistemi

2N kompanija sa svojim solucijama koje korisnici mogu da primene na svoje postojeće IP mrežne sisteme i integrišu glas, hitne objave, kontrolu pristupa, video menadžent i sistem protiv upada, rešava višestruke probleme odjednom. U ovom tekstu predstavićemo jedan od IP interfona, koji su kompatibini sa drugim IP sistemima tako da se lako integrišu kroz postojeću mrežu. IP interfoni daju pogodnost u projektovanju sistema za velike objekte gde treba da se upravlja i kontroliše sa više različitih tačaka.

2N IP Safety je prvoklasan sigurnosni video interfon dizajniran za komunikacije u hitnim slučajevima. Bez obzira da li natopljen kišom ili izložen niskim temperaturama, i do minus 40° C i mrazu, on ostaje u potpunosti funkcionalan i omogućuje vam da potražite pomoć.

Dodatno, njegova izraženo narandžasta boja olakšava lociranje u uslovima slabe vidljivosti.

 • Komunikacija u svim uslovima
 • Uvek vidljiv i funkcionalan
 • Integracija na vaš postojeći sistem

 

2N SAFETY INTERFON:  

 • Integrisani mikrofon i zvučnik
 • Integrisani elektronski svič
 • Interni čitač RFID kartica
 • Dodatak za napajanje zvučnika do 100W
 • POE 802.3af
 • Napajanje 12V DC
 • Tamper svič
 • IP stepen zaštite IP65/IP69
 • Podrška za sigurnosni relej

Komunikacija u svim uslovima
Sa ovim IP interfonom dobijate zvuk visokog kvaliteta, čak i u izazovnim okolnostima, zahvaljujući HD audi-u sa automatskim podešavanjem jačine zvuka, kao i IP69K i IK10 stepenom ekstremne izdržljivosti.

 

 

Integracija u vaš postojeći sistem
Povećajte domet vaših hitnih objava. Zahvaljujući svom 10W pojačalu možete koristiti 2N® IP Safety interfon kao zvučnik na javnim adresama.

Dodatna bezbednost
Ovaj jednostavni dodatni uređaj može da spreči upad, otkrivanjem bilo kakvog neovlašćenog manipulisanja sistemom za elektronsko zaključavanje.

Vremenski ograničeni profili
Ova funkcija vam omogućuje da definišete vremenski period za koji je broj telefona važeći.

Audio test
Interfon se redovno audio samo testira. U slučaju nestanka mikrofona ili zvučnika, on prijavljuje problem.

Uvek vidljiv i funkcionalan
Karakteristična narandžasta boja interfona i plavo pozadinsko osvetljenje tastera vam olakšava da ga pronađete kada je to potrebno.

2N® daljinska konfiguracija
Uštedite vreme i novac za podršku na licu mesta, zahvaljujući besplatnoj usluzi ove kompanije, koja vam omogućuje da pristupite svim uređajima na daljinu preko osigurane cloud veze. Ovo je najbrži odgovor na zahteve klijenata.

Tamper svič
2N IP interfon može biti opremljen sa tamper svičom, koji detektuje neovlašćeno otvaranje samog uređaja.

Osvetljeni tasteri
2N® IP Safety ima 1 ili 2 tastera izrazito osvetljena plavom bojom.

SIP podrška bez potrebnog servera
Podrška SIP protokola olakšava da povežete interfon sa IP telefonom i PBKS-om drugih proizvođača, bez povezivanja na server.

 

Primena širom sveta

U celom svetu primećen je konstantan rast 2N IP Interfona na tržištu, kroz sve sektore, uključujući industriju, komercijalni sektor, gradove, stambene jedinice sa kućnom automatizacijom. Interfoni ove kompanije su prepoznati kao najsvestraniji sa superiornom pouzdanošću.

Veliki gradovi sa višemilionskim brojem stanovnika i sa milionskim brojem turista tokom godine su prepoznali potrebu za konstantnom zaštitom svojih stanovnika i turista.
Jedan od takvih gradova je i Budimpešta. Čelnici ovog Evropskog grada su izabrali 2N IP Safety interfon kao najbolju dokazanu soluciju za SOS tačke širom grada.

Sličnu primenu je ovaj interfon našao i u San Borji, oblasti u Peruu. Predstavnici gradske vlasti su tražili soluciju koja bi jednim pritiskom na dugme povezala korisnika sa nadzornim centrom, koji bi odmah pružio traženu pomoć.
U Meksiku je 2N IP Safety iskorišćen za bezbednost na autoputevima. Ovaj interfon je postavljen duž autoputeva kao SOS terminal za brzu i hitnu komunikaciju.

Bilo da je predmetni zadatak pametan i siguran grad, ili sigurnost na auto putu, ili uvećanje bezbednosti na radu u industrijskim okruženjima 2N interfoni mogu odgovoriti na sve potrebe kupaca. Za podršku u planiranju i projektovanju vaše interfon solucije na raspolaganju vam je ovlašćeni distributer 2N proizvoda i rešenja za prostor republike Srbije – kompanija IP Way.

Karakteristična narandžasta boja, robusni anti-vandal dizajn, visok kvalitet zvuka i superiorna pouzdanost donela je veliku popularnost i primenu 2N interfona širom sveta, kroz sve sektore a posebno u poboljšanju bezbednosti u gradovima, na autoputevima, velikim građevinskim projektima, industrijskim okruženjima i na javnim prostorima.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.