Axis FA serija kamera i snimača

Axis-FA-serija-IP-kamere-300x300-1

Sadržaj članka

AXIS FA serije su serije modularnih kamera za video nadzor visokih performansi sa veoma atraktivnim cenama. Ova solucija omogućuje da diskretno nadgledate 4 blisko raspoređena područja u zatvorenom prostoru, koristeći samo jednu IP adresu. Axis FA serija kamera je idealna za upotrebu u prodavnicama, bankama, kancelarijama i na aerodromima.

AXIS FA serije proizvoda

Fleksibilne, modularne kamere visokih performansi

  • Ekonomičan video nadzor sa multi-view nadzorom
  • Veoma diskretan i fleksibilan sistem za unutrašnju upotrebu
  • 4-kanalna glavna jedinica i izbor senzorskih (kamernih) jedinica
  • Full frame rate sa HDTV 1080p protokom iz četiri senzorske jedinice
  • Forensic WDR
  • Axis Zipstream tehnologija

Serija se sastoji od jedne 4-kanalne glavne jedinice (AXIS FA54) i četiri senzorske kamerne jedinice (AXIS FA1105 sa standardnim objektivom, AXIS FA1125 sa pinhole objektivom, AXIS FA3105-L Eyeball sa ugrađenom IR tehnologijom i AXIS FA4115 Dome sa variofokalnim objektivom). Glavna jedinica može da se poveže sa četiri senzorske jedinice. Ona ima moćan procesor koji može da isporuči full frame rate HDTV 1080p video strimove sa sva četiri senzora istovremeno. Sa podrškom za WDR, Zipstream tehnologijom, analitikom, HDMI povezivanjem, audio podrškom, portovima za ulaz i izlaz i sa lokalnim skladištenjem, sistem AXIS FA serije odlikuju izuzetno niski ukupni troškovi vlasništva (TCO).

Budite diskretni i fleksibilni

Kao i svi sistemi sa modularnim kamerama i AXIS FA serija je i veoma diskretna i jako fleksibilna. Bazirana je na konceptu podeljene mrežne kamere, gde je kamera podeljena na senzorsku jedinicu (napravljenu od objektiva i senzora slike) i od glavne jedinice (telo kamere). Jedinice su povezane kablom, koji se dobija sa senzorskom jedinicom.

Male senzorske jedinice (veličine palca) mogu biti diskretno instalirane na nivo očiju ili na uskim mestima kada je to potrebno. Dugi kabal od senzorske do glavne jedinice vam omogućuje fleksibilnost za postavljanje glavne jedinice tamo gde ima dovoljno prostora.
Glavna i senzorske jedinice AXIS FA serije se prodaju posebno, pa vi možete da izaberete senzorsku jedinicu koja najviše odgovara vašim aplikacijama. Vodite računa da se glavna i senzorske jedinice AXIS FA serije ne mogu koristiti u kombinaciji sa glavnom i senzorskim jedinicama AXIS F serije.

 

Odlični detalji

Jedan sistem AXIS FA serije prenosi video zapise HDTV 1080p rezolucije u maksimalnom broju slika u sekundi, tako da nećete propustiti nijedan detalj ili akciju. Takođe u svakom trenutku podržava Axis Forensic WDR tehnologiju.
Ova tehnologija u AXIS FA seriji daje prednost tamnijim područjima scene sa osvetljenjem visokog kontrasta, kao što je npr. scenario pozadinskog osvetljenja sa osobom koja stoji ispred veoma svetle pozadine. U takvom scenariju, tradicionalna kamera bez podrške širokog dinamičkog opsega isporučuje tamnu sliku osobe; sa Forensic WDR tehnologijom u AXIS FA seriji, boje i detalji u tamnijim oblastima će biti vidljiviji. Forensic WDR u ovoj seriji je takođe optimizovana za kretanje, tako da nema artefakata pokreta kada se objekat brzo kreće. U scenama slabog osvetljenja, sistem AXIS FA serije isporučuje odličan video u boji i sa izraženo niskim šumom.

 

Niski ukupni troškovi vlasništva

Sistem AXIS FA serije sa četiri HDTV 1080p senzorkse jedinice često je jeftiniji od četiri standardne HDTV 1080p kamere sa sličnim funkcionalnostima. Sa samo jednim Ethernet kablom za četiri senzorske jedinice, možete smanjiti potrebu za mrežnim portovima i smanjiti troškove za mrežni svič. Takođe, sa jednom IP adresom, možda će vam trebati samo jedna licenca za video menadzment softver (VMS) za gledanje video zapisa sa četiri senzorske jedinice.

Sistem ove serije takođe omogućuje uštedu u propusnom opsegu i potrebama za skladištenjem. Na primer, Axis Zipstream tehnologija efikasno kodira H.264 video strimove, smanjujući zahteve za skladištenjem i propusnim opsegom do 50% ili više, uz održavanje važnih detalja. Snimanje pokrenuto nekim događajem koristi podržane analitike (na primer, video detekcija pokreta, tamper alarm – indikacija pokušaja fizičkog uklanjanja i druge analitike kompatibilne sa AXIS Camera Application platformom), takođe pomaže u smanjenju upotrebe propusnog opsega i prostora za skladištenje.

 

Podrška u projektovanju video nadzor rešenja

Oficijelni Axis distributer – kompanija IP WAY, može vas uputiti u specifičnosti poput cene, pratećih instalacionih potreba, kao i preporučiti vam iskustveno pouzdanog sistem integratora za realizaciju vašeg video nadzor projekta.

 

AXIS FA1080-E i AXIS FA4090-E termalne senzorske jedinice

Termalne senzorske jedinice za spoljnu upotrebu

– Pouzdana termalna detekcija 24/7
– Mogućnost višekanalnih podešavanja
– Kompatibilne sa AXIS FA54 glavnom jedinicom
– Fleksibilne opcije za montažu
– Termalno snimanje

AXIS FA1080-E i AXIS FA4090-E nude sve pogodnosti termalnih kamera po pristupačnim cenama. Korišćenjem ovih senzorskih jedinica zajedno sa AXIS FA54 glavnom jedinicom i video analitikom, kao što je AXIS Guard Suite, možete pouzdano detektovati ljude, vozila i objekte, bez obzira na uslove osvetljenja ili pokušaje kamuflaže.

AXIS FA1080-E i AXIS FA4090-E stvaraju slike na osnovu toplote koja zrači iz objekta, vozila ili osobe. I baš zato što su termalne kamere manje osetljive na uslove osvetljenja, kao što su senke, pozadinsko osvetljenje, mrak i maskirani objekti, Vi dobijate garantovano pouzdane i dobre slike.

 

Kombinacija termalnog i vizuelnog snimanja u jednom

AXIS FA1080-E i AXIS FA4090-E termalne senzorske jedinice mogu da se koriste u podešavanjima na jedan ili više kanala, kako bi se stvorio fleksibilan, prilagođen pristup video nadzora, u zavisnosti od vaših potreba – u zatvorenom prostoru ili za spoljnu upotrebu. AXIS FA serija vam omogućuje korišćenje do četiri senzorske jedinice, zajedno sa AXIS FA54 glavnom jedinicom. Takođe, imate mogućnost da kombinujete, na primer, termalne sa vizuelnim kamerama u jednom stream-u.

Termalna senzorska jedinica može da se koristi za detekciju uljeza, a omogućeno vam je i postavljanje vizuelne senzorske jedinice u istoj oblasti, kako bi dodatno utvrdili da li postoji pretnja.

Osim toga, možete napraviti fleksibilnu soluciju za zaštitu perimetra koristeći analitiku, kao što je AXIS Guard Suite, zajedno sa modularnom solucijom sa četiri termalne kamere. Ovo može biti korisno za spoljna okruženja, kao što je zaštita kontejnera sa dragocenim materijalima na gradilištima. Modularne termalne kamere pomažu u održavanju prostora bezbednim na ekonomičan način, uz istovremeno smanjenje broja lažnih alarma.

 

Fleksibilne i diskretne

Ove kompaktne, diskretne jedinice se mogu montirati iza površine, u udubljenja, na zidovima ili unutar priveska u obliku metka. Postavljene zajedno sa AXIS FA54 glavnom jedinicom podržavaju Zipstream tehnologiju, analitiku, HDMI podršku za povezivanje na nadzor ili na monitor za javno gledanje (PVM) i audio ulazno/izlazne portove. Plus, četiri podesiva ulazno/izlazna porta vam omogućuju povezivanje sa eksternim uređajima, kao što su brave na vratima i svetla za rukovanje alarmima i lokalno skladištenje.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.