AXIS T8504-R industrijski PoE svič

axis-video-nadzor-svic-poe-300x300-1

Sadržaj članka

Proizvođač profesionalnih video nadzor rešenja Axis Communications predstavio je tržištu nov segment proizvoda, promocijom sviča AXIS T8504-R PoE++ za industrijsku primenu

AXIS T8504-R je upravljivi industrijski PoE++ Gigabitni svič sa 4-porta. Pored toga, svič je opremljen sa dva RJ45 i dva SFP porta, koji omogućuju lako povezivanje IP uređaja i jednostavno konfigurisanje mreže.

Za izazovne video nadzor instalacije

Ojačani, industrijski svič napravljen je za izazovne uslove i okruženje, kada se montira unutar kabineta za video nadzor. Dizajniran je da izdrži udarce, vibracije i temperature od –40 °C do +75 °C, što ga čini savršenim rešenjem za veoma zahtevne instalacije, kao što su autoputevi i tuneli.

AXIS T8504-R industrijski PoE svič

  • Upravljivi, industrijski PoE++ svič
  • Napajanje 60W po portu, ukupno napajanje 240W
  • Podržan High PoE 60W
  • Visoka dostupnost sa Rapid Ring protokolom
  • Dual-DC redudantno napajanje
  • Podržan NEMA TS-2 standard

Jednostavno se instalira i konfiguriše

AXIS T8504-R industrijski PoE svič se jednostavno instalira pomoću standardnih Axis alatki kao što su: AXIS IP Utility i AXIS Device Manager. AXIS T8504-R takođe dolazi sa individualnom lozinkom, wizardom za podešavanje jednostavnim za korišćenje, i sveobuhvatnim skupom alata za podešavanje, kao što je integrisani DHCP server za automatsko dodeljivanje IP adresa. Takođe, omogućuje čak i naprednijim mrežnim konfiguracijama, kao što su Rapid Ring Protection Protocol (RRPP – ekvivalentan protokol za zaštitu mreže), VLAN, QoS, Security, i Spanning Tree da dalje optimizuju kompletnu soluciju.

Sveobuhvatan pregled sa jedinstvenim korisničkim interfejsom

AXIS T8504-R koristi isti intuitivni korisnički interfejs kao AXIS T85 mrežna serija svičeva. Jedinstveni web grafički korisnički interfejs nudi grafičku topologiju za laki pregled svih uređaja u sistemu. Grafički korisnički interfejs obezbeđuje informacije, status i obaveštenja o povezanim uređajima. To omogućava upravljanje svim povezanim uređajima, restartovanje kamera u sistemu, praćenje mrežnog saobraćaja, dijagnostiku kablova i još mnogo toga.

Za sve dodatne informacije o ovom industrijskom sviču, kao i o kompletnoj T85 seriji video nadzor svičeva  kontaktirajte oficijelnog AXIS distributera kompaniju IP Way.

Axis T8504 PoE switch – Datasheet

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.