AXIS Q2901-E TERMOGRAFSKA IP KAMERA

video_nadzor_axis_q2901-e-300x228-1

Sadržaj članka

Video nadzor IP kamera za daljinska temperaturna očitavanja i monitoring

  • Temperaturni alarm monitoring
  • Izotermalne palete
  • Precizno lokacijsko očitavanje temperature
  • Visoko performansni inteligentni video

Preuzimanje dokumenta

AXIS Q2901-E – Specifikacija

Temperaturna video nadzor detekcija

AXIS Q2901-E nudi dve vrste alarma izazvana temperaturnim odstupanjima: ako temperatura ode ispod ili iznad unapred definisanih limita, ili ako temperatura raste suviše brzo. Kamera može da detektuje temperature između -40 °C do 550 °C.

Izotermalne palete

Izotermalna snimanja omogućavaju da podesite istaknuti temperaturni raspon direktno na posmatranoj sceni. Izotermalne palete pomažu da se definiše i odredi koja temperatura odgovara kojoj boji. Donja granica označava temperaturu na kojoj će bojenje dela palete početi, i sve temperature iznad ovog limita će biti istaknute i prikazane.

 

Precizno lokacijsko očitavanje temperature

Ova mogućnost koristi se za pregled temperature određenog područja na posmatranoj sceni. Emisivnost takodje može biti podešena ( u zavisnosti od karakteristika materijala) da bi smo dobili preciznije očitavanje. Koristi se kao vizuelna pomoć za operatera. Listu emisivnosti različitih materijala možete videti na sledećem linku: Video Nadzor – Axis Emissivity.

 

Jednostavna i fleksibilna instalacija

AXIS Q2901-E kamera jednostavna je za instalaciju I može se lako integrisati sa postojećim sigurnosnim sistemima. Na ovom video snimku možete da vidite kako kameru da montirate na zid.

 

Za zahtevni spoljašnji video nadzor

AXIS Q2901-E je kamera namenjena za spoljašnju montažu, projektovana da izdrži oštre vremenske uslove. Ovaj model ima ugrađen grejač za prozor. Idealna je za troškovno efikasne 24/7 perimetarske video nadzor primene, za sve kritične, infrastrukturne oblasti kao što su putevi, tuneli i aerodromi. Kamera je dodatno zaštićena šok detekcijom, i sadrži mogućnost slanja alarmnih notifikacija korisniku tokom pokušaja opstrukcije rada i vandalizma.

https://www.youtube.com/watch?v=dg2HDDExPpg

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.