AXIS Q6114-E PTZ KUPOLNA IP KAMERA

Video_Nadzor_AXIS-Q6114-E-slika-1-300x228-1

Sadržaj članka

Vrhunska video nadzor HDTV 720p PTZ kamera sa Sharpdome i Lightfinder tehnologijom

  • HDTV 720p i 30x optički zum
  • Axis Sharpdome tehnologija sa funkcijom brzog sušenja kupole kamere
  • IP66 zaštitno kućište i NEMA 4X zaštita od prašine, jakog vodenog mlaza i udarca
  • Detekcija potresa
  • WDR 130dB
  • High PoE napajanje, max. 60W

Preuzimanje dokumenta

AXIS Q6114-E – Specifikacija

Dizajnirana za PTZ video nadzor visokih karakteristika

AXIS Q6114-E je kompaktna i za spoljnu montažu PTZ kupolna kamera visokih karakteristika, koja pruža HDTV 720p, 30x optički zum, kao i brze i precizne pan/tilt performanse za pokrivanje širokog područja i odlične detalje u sceni prilikom zumiranja. Idealna je za potrebe aerodroma, železničkih stanica, sportskih arena, trgovačkih centara, skladišta i proizvodnih pogona. AXIS Q6114-E dolazi sa Lightfinder tehnologijom za izuzetne performanse u uslovima slabog osvetljenja i podržava WDR kako bi bio omogućen neometan rad u izazovnim svetlosnim uslovima. Kamera AXIS Q6114-E podržava i funkcionalnost elektronske stabilizacije slike, što je korisno za dobijanje mirnijeg snimka u vetrovitim uslovima.

 

Jasna identifikacija sa Axis Sharpdome video nadzor tehnologijom

Axis’ Sharpdome tehnologija sa svojom inovativnom mehanikom i jedinstvenom geometrijom kupole, obezbeđuje oštru sliku u svim pravcima i nudi jedinstvenu mogućnost identifikacije objekta na čak do 20° iznad horizonta kamere, što čini ove kamere pogodnim i za korišćenje na neravnim terenima.

 

Axis Speed Dry funkcija

Sharpdome tehnologija uključuje i jedinstvenu Axis ’Speed Dry’ funkciju koja će pomoći da se obezbede oštre slike čak i po kišnom vremenu. Ona takođe može da pojednostavi čišćenje kupole, omogućavajući efikasnije metode kao što su čišćenje visokim pritiskom. Pouzdane Pan-Tilt-Zoom operacije kamere AXIS Q6114-E omogućene su zahvaljujući IP66 zaštitnom kućištu protiv prašine i jakog vodenog mlaza. Kamera je dizajnirana za pouzdanu, vodootpornu instalaciju sa ugrađenom začtitom od prašine, kiše, snega i sunčeve svetlosti (IP66 i NEMA 4X zaštita), i otporna je na udarce (IK08 zaštita). Pored toga, kamera je dodatno zaštićena detekcijom potresa, odnosno funkcionalnošću koja šalje alarmna obaveštenja u slučaju pokušaja vandalizma.

Inteligentan video nadzor

Ugrađena video analitika na kameri AXIS Q6114-E uključuje Active Gatekeeper funkcionalnost, koja omogućava pomeranje kamere na način da automatski pređe na zadatu poziciju, kada detektuje pokret u unapred pre-definisanoj oblasti, kao i da prati detektovani objekat. Kamera takođe ima značajan kapacitet za integraciju pametnih video aplikacija drugih proizvođača.

 

Nagrade proizvoda

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.