Nova Axis M42 serija kamera

Kamere_za_video_nadzor_Axis_M42_thumb_300x300

Sadržaj članka

Nova AXIS M42 serija

Švedski proizvođač profesionalnih video nadzor rešenja Axis Communications predstavio je novu AXIS M42 seriju, u mini dome izvedbi sa varifokalnim objektivom i sa HDMI izlazom.

IP video nadzor kamere iz AXIS M42 serije idealan su izbor za korisnike koji žele diskretnu video nadzor soluciju koja može isporučivati snimke visokog kvaliteta u svim svetlosno-izazovnim uslovima rada. Sa varifokalnim objektivom, mini dome kućištem i sa HDMI izlazom AXIS M42 IP kamere mogu apsolutno upotpuniti sve specifične bezbednosne potrebe korisnika.

Pristupačne mini dome video nadzor kamere sa variofokalnim objektivom

Ključne karakteristike:

  • 3 MP / HDTV 1080p optički zoom
  • Varifokalni objektiv sa remote zoom & focus funkcijom
  • WDR i OptimizedIR tehnologije
  • Zipstream sa H.264 i H.265
  • HDMI port

Da li tražite pristupačnu i diskretnu unutrašnju kameru koja pruža visok kvalitet video nadzor snimaka u skoro svim izazovnim svetlosnim uslovima? AXIS M42 IP video nadzor kamere su ultra-kompaktne, pouzdane i dizajnirane tako da se savršeno uklapaju u širok spektar enterijera, bez da narušavaju izgled prostora.

Možda vam je potrebno oko sokolovo za pregled nekog područja, ili za nadgledanje kase/blagajne ili nekog veoma vrednog predmeta? Ove jednostavne za instalaciju kamere sa variofokalnim objektivom daju jasne i detaljne slike i omogućavaju vam da uvek držite na oku dešavanja u vašem prostoru.

Video nadzor kamere dizajnirane za diskretnost ili odvraćanje

Kompaktan dome dizajn kućišta omogućuje AXIS M42 mrežnim video nadzor kamerama diskretnu instalaciju, tako da ih nije lako primetiti. Ove mini dome video nadzor kamere mogu se prefarbati, kako bi se uklopile i bile neprimetne u svakom enterijeru. Providne i zatamnjene kupole kućišta takođe su dostupne kao dodatna oprema. Na ovaj način možete sakriti pravac ka kome je objektiv kamere usmeren, što predstavlja savršeno rešenje za bilo koju lokaciju na kojoj je potreban diskretan video nadzor radi zaštite vaše imovine.

Osim toga, mogu se koristiti kao alat za odvraćanje od činjenja nedozvoljenih radnji, npr. da se obeshrabri antisocijalno i kriminalno ponašanje. Zahvaljujući HDMI portu digitalni video nadzor snimci mogu biti prikazani na velikim video nadzor monitorima i televizorima u prostoru.

Podrška u planiranju i implementaciji video nadzor projekata

Ono što Axis prodajni kanal karakteriše jeste upravo efikasna podrška distributera i autorizovanih partnera – sistem integratora koji vam mogu pomoći prilikom planiranja i implementacije željenog video nadzor rešenja.

Oficijelni Axis distributer – kompanija IP WAY, može vas uputiti u specifičnosti poput cene, pratećih instalacionih potreba, kao i preporučiti vam iskustveno pouzdanog sistem integratora za realizaciju vašeg video nadzor projekta.

Video nadzor izuzetnog kvaliteta slike iz svakog ugla

AXIS M42 serija IP video nadzor kamera nudi fleksibilno vidno polje. Kamera poseduje 3-6mm variofokalni objektiv sa remote focus&zoom funkcionalnošću, koja omogućuje da podesite i fokusirate vidno polje po potrebi, sa udaljene lokacije. Kamere ove serije imaju 3 MP za širok 4:3 pregled i 1080p za 16:9 format prikaza, sa impozantnim horizontalnim uglom gledanja do 100°.

Čak i pri izazovnim svetlosnim uslovima, WDR i Zipstream tehnologije omogućuju snimanje važnih detalja, sa smanjenjem potrebe za bandwidth i snimačkim kapacitetima za do 50% ili više! A sa IR Illumination tehnologijom, dobijate izuzetnu jasnoću i oštrinu slike, čak i u potpunom mraku.

Jednostavne za instalaciju, pristupačne za korišćenje

AXIS M42 mrežne kamere jednostavne su za instalaciju i upotrebu. Ove kamere se mogu montirati bilo gde u zatvorenom prostoru, jer uključuju širok spektar dodatne opreme. Montaža na zid i plafon zahteva samo dva šrafa na koje kućište jednostavno i lako nalegne. Dodatno, zahvaljujući kućištu otpornom na prašinu možete biti sigurni da je vaša video nadzor solucija bezbedna i sigurna.

Kompletne tehničke specifikacije Axis M4206-LV možete preuzeti na sledećem linku:

Kamere za video nadzor AXIS M4206-LV

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.