Мikro SD memorijske kartice nove generacije namenjene za video nadzor primenu

WD_video_nadzor_MicroSD_Card

Sadržaj članka

Mikro SD memorijske kartice nove generacije za video nadzor

Western Digital® WD Purple™ mikro SD

U ovom tekstu imamo zadovoljstvo da vam predstavimo mikro SD memorijske kartice za skladištenje specijalno dizajnirane za video nadzor primenu. U pitanju su WD Purple micro SD kartice. Ako ime zvuči poznato, i trebalo bi da bude.

Ovaj novi proizvod povezuje iskustvo od preko 20 godina i 2 milijarde isporučenih micro SD memorijskih kartica, zajedno sa više od tri godine dugom istorijom isporučivanja nagrađivanih hard diskova optimizovanih za video nadzor primenu.

Radi se o WD Purple tipu skladištenja, što znači da pouzdani partneri i kupci mogu biti sigurni da dobijaju proizvod koji je namenjen za video nadzor kamere. Postoji puno opcija za mikro SD memorijske kartice na tržištu, pa čak i puno onih koje se preporučuju za video nadzor kamere.

Ali ako pažljivo pogledate ove proizvode, specifikacije i karakteristike dosta variraju i u praksi donose dosta neizvesnosti u smislu ispravne funkcionalnosti i pouzdanosti.

Westerd Digital WD Purple mikro SD kartice za video nadzor kamere otklanjaju ovu neizvesnost i pružaju potpuni osećaj stablinosti i pouzdanosti u radu.

Kako Western Digital kreira okruženje za bolje upravljanje podacima, poseduju najširi portfolio tehnologije skladištenja u industriji koji treba da pomogne adresiranje svih vrsta podataka i ekspertize kako bi se dobila najbolja tehnologija za video nadzor industriju.

WD Purple micro SD memorijska kartica, kako najavljuje ISC West, od početka je dizajnirana za IP video nadzor kamere. Ovo je dodatak na njihov široki

edge-to-core portfolio skladištenja za tržište video nadzora, jer pomaže u upravljanju i administriranju video nadzor zapisom: gde je snimljen, sačuvan i analiziran.

Razmatranje skladištenja za Edge inovacije u nadzoru

Video nadzor kamere, procesor i tehnologija koju nose nastavlja da se razvija i unapređuje. Najsofisticiranije IP kamere danas predstavljaju kvantni skok u sposobnostima u odnosu na pre samo par godina. Čak i sa ovim inovacijama, ove napredne kamere još uvek nisu adresirale masovno tržište.

Ali, WD će biti spreman kada se ovo realizuje. Ima puno tehnoloških dostignuća i inovacija koja do nas sada dopiru a koja zahtevaju da više mislimo na upravljanje skladištenjem.

Firma za tehnološka istraživanja IHS predviđa u svom godišnjem izveštaju o video nadzor obaveštenjima:

  • Broj isporučenih kamera za video nadzor će porasti sa 106 miliona jedinica u 2016. godini na 160 miliona u 2021. godini
  • Očekivan je rast IP video nadzor kamera sa ugrađenim skladištem, od 39% isporučenih kamera u 2016. godini do 63% u 2021. godini. To je rast od oko 10% godišnje.
  • Rezolucija nastavlja da raste takođe. Očekuje se da će 4K video nadzor kamere porasti sa 0,4% od ukupnog procenta IP video nadzor kamera isporučenih u 2017. na 28% u 2021. ,što je zapanjujući rast od 170% godišnje. 4K videu je potrebno oko 3 do 6 puta veći skladišni prostor od 1080p videa, u zavisnosti od primenjene tehnologije kompresije.
  • Solucije za video nadzor su već na putu da nadmaše postojeće IP infrastrukture. Network-enabled video rekorderi (NVR-ovi) – koji koriste Ethernet mreže za povezivanje kamera na rekorder – su pretekli digitalne video rekordere (DVR-ovi), koji koriste odvojene kablove za povezivanje svake kamere. Mrežno osposobljene solucije poboljšavaju skaliranje sistema i lakoću raspoređivanja video nadzor kamera.

Kontinualno snimanje u video nadzoru

Kada kombinujete sledeće trendove – sve veći broj sigurnosnih video nadzor kamera; veću vrednost ili infrastrukturni značaj objekta ili grada koji je pod sistemom video nadzora; veće rezolucije i migraciju na IP video nadzor kamere – snimljeni video je od neprocenjive važnosti, pa postaje veoma bitno da se ne prave propusti u samom procesu arhiviranja.

Kako posebno povezane CCTV video nadzor kamere migriraju na IP kamere i sisteme, veza između kamere i NVR-a postaje sve ranjivija tačka.

Bez pouzdanog rešenja za edge skladištenje na samoj kameri, ključan video zapis može biti izgubljen. Procenat kamera za video nadzor sa integrisanim edge (MicroSD card) skladištenjem raste upravo zbog potrebe da se obezbedi rezervno skladištenje tokom potencijalnih povremenih prekida komunikacije sa NVR-om.

Skladištenje na samim video nadzor kamerama omogućuje nesmetano arhiviranje i dostupnost potencijalno vrednog video materijala.

Pri tom ne želite da propustite formu. Budite sigurni da nabavljate i koristite IP video nadzor kamere koje omogućavaju on-board skladištenje, tzv. edge storage.

Mnogi video nadzor menadžment softver platforme već su usklađene za rad sa edge storage-om na video nadzor kamerama povlačenjem snimljenog videa kada se obnovi konekcija NVR video nadzor snimača sa kamerom.

Video skladištenje na samoj kameri je od ključnog značaja za obezbeđenje arhive i za eliminisanje tačaka ranjivosti u solucijama za video nadzor, gde je to moguće. Iako puna izazova, ovo je oblast za koju WD Purple microSD memorijska kartica poseduje adekvatan odgovor.

WD Purple – dizajniran za nadzor

Kao WD Purple hard diskovi svetske klase, koji su optimizovani za rukovanje višestrukim kamera strimovima za sisteme video nadzora koji rade 24/7, tako je i WD Purple micro SD kartica specijalno dizajnirana za video nadzor aplikacije. WD Purple micro SD kartice dizajnirane su sa visokom izdržljivošću na prvom mestu.

Dodata je podrška za osnovni health status kartice, praćenjem kapaciteta u kompatibilnim kamerama kako bi se integratorima i instalerima omogućilo da proaktivno upravljaju skladištenjem u video nadzor solucijama. WD Purple micro SD kartice su tolerantne na temperaturu, vlažnost i vibracije i rade u zatvorenim i otvorenim instalacijama kamera za nadzor, u različitim vremenskim uslovima.

Western Digital je 2014. godine predstavio prvi brend hard diskova konkretno namenjenih za nadzor, i taj brend je sada jedan od najuglednijih i najkorišćenijih širom sveta. Sada ponosno dodaju i namenski dizajniranu micro SD memorijsku karticu, posebno optimizovanu za video nadzor primenu, kao logično proširenje svog WD Purple portfolija namenjenog video nadzor primeni.

Više od video nadzora sa Western Digital-om

Western Digital nudi prvoklasan i bez premca portfolio za edge-to-core skladištenje posebno optimizovan za video nadzor primenu.

Kako video nadzor solucije evoluiraju u smart video IoT solucije, Western digital je partner na koga se možete osloniti da vam isporuči tehnologije za upravljanje podacima – bilo da se traži otpornost i velika izdržljivost, visoke performanse za Fast Data u smart edge-u, ili ultra-efikasno TCO-optimizovano skladištenje velikog kapaciteta za Big Data u centrima sa podržanom AI.

Western Digital poseduje neke od najnovijih i najnaprednijih tehnologija za upravljanje podacima, koje se koriste i izvan video nadzor industrije.

Pogledajte specifikacije – Western Digital WD Purple mikro SD memorijska kartica za video nadzor.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.