PAXTON10, PLATFORMA ZA KONTROLU PRISTUPA I VIDEO MENADŽMENT

Paxton10-kontrola-pristupa-300x300-1

Sadržaj članka

Kontrola pristupa i video menadžment na jednoj platformi. Renomirani proizvođač naprednih rešenja za kontrolu pristupa kompanija PAXTON ACCESS, Brighton, UK, tržištu je predstavila soluciju koja objedinjuje kontrolu pristupa i video menadžment na unificiranoj korisničkoj UX platformi. Saznajte koje sve prednosti PAXTON10 donosi korisnicima i na koje sve načine možete sa lakoćom upravljati sistemom, održavajući uvek najviši stepen bezbednosti vaše lokacije.

 

Paxton10, solucija na jednoj platformi

Kombinovanje kontrole pristupa sledeće generacije i video menadžmenta na jednom, online user-friendly korisničkom interfejsu omogućuje korisnicima da jednostavno i lako upravljaju bezbednošću kompletne lokacije.

Paxton10, solucija sledeće generacije koja kombinuje kontrolu pristupa i video menadžment, zvanično je predstavljena na tržištu 4-og novembra, a dostupna je putem autorizovane mreže Paxton Access distributera.
Kupci – korisnici sistema za kontrolu pristupa od sada na raspolaganju imaju kapacitativan sistem, jednostavan za instalaciju, koji kombinuje višestruke korisničke funkcionalnosti i to na praktično unificiranoj menadžment platformi.

 

Zašto vam je potrebna ovakva solucija?

PAXTON10 nudi bezbedno, jednostavno, fleksibilno i ekonomično rešenje za upravljanje kontrolom pristupa vašem objektu, bilo da se radi o stambenoj zgradi ili poslovnom prostoru. Od sada efikasno i lako možete definisati kome je i kada dozvoljen pristup. Video menadžment kao deo rešenja obezbeđuje nadzor vašeg prostora, povećavajući bezbednost vašeg objekta bez komplikovanih integracija.

Kombinacijom ova dva rešenja u unificiranu, user-friendly celinu čini upravljanje bezbednošću vašim objektom mnogo jednostavnije. Pored ovog, korisnicima je na raspolaganju veliki broj besplatnih Paxton aplikacija, kao pomoć pri pristupu vašem sigurnosnom sistemu putem smart telefona ili tableta.

 

Kako funkcioniše?

Kada se instaliraju i kontrola pristupa i video menadžment, tada možete jednostavno setovati ko ima pristup vašoj zgradi i kada, i to putem istog softvera koji omogućuje prikaz video snimaka aktivnosti ispred ili u neposrednoj blizini objekta.
Sva vrata koja se nalaze na sistemu će se automatski zaključati i otvoriće se samo kada je predstavljen autorizovani pristupni token. Ukoliko se dogodi pokušaj ulaska na silu, kamere za video nadzor će reagovati na događaj i upozoriti administratora ili korisnika sistema.

 

Ključni elementi PAXTON10 solucije:
• Paxton10 pametni akreditivi – ugrađena Bluetooth® bežična tehnologija koja omogućuje korišćenje pametnih telefona ili pametnih satova umesto tradicionalnih ključeva ili elektronskih tokena
• Paxton10 kamere – prve za kompaniju Paxton, ugrađene sa softverom i projektovane specijalno za Paxton10
• Upravljanje sistemom sa više lokacija i daljinski pristup – instalaterima je omogućeno da svojim klijentima ponude kompletnu uslugu upravljanja sigurnosnim sistemom
• Modularni dizajn, sistem sa kontolerom na jednim vratima – fleksibilan i jednostavan za instalaciju, uz distribuiranu inteligenciju, kako bi se povećala pouzdanost
• Skalabilnost od 1 do 1000 vrata i do 1000 kamera
• Potpuno kompatibilan sa Paxton proizvodima PaxLock i Entry
• Podržan sa širokim spektrom tutorijala
• Integracija sa protivpožarnim i sigurnosnim alarmima, kako bi se pojednostavilo upravljanje zgradama

 

Zašto izabrati Paxton10?

Paxton10 nudi sledeću generaciju kontrole pristupa i video menadžmenta na jednoj platformi. Paxton10 kamere, smart akreditivi i softver bogat funkcijama, kreiraju kompletan eko-sistem za unapređenje vaše bezbednosti.

Kombinovana solucija na jedinstvenoj platformi je nesumljivo korisna. Paxton10 vam omogućuje da vidite događaje i video snimke na jednom mestu, pojednostavljuje upravljanje lokacijom i sigurnost iste.

Sa svim prednostima komplikovanih integrisanih sigurnosnih sistema, Paxton10 olakšava instalaciju kompletne solucije, sa pristupom, video menadžmentom i integrisanim menadžemntom zgrade sa jednog user-friendly, online korisničkog interfejsa. Paxton10 osigurava sigurnost vašeg područja sa krajnje jednostavnom nadogradnjom na postojeći sistem.

 

Sistem

Modularna arhitektura sa kontrolerom na jednim vratima Paxton10 sistema pruža ekonomično rešenje koje podržava kamere i upravljanje vratima sa jednog kontrolera. Jedan server može da podrži do 1.000 vrata na više različitih, geografski-distribuiranih lokacija. Jedan kontroler je potreban za svaka vrata na sistemu. Jedna do četiri IP kamere drugih proizvođača mogu se kontrolisati sa jednog video kontrolera.

Paxton10 kamere, server i kontroleri ne zahtevaju konfiguraciju, što čini instalaciju sistema savršeno jednostavnom.
Veb korisnički interfejs i besplatne Paxton aplikacije za povezivanje nude daljinski pristup Paxton10 sistemu iz bilo kog dela sveta.

 

Integracija

Paxton10 integriše se sa protivpožarnim i sigurnosnim alarmima kako bi se pojednostavilo upravljanje zgradama. Lako je kontrolisati i pratiti stanje alarma sa Paxton10 korisničkim interfejsom. Namenski Paxton10 konektor alarma se može instalirati i uredno postaviti u kućište konektora, ili u kućište vašeg protivpožarnog ili sigurnosnog alarma.

 

 

Podrška putem distributivnog kanala

Dodatne informacije o PAXTON10 soluciji za kontrolu pristupa i video menadžment, kao i o generalnoj dostupnosti u regiji zemalja Balkana, možete se informisati kod kompanije IP WAY – oficijelnog PAXTON ACCESS distributera.

 

Zašto integrisati Paxton10 sa vašim alarmnim sistemom?

• Pojednostavljuje uključivanje i isključivanje sigurnosnih alarma na različitim lokacijama i u oblastima
• Smanjuje rizik od slučajnog aktiviranja alarma
• Automatski oslobađa sva vrata u slučaju požara
• Poboljšava kontrolu za velike lokacije
• Paxton10 tutorijali

Kompanija Paxton je kreirala opsežne video tutorijale, koji će pomoći korisnicima da dobiju najviše od njihovog Paxton10 sistema za kontrolu pristupa.

Postoji veliki broj dostupnih video tutorijala, uključujući:
– Paxton10 pregled sistema
– Predstavljanje softvera
– Administraciju sistema i menadžment

Paxton 10 tutorijale možete pogledati ovde.

 

Prednosti Paxton10 solucije

Gareth O’Hara, direktor prodaje kompanije Paxton, izjavio je: „Koristeći najnoviju tehnologiju za kombinovanje pristupa događajima i video snimcima na jednom mestu, Paxton10 će pojednostaviti upravljanje sistemom za video nadzor i bezbednost, i tako ponuditi klijentima nešto što do sada nisu videli“.

Na skoro održanoj roadshow promociji O’Hara je i dodao: „Verujemo da je ovo sistem koji je setovan da u značajnoj meri promeni konvencionalno shvatanje tržišta kontrole pristupa. Ovo lansiranje sistema uzbudljiv je trenutak za Paxton i jako smo srećni što možemo da ga podelimo sa našim partnerima i klijentima.“

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.