VODEĆE INDUSTRIJSKE INOVACIJE, AVIGILON FACE RECOGNITION

Avigilon-prepoznavanje-lica-face-recognition_300x300

Sadržaj članka

Još jednu godinu u nizu, globalno-vodeći proizvođač profesionalnih AI i analitičkih video nadzor rešenja AVIGILON ponovio je uspeh, i to ovog puta u domenu u kojem se konkurenti još uvek nisu odvažili da zakorače. Face Recognition video nadzor tehnologija za prepoznavanje lica, najnoviji je Avigilon AI algoritamski dodatak već bogatom AI i analitičkom arsenalu ove kompanije. Kako Avigilon Face Recognition radi u kombinaciji sa novom ACC7 Video Menadžment Softver platformom, sa Avigilon nadzornim kamerama nove H5A generacije i sa inovativnim Focus of Attention korisničkim interfejsom, saznajte u nastavku teksta.

 

Avigilon Face Recognition ACC7

Nova generacija Avigilon video menadžment softvera od sada uključuje i AI video nadzor tehnologiju za prepoznavanje i upoređivanje lica, kako bi se pomoglo organizacijama da ubrzaju vreme odziva u incidentnim situacijama kada je od ključnog značaja brzo i efikasno prepoznati lice od interesa.

Uz novu funkcionalnost „Appearance Alerts“ osobe od interesa su identifikovane na osnovu pouzdane nadzorne liste koju kontrolišu i ažuriraju autorizovani korisnici u organizaciji. Avigilon kamere za prepoznavanje lica , uz odgovarajuće licence, vršiće upoređivanje lica sa bazom koju im je dostupna u okviru Avigilon watch liste, a pri svakom podudaranju kreiraće alarm u okviru Avigilon Control Center 7 softvera, omogućujući na taj način security operaterima da efikasno utvrde da li su dalje akcije i intervencije neophodne.

 

 

U ovom momentu, kako je najavljeno iz kompanije Avigilon, u ACC7 softveru postoji mogućnost kreiranja samo jedne watch liste sa kapacitetom do 500 lica, međutim obzirom na već postignutu izuzetnu brzinu prilikom face matching-a, kao i na preciznost i pouzdanost u radu, kompanija Avigilon je najavila korisničku funkcionalnost kreiranja višestrukih watch listi već krajem Q1-2020, za kada je i najavljen release nove pod-edicije Avigilon Control Center 7 softvera.

Ono što je za kupce veoma bitno, i što je praksa kompanije Avigilon od samog osnivanja, jeste da sve intermedijarne edicije ACC softvera kupci dobijaju potpuno besplatno. Ukoliko u vašoj organizaciji već koristite Avigilon video nadzor solucije i posedujete ACC ediciju npr. 7.4, bilo koja naredna intermedijarna edicija 7.xx dostupna vam je u okviru free download opcije, uključujući kompletan AI i analitički portfolio novih alata i novih u međuvremenu objavljenih i dostupnih korisničkih funkcionalnosti.

 

Brzina i Pouzdanost uz AVIGILON H5A kamere za video nadzor

Kompanija Avigilon, globalno poznata po vodećim industrijskim inovacijama kada su u pitanju enterprise klase video nadzor sistemi i solucije, u tekućem kvartalu objavila je novu H5A generaciju AI i analitičkih nadzornih kamera, kao i Focus of Attention korisnički interfejs. Nove H5A kamere i FoA korisnički interfejs pomažu sve AI i analitičke funkcionalnosti dostupne u ACC VMS-u, uključujući i najnoviju AI Face Recognition tehnologiju.

 

AVIGILON H5A nadzorne kamere

H5A video nadzorne kamere podržavaju AI i video analitičku tehnologiju naredne generacije – što znači da su u mogućnosti efikasno vršiti detekciju više objekata, brže i sa većom preciznošću u radu, čak i u scenama sa velikim brojem ljudi i vozila, bez obzira da li su objekti stacionarni ili su u pokretu. To omogućuje prijem detaljnih informacija o onome što se dešava na lokacijama korisnika, kako bi operateri mogli preduzeti odgovarajuće i pravovremene akcije.
H5 generacija kamera u mogućnosti je da identifikuje istovremeno 50+ objekata (grupe i podgrupe vozila, lica, osobe,..) u svakom datom momentu. Avigilon H5A platforma omogućuje da se AI operacije izvršavaju na samim kamerama, koje inače dolaze sa standardnom 5-godišnjom garancijom, što dodatno uliva poverenje u kvalitet Avigilon solucija, smanjuje TCO i značajno unapređuje korisničku upotrebnu vrednost.

 

AVIGILON Focus of Attention

Tehnologija poslednje generacije – Avigilon inovativni Focus of Attention korisnički interfejs za live video monitoring, upotrebom AI i napredne video analitike u mogućnosti je da određuje koje informacije su od kritičnog značaja i koje shodno tome trebaju biti prikazane security operaterima u kontrolnom centru.

Danas, više nego ikada ovaj inovativni korisnički interfejs dobija na značaju kada su kontrolno-operativni-monitoring centri u pitanju. U eri 4K, 5K i 7K rezolucija, površina scene pod nadzorom značajno je uvećana, kao i broj stacionarnih i u pokretu objekata na čije aktivnosti treba obratiti pažnju. Pažnja operatera drastično i relativno brzo opada, prilikom monitoringa više desetina ili stotina kamera na video zidu.

Upravo iz ovih razloga, Avigilonov Focus of Attention korisnički interfejs omogućuje efikasno praćenje svih relevantnih informacija, događaja, alarma,… Sada, sa Avigilon Face Recognition – prepoznavanjem lica, kao i uz već postojeće AI alate Appearance Search, Unusual Motion Detection Search, i uz standardno setovanje analitičkih pravila FoA korisnički interfejs donosi preko potrebnu efikasnost operaterima u monitoring centru.

 

Autorizovan kanal Avigilon partnera i projektna podrška

Bilo za potrebe generalnog upita ili za podršku u projektovanju specifične AI solucije, sada uključujući i modul za prepoznavanje lica, Avigilon integrator partneri, Avigilon prodajni inženjeri i Avigilon regionalni menadžeri stoje na raspolaganju za podršku u realizovanju vašeg predstojećeg video nadzor projekta. Kontaktirajte vašeg Avigilon predstavnika za dodatne informacije.

 

Kamere za video nadzor – Avigilon H5A

Softver za video nadzor – Avigilon Control Center 7

Video Security – Avigilon Control Center 7

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.