2N objavio nove serije inovativnih IP video interfona

2N_Interfoni_IP_Video_Nadzor-1

Sadržaj članka

Još jedna globalno premijerno predstavljena tehnologija – 2N nova serija LTE IP video interfona

2N LTE VERSO IP Video Interfon

Novi 2N® LTE Verso IP video interfon kombinuje minimalne troškove instalacije sa punim setom funkcionalnosti. Zahvaljujući LTE tehnologiji redukovan je broj kablova(sem kabla za napajanje nijedan drugi nije potreban), za dobrobit svih funkcionalnosti interfona, a pre svega video komunikacije. Glavna jedinica sa HD kamerom može biti povezana sa različitim modulima podrške: RFID čitač, Bluetooth ili čitač otisaka prstiju.

  • Idealna retrofit solucija
  • Bezbedna cloud konfiguracija
  • Fleksibilnost kombinovanja 14 modula podrške

2N LTE Verso IP Video Interfon
                                

Karakteristike i Prednosti 2N LTE VERSO

Idealna Retrofit Solucija

Zahvaljujući LTE mreži, 2N® LTE Verso interfon ne zavisi od raspoloživih instalacija. Zajedno sa 2N® Mobile video uslugom nudi čitav spektar funkcionalnosti, kao što su video pozivi ka mobilnim uređajima i ka 2N jedinicama za primanje poziva, baš kao i klasičan žični interfon.

Bezbedna konfiguracija putem Cloud-a

Povezivanjem 2N® LTE Verso na LTE mrežu, a zatim dodavanjem interfona na 2N® daljinsku konfiguraciju putem My2N.com portala, omogućeno je konfigurisanje svih njegovih karakteristika sa bilo kojeg mesta na svetu, preko bezbedne VPN konekcije.

Izaberite neki od 14 raspoloživih modela

2N® LTE Verso koristi istu standardnu modularnu vezu kao i 2N® IP Verso i omogućuje kombinovanje bilo kog od dodatnih modula, na pr: RFID čitač, Bluetooth ili čitač otisaka prstiju. Odaberite modul sa tehnologijom koja najviše odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

Minimalni troškovi instalacije

LTE interfonima nisu potrebni posebni signalni kablovi, već samo kabl za napajanje pa samim tim predstavljaju idealnu soluciju za retrofit ugradnju u starijim zgradama gde bi dodatna električna instalacija bila neracionalna i preskupa.

Pozivi na mobilni telefon i tablet

2N® LTE Verso vam omogućuje da pozovete mobilni telefon ili tablet. Pritiskom pozivnog tastera na interfonu, preko data saobraćaja mobilnih mreža poziva se mobilni telefon ili tablet i uspostavlja se glasovna komunikacija u roku od nekoliko sekundi, kao i kada razgovarate preko klasičnog interfonskog sistema.

Bluetooth tehnologija

Zahvaljujući Bluetooth modulu i 2N® Mobile Key aplikaciji(aplikacija koja pretvara mobilni telefon u RFID karticu) više vam nije potrebna RFID kartica ili PIN kod za ulazak u objekat. Jednostavno koristite svoj smart telefon za identifikaciju.

Besplatni mobilni kredencijali

Za razliku od konkurenata, 2N nudi token autentifikacione kredencijale preko Bluetooth-a na mobilnom telefonu potpuno besplatno. Ne naplaćuju 6-10 eur ili bilo koju drugu nadoknadu za svaki token. Jednostavno imate mogućnost instaliranja 2N® Mobile Key aplikacije i korišćenje svog telefona za identifikaciju i otvoranje vrata!

Ekran osetljiv na dodir – Touchscreen

Ekran interfona osetljiv je na dodir – Touchscreen ima sve funkcije mehaničke tastature a takođe nudi i strukturiranu listu kontakata. Vodootporan je, otporan na mehanička oštećenja i lak za čitanje, čak i kada je izložen direktnoj sunčevoj svetlosti.

Čitač otisaka prstiju

Sa tehnologijom čitača otisaka prstiju interfoni ove serije obezbeđuju maksimalnu sigurnost pristupa objektu, koristeći modernu, potpuno bezbednu i pouzdanu tehnologiju pristupa u kombinaciji sa luksuznim dizajnom.

Intuitivna  kontrola i pretraga kontakata

Kreira intuitivnu i strukturiranu listu kontakata sličnu onoj u vašim mobilnim telefonima. Interfon luksuznog dizajna sa intuitivnom kontrolom i pretragom.

Kontrola pristupa

Sa interfonima iz ove serije postiže se veći stepen sigurnosti za sve stanare ili poslovne korisnike koji se nalaze na lokaciji na kojoj je interfon postavljen. 2N® LTE Verso olakšava sprečavanje ulaska neovlašćenih lica.

Modularnost

Modularnost ovog LTE interfona vam omogućuje da ga konfigurišete prema vašim zahtevima i potrebama i prilagodite ga vašem sigurnosnom sistemu. Izaberite određeni modul, dodatnu opremu i podesive funkcije.

Kamera za noćno osmatranje

Imate mogućnost da pogledate ko stoji ispred vrata, čak i u potpunom mraku. Osim toga, kamera je skrivena, pa uljez nema predstavu da ga neko nadgleda.

Pogodan za osobe sa posebnim potrebama

Uređaj može biti opremljen i postavljen sa indukcionom petljom i piktogramom, prilagođen i pogodan za komunikaciju sa osobama oštećenog sluha.

SIP podrška, bez servera

Interfoni ove serije bazirani su na SIP protokolu i olakšavaju povezivanje interfona sa IP telefonima i PBX centralama drugih proizvođača, bez povezivanja na server.

Slanje slika na email

2N® LTE Verso vam omogućuje slanje snapshot-ova posetilaca, snimljenih kamerom u trenutku poziva, direktno na vašu email adresu.

2N® IP SOLO IP Video Interfon

Ovo je kompaktni IP interfon koji bi bio sjajan dodatak vašem smart home sistemu za ulazna vrata. Uprkos tome što ima samo jedno dugme, može vas iznenaditi sa skrivenom HD kamerom, sa više funkcionalnosti uključujući i pozive na vaš smartphone i jednostavnu integraciju u postojeći sistem kućne automatizacije. Sada dostupan čak i u crnoj boji!

  • Čini vaš ulaz integralnim delom bilo kog smart home sistema
  • Jasna i precizna slika i na dnevnoj svetlosti i noću u uslovima slabog osvetljenja
  • Moderan i izdržljiv dizajn

2N IP Solo IP Video Interfon

Karakteristike i Prednosti 2N® IP SOLO

Čini vaš ulaz integralnim delom smart home sistema

2N® IP Solo nudi kombinaciju video poziva i kontrolu ulaza na vratima za vaš smart home sistem. Otvoren API (aplikacioni programski interfejs) omogućava laku integraciju sa postojećim sistemom.

Oštar i jasan video i u dnevnom i u noćnom režimu rada

Diskretna kamera na ovom interfonu garantuje oštar i jasan video snimak posetilaca čak i noću, zahvaljujući visokoj rezoluciji i infracrvenom pozadinskom osvetljenju.

Moderan dizajn i izuzetno izdržljiv

Kućište od poliranog nikla daje interfonu luksuzan izgled, ali nemojte se zavaravati, sve komponente su proizvedene od visoko kvalitetnih industrijskih materijala, kako bi se obezbedila trajnost i izdržljivost.

Kamera za noćno osmatranje

Imate mogućnost da pogledate ko stoji ispred vrata, čak i u potpunom mraku. Osim toga, kamera je skrivena, pa uljez nema predstavu da ga neko nadgleda.

Jednostavna integracija u sisteme kućne automatizacije

Putem otvorenog API (aplikacionog programskog interfejsa) omogućeno je lako povezivanje interfona sa postojećim sistemima kućne automatizacije.

Slanje slika na email

2N® IP Solo vam omogućuje slanje snapshot-ova posetilaca, snimljenih kamerom u trenutku poziva, direktno na vašu email adresu.

Pozivi na mobilni telefon i tablet

2N® LTE Verso vam omogućuje da pozovete mobilni telefon ili tablet. Pritiskom pozivnog tastera na interfonu, preko data saobraćaja mobilnih mreža poziva se mobilni telefon ili tablet i uspostavlja se glasovna komunikacija u roku od nekoliko sekundi, kao i kada razgovarate preko klasičnog interfonskog sistema.

2N® daljinska konfiguracija

Umesto podrške na licu mesta, 2N besplatna daljinska podrška vam štedi vreme i novac. Pristupite daljinski svim uređajima preko bezbedne cloud veze. Na ovaj način 2N daje najbržu podršku i odgovora efikasno na zahteve svojih klijenata.

Za dodatne informacije o 2N IP interfonskim solucijama raspitajte se kod ovlašćenog 2N distributera – kompanije IP Way, čija mreža obučenih i licenciranih sistem integrator firmi vam stoji na raspolaganju za podršku, planiranje i realizaciju kompletnog projekta.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.