AXIS F101-A XF P1367 KAMERA ZA RAD U EX OKRUŽENJU

Axis-IP-kamere-za-video-nadzor-F101_300x300

Sadržaj članka

Vodeći proizvođač u domenu naprednih video nadzor solucija Axis promovisao je novu seriju IP kamera dizajniranih za rad u eksplozivnom okruženju. IP kamera Axis F101-A XF P1367. Sa uključenim impozantnim paketom video analitike, kao i sa PoE podrškom i plug-and-play instalacijom, ova serija IP kamera obezbeđuje značajne uštede prilikom projektovanja kompletne video nadzor solucije.

AXIS COMMUNICATIONS proizveo novu seriju kamera za rad u eksplozivnom okruženju – Predstavljamo vam AXIS F101-A XF P1367

Tehnologija za izuzetnu svetlosnu osetljivost od sada i u hazardnim oblastima

AXIS F101-A XF P1367 IP kamera pomaže pri detekciji neautorizovanih osoba i pri monitoringu bezbednosti na radu zaposlenih u visoko rizičnim okruženjima. Dodatno, kamera u industrijskim oblastima može efikasno služiti u svrhu poboljšanja efikasnosti proizvodnje, kao i verifikovati informacije dobijene iz senzorskih sistema. AXIS F101-A XF P1367 kameru za video nadzor odlikuje mala težina i kompaktne dimenzije, što je čini jednostavnijom za montažu na velikim visinama, što je obično čest slučaj u industrijskim okruženjima. Zahvaljujući integrisanoj Lightfinder tehnologiji ova serija IP kamera za video nadzor isporučuje izuzetne detalje u sceni, čak i u izazovnim svetlosnim uslovima.

  • Sertifikati za Class I/II/III, Division 1, Zone 1
  • Sertifikati za ATEX i IECEx
  • Troškovno-efikasna instalacija (PoE)
  • Daljinski zum i fokus, sa i-CS objektivom
  • 5 MP rezolucija pri 25/30 FPS

 

Video-Nadzor-Axis-u-Industrijskoj-Primeni

 

Globalno sertifikovana za hazardno radno okruženje

Ova serija IP kamera za video nadzor dolazi u aluminijum kućištu crvene boje, koje je sertifikovano sa Class I/II/III, Division 1 i Zone 1, kao i sa ATEX i IECEx (IIB + H2, IIIC) za upotrebu u hazardnim i otpornim na ekspoloziju okruženjima.

Zahvaljujući i-CS objektivu FoV se može udaljeno podešavati, dok kamera automatski setuje fokus. Serija profesionalnih kamera za video nadzor sa modelom AXIS F101-A-XF P1367 isporučuje snimke koji su optimizovani za forenzičke svrhe, bez obzira na svetlosne izazove kojima je kamera izložena. Ova mrežna kamera pruža izuzetnu svetlosnu osetljivost uz Lightfinder tegnologiju za visok kvalitet snimaka u boji, čak i kada se snimanje vrši u mraku.

Dodatno, WDR – Forensic Capture smanjuje šum i pojačava signal snimka za visok nivo detalja u sceni, čak i u segmentima posmatrane scene sa prisutnim i svetlijim i tamnijim oblastima u sceni – kao što su npr. ulazni prostori blizu prozora sa jakom svetlošću koja dolazi od spolja, ali istovremeno i sa zatamnjenim delovima scene u unutrašnjosti prostora.

 

Precizni snimci sa visokim nivoom detalja, uz efikasnu potrošnju mrežnih resursa.

IP kamera AXIS F101-A XF P1367 isporučuje 5-megapikselnu rezoluciju pri 25/30 FPS i sa H.264 i MJPEG kompresijom, što znači da snima objekte i ljude u visoko-rezolucijskom kvalitetnom snimku. Zajedno za ACAP analitikom, kamera pojačava funkciju bezbednosti za ljude u zabranjenim hazardnim oblastima. Dodatno, IP kamera koristi Zipstream tehnologiju koja analizira video strim regiona od interesa u realnom vremenu. Ovi regioni od interesa kompresuju se manjom stopom od ostatka posmatrane scene, arhivirajući na ovaj način važne detalje u punom kvalitetu snimka, istovremeno optimizujući potrošnju mrežnih i snimačkih kapaciteta sa uštedama i do 50%.

 

Kućište jarko crvene boje

U hazardnim oblastima, boja se obično povezuje sa uređajima koji se koriste za generisanje alarma i utiču na bezbednost poput vatrogasnih aparata, požarnih alarma, sirena, i sl. IP kamera AXIS F101-A XF P1367 sa kućištem izraženo crvene boje asocira na važnost elementa bezbednosti na radu. Dodatno, crvene boje uređaji ističu se u instaliranom okruženju pa tako i čine da se zaposleni osećaju sigurnije, ali i svojom upadljivošću povećavaju stopu odvraćanja od pokušaja narušavanja štićenog prostora.

 

Axis-IP-kamere-za-video-nadzor-F101-A-XF-P1367

Takođe, veoma je bitno da zaposleni znaju gde su IP kamere pozicionirane kako bi bili u mogućnosti da ih koriste i za signaliziranje operaterima u slučaju vanrednih hazardnih situacija. Kako Axis navodi, mrežne kamere iz ove serije proizvoda namenjene su i za bezbednost na radu i za nadzorne operacije, a odabrali su kućište kamere crvene boje kako bi prioritizovali odvraćanje od pokušaja upada u prostor i sigurnost na radu zaposlenih. Aluminijumsko kućište garantuje malu težinu i omogućuje niže troškove instalacije, bez kompromisa u smislu izdržljivosti i otpornosti na koroziju.

Dodatne informacije AXIS F101-A XF seriji mrežnih kamera za video nadzor, kao i o podršci prilikom planiranja projekata namenjenih industirjskim i otpornim na eksplozije okruženjima, možete dobiti od oficijelnog Axis distributera kompanije IP Way.

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.