AXIS P91 SERIJA VIDEO NADZOR KAMERA

Kamere-za-Video-Nadzor-Axis-P9106-V_300x300-1

Sadržaj članka

Video nadzor kamere nove generacije AXIS P91 serije

IP kamere za video nadzor nove generacije. Švedski proizvođač Axis Communications promovisao je P91 seriju mrežnih kamera namenjenih ugaonoj montaži, elegantne, sa kompaktnim dizajnom i sa izuzetnom pokrivenošću posmatrane scene.

Video nadzor kamere nove generacije AXIS P91 serija, sa elegantnim i kompaktnim dizajnom.

Video nadzor kamere AXIS P91 serije namenjene su za unutrašnju ugaonu montažu, specifično dizajnirane da pruže najbolji ugao vidljivosti kako ni jedan deo posmatrane scene ne bi ostao nepokriven. Ove kompaktne i diskrente kamere isporučuju do 3 MP rezolucije i dostupne su u elegantnim izvedbama sa kućištem od poliranog čelika(AXIS P9106-V Brushed Steel), ili u mat beloj opciji(Axis P9106-V White).

Prednost ove serije video nadzor kamera ogleda se u mogućnosti efikasne i brze instalacije, sa out-of-the-box optimizovanom pokrivenošću prostora od ugla do ugla, što u mnogome racionalizuje troškove i vreme potrebno za instalaciju i setovanje. Čak i u scenama sa jakim pozadinskim osvetljenjem, komplementano korišćenje dostupnih tehnoogija u ovoj seriji kamera poput WDR-a i Zipstream-a obezbeđuje visoko kvalitetnu i efikasnu arhivu sa sačuvanim jasnim i preciznim detaljima posmatrane scene.

  • Out-of-the-box optimizovan FoV u 3 MP rezoluciji – bez nepokrivenih uglova
  • Elegantan i kompaktan dizajn, sa opcijama kućišta od poliranog čelika ili sa mat belim kućištem
  • Anti-vandal (IK10) kućište, sa IP66 stepenom zaštite
  • PoE putem 2-žične instalacije, za upotrebu u liftovima
  • Podrška za podcast uređaje sa AXIS T61 serijom

 

Kamere-za-Video-Nadzor-Axis-P9106-V

 

Kompaktan, stilski dizajn, bez mrtvih uglova

IP kamere AXIS P9106-V serije pokrivaju do 130° horizontalno i 95° vertikalno, obezbeđujući vrhunsku pokrivenost posmatranog prostora. Ova serija video nadzor kamera je otporna na šokove i vibracije, a isporučuju se fabrički fokusirane, tako da nema potrebe za manuelnim podešavanjem i setovanjem objektiva.

Elegantan i kompaktan dizajn Axis P9106-V Brushed Steel čini je idealnom za primenu u prostorima sa izuzetnim dizajnom enterijera. Model kamere od poliranog čelika nema vidljivih šrafova što joj u kombinaciji sa zakrivljenim dizajnom omogućuje da se idealno uklopi sa stilskim enterijer dizajnom, posebno npr. u liftovima. Dodatno, kućište može jednostavno biti prefarbano u bilo koju drugu boju kako bi se idealno uklopilo u svako specifično instalaciono okruženje.

Dizajn AXIS P9106-V White pomaže u prevenciji samopovređivanja, što je od izuzetne važnosti za video nadzor instalacije u visoko rizičnim prostorima poput zatvora, pritvornih jedinica, psihijatrijskih odeljenja i u objektima slične namene.

 

Namenski jednostavna i troškovno-efikasna instalacija

U mnogim ugaonog tipa instalacijama, instalateri često nailaze na izazove zidnih i plafonskih površina koje nisu baš jednostavne za montažu kamera za video nadzor, poput ogledala, akrilnih površina i prozora. IP kamera AXIS P9106-V posebno je dizajnirana za ugaoni tip instalacije, omogućujući korišćenje samo dve od ukupno tri površine (zid+zid ili zid+plafon opcije). Ove video nadzor kamere jednostavne su za instalaciju zahvaljujući inovativnom sistemu šrafofskih ležišta koje drže šrafove pozicionirane i fiksirane tokom celog procesa montaže.

 

 

U okruženjima sa jedinstvenim infrastrukturnim zahtevima, AXIS P9106-V je dizajnirana i testirana da podržava kompatibilnost sa višestrukim media converter opcijama kao što su PoE over Coax, ili PoE over 2-wire. Ovo je posebno zgodno kada se radi o video nadzor kamernim instalacijama na primer u liftovima. Bez potrebe za dodatnim investiranjem u ponovno kabliranje objekta, instalacija Axis P91 serije kamera je fleksibilna i izuzetno troškovno efikasna.

 

Jednostavna za rukovanje i održavanje

Video nadzor kamere AXIS P91 serije mogu biti instalirane i na lako dostupnim mestima, dok istovremeno možete biti sigurni da je sama kamera bezbedna i obezbeđena od potencijalnih pokušaja vandalizma upravo zahvaljujući anti-vandal IK10 i IP66 zaštitnom rejtingu kućišta.

Kompletna kamera i mrežna konekcija dostupne su sa fronta, što čini servisne i operacije održavanja veoma jednostavnim i troškovno efikasnim. Ovo je posebno korisno u lift instalacijama gde se kamera može servisirati iz same kabine lifta, bez potrebe pristupanja oknu lifta. Dodatno, ako je kamera išarana ili isprskana sprejom, abrazioni i hemijski rezistentno prednje staklo se jednostavno može očistiti prilikom npr. uklanjanja grafita.

 

IP kamera AXIS P9106-V Brushed Steel

Elegantno i troškovno-efikasno rešenje za video nadzor liftova i za 24/7 nadzor kao bi se zaštitili putnici i sprečio vandalizam. Kompaktan dizajn video nadzor kamere AXIS P9106-V Brushed Steel sa visokokvalitetnom završnom obradom i bez vidljivih šrafova, uklapa se idealno sa stilskim enterijer dizajnom modernih poslovnih zgrada. Dizajnirana je za jednostavnu instalaciju u liftovima i omogućuje i bezbednost i sigurnost kako za putnike, tako i za poslovni kompleks u kome je instalirana.

 

IP kamera AXIS P9106-V White

Video nadzor solucija koja isporučuje sinhronizovani audio u jednom strimu? AXIS P9106-V može biti uparena sa AXIS T6112 Audio i I/O interfejsom putem portcast tehnologije. Ovo rešenje predstavlja idealnu soluciju za čekaonice ili za intervju sobe, omogućujući vam da snimate dijaloge, ili čak i da komunicirate putem audio poruka preko eksternih zvučnika. Robustan dizajn AXIS P9106-V White IP kamere čini je idealnim za instalacije u objektima visokog rizika, u cilju sprečavanja ljudi od namernog samopovređivanja kao što su policijski pritvorski apartmani, psihijatrijska odeljenja i sobe za ispitivanje počinilaca krivično-prekršanih dela.

 

Dodatne informacije AXIS P9106-V seriji mrežnih kamera za video nadzor, kao i o podršci prilikom planiranja projekata namenjenih industirjskim i otpornim na eksplozije okruženjima, možete dobiti od oficijelnog Axis distributera kompanije IP Way.

 

Kamere-za-Video-Nadzor-Axis-P9106-V Brushed Steel

Kamere-za-Video-Nadzor-Axis-P9106-V White

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.