AXIS MICRO SD KARTICE ZA VIDEO NADZOR PRIMENU

video-nadzor-axis-kartica-64-256GB_300x300px

Sadržaj članka

Za sve specifične IP video nadzor instalacije koje zahtevaju lokalno snimanje na samoj kameri, ili zbog racionalizacije ukupnih troškova nabavke video nadzor sistema, Axis je predstavio posebno dizajniranu seriju microSDXC kartica za lokalno arhiviranje video nadzor zapisa

Vodeći svetski proizvođač naprednih video nadzor solucija, kompanija Axis Communications, predstavila je Axis microSDXC kartice, optimizovane za video nadzor primenu.

Axis microSDXC™ kartice optimizovane za video nadzor

Kompanija Axis Communications predstavila je micro SDXC seriju kartica za lokalno snimanje, koju odlikuje veoma izražena izdržljivost i pouzdanost u video nadzor primeni. Visoke brzine koje odlikuju ovu seriju Axis microSDXC kartica omogućuju efikasnu upotrebu, uz ostvarenu izuzetnu pouzdanost ove solucije.

Opšte karakteristike:

  • Specijalizovane za video nadzor solucije
  • Garancija proizvođača na 3 godine
  • 256/128/64 GB
  • Radna temperatura -25⁰C~85⁰C
  • Dolazi sa adapterom za SD karticu

Axis Communications, svetski gigant kada je IP tehnologija u pitanju, u saradnji sa kompanijom SanDisk ponudili su globalnom tržištu microSD kartice za video nadzor kapaciteta 64GB, 128GB i 256GB. Ova serija kartica posebno je optimizovana za video nadzor instalacije, kao visoko kvalitetno rešenje za skladištenje video nadzor materijala na samoj kameri.

Uz pomoć SDXC kartica omogućeno je fleksibilno rešenje za snimanje video zapisa bez potrebe za DVR, NVR snimačem ili serverom.

MicroSDXC kartice imaju veliku primenu kod video nadzor instalacija gde je bandwidth ograničen, jer optimizuju upotrebu raspoloživih mrežnih kapaciteta, pa se na taj način snimak sa kamere u realnom vremenu prikazuje u niskoj rezoluciji, dok se video zapis visoke rezolucije snima direktno na AXIS Surveillance micro SDXC™ karticu.

Na raspolaganju su kartice kapaciteta memorije 64GB /128GB /256 GB koje se mogu prilgoditi shodno specifičnim potrebama i zahtevima krajnjih korisnika. U kombinaciji sa Zipstream tehnologijom, o kojoj smo pisali u proteklom periodu, video strimovi visoke rezolucije mogu se arhivirati lokalno na Axis SD kartici na kojoj se čuvaju snimci prilikom gubitka konektivnosti usled npr. nestanka struje, pa se nakon uspostavljanja konekcije automatski povlače snimci snimljeni na microSDXC kartici, ili mogu služiti kao primarna memorija na video nadzor kamerama.

U uslovima u kojima ne postoji mrežna konekcija, uz pomoć IP kamere koja podržava ulaz za SD karticu, se na vrlo jednostavan način može obezbediti nadzor željenog objekta ili lokacije, i veoma efikasno izvršiti skladištenje video materijala bez korišćenja snimača ili servera. Uz AXIS micro SDXC™ karticu za video nadzor primenu, dobija se i adapter za SD kartice, koji je veličine i oblika kao standardna SD kartica, pa na taj način jednostavno možete koristiti karticu na drugim uređajima.

 

Koliki prostor za skladištenje podataka vam je potreban?

Vreme i učestalost korišćenja kartica zavisi od nekoliko parametara kao npr. scene koju kamere snimaju, detekcije pokreta, način na koji su kamere konfigurisane, odnosno podešene za snimanje u različitim situacijama, koliko frejmova po sekundi, pri kojoj rezoluciji…

Kao primer kompanija Axis Communications dala je dva unapred definisana scenarija sa 1080p kamerom i Zipstream tehnologijom, i napravila komparaciju za sve tri microSDXC kartice (64/128/256 GB) na koliko frejmova po sekundi snimaju i broj dana za koje je obezbeđeno snimanje. Primeri se odnose na recepcijski scenario posmatrane scene, naspram maloprodajnog (retail) prostora.

video-nadzor-axis-mikro-kartice-fps-snimanje

Dostupnost Vs. Pouzdanost

Iako podržanost prijema microSD memorijskih kartica u IP kamerama datira još od 2010-te godine, sve do nedavno nije postojala dovoljna pouzdanost ove solucije za lokalno snimanje na samim kamerama. Najčešći problemi bili su prebrzo pregorevanje kartica, premale brzine upisa/čitanja, te shodno tome i prevelika kašnjenja u nastojanju da se pristupi video nadzor snimcima arhiviranim na karticama. Axis Communications je ove probleme efikasno rešio, uspevši da zajedničkim razvojnim kapacitetima sa SanDik-om tržištu predstavi pouzdano rešenje za lokalno snimanje na samoj video nadzor kameri.

 

Udaljeni pristup, korišćenje i administriranje

Kompanija Axis Communications razvila je besplatni softver za pristup, korišćenje i administraciju video nadzor sistema sa lokalnim snimanjem na samim kamerama. Axis Camera Companion, besplatan video nadzor softver služi efikasnom pristupu sistema sa udaljene lokacije, putem Interneta, jednostavno koristeći aplikaciju instaliranu na vaš Android ili iOS smartphone.

Prilikom planiranja manjih IP video nadzor sistema, opcija sa Axis IP kamerama i Axis microSDXC karticama za lokalno snimanje predstavlja idealno, troškovno-efikasno rešenje.

Raspitajte se dodatno o ovim video nadzor solucijama kod vodećeg Axis distributera – kompanije IP Way.

 

Video nadzor microSDXC kartice AXIS – Datasheet

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.