AXIS P1425-LE IP KAMERA

Video_Nadzor_AXIS-1425-LE-slika-1-300x228-1

Sadržaj članka

Kompaktan i isplativ HDTV video nadzor sa Optimized IR tehnologijom

  • HDTV 1080p megapixel resolution at full frame rate
  • Dan/noć funkcionalnost
  • Ugrađen IR LED sa Optimized IR tehnologijom
  • H.264 i Motion JPEG kompresija
  • Jednostavna i laka instalacija
  • I/O portovi
  • Corridor format

AXIS P1425-LE je kompaktna, spoljno-montažna ‘bullet’ kamera sa ugrađenim IR. Ova dan/noć kamera idealna je za video nadzor otvorenih prostora, kao što su parkinzi, servisne stanice, kao i za nadzor opšte namene u zatvorenom prostoru gde postoji potreba za kompaktnom fullHD kamerom.

Preuzimanje dokumenta

AXIS P14 Network Camera Series – Specifikacija

Odličan kvalitet slike

AXIS P1425-LE sa varifokalnim P-iris objektivom omogućuje odličan kvalitet slike u 30 frejmova po sekundi, u 2 MP / HDTV rezoluciji. P-iris kontrola obezbeđuje optimalnu dubinu polja, rezoluciju, kontrast slike i jasnoću. Ekonomična, komaktno dizajnirana kamera može isporučivati višestruke H.264 and Motion JPEG video strimove koji mogu biti individualno konfigurisani u skladu sa kapacitetom skladišnog HDD prostora i u skladu sa raspoloživim propusnig opsegom.

 

Ugrađeni IR-LED i Optimized IR tehnologija

AXIS P1425-LE podržava Axis OptimizedIR – energetski efikasnu LED tehnologiju koja omogućuje prilagodljiv ugao IR osvetljenja i diskretnu integraciju IR LED, pa tako kamera obezbeđuje automatsko osvetljenje posmatrane scene u potpunom mraku. IR LED osvetljenje, koje je nevidljivo ljudskom oku, savršeno je za otkrivanje objekata u rasponu do 15 metara.

 

Lokalno snimanje na samoj kameri, za pouzdanost video nadzor sistema

AXIS P1425-LE nudi podršku za lokalno snimanje, koje omogućuje snimanje video nadzor materijala direktno u SD/SDHC mikro memorijsku karticu u samoj kameri, čime se stvara fleksibilan i pouzdan video nadzor sistem.

 

Jednostavnost video nadzor instalacije

IP kamera AXIS P1425-LE ima kompaktnu, malu težinu kućišta i integrisani nosač za zid ili postolje za plafon. Kako bi se dalja instalacija pojednostavila, dostupan je širok asortiman montažnih dodataka. AXIS P1425-LE nudi laku instalaciju sa daljinskim zumom i fokusom za fino podešavanje slike sa računara. Osim toga, brojač piksela osigurava da bude dostignuta zahtevana rezolucija piksela.
Pored toga, kamera podržava koridor format, koji vam omogućuje vertikalnu orijentaciju, za efikasno praćenje u uskim prostorima kao što su hodnici, prolazi, staze,…
PoE napajanje snabdeva kameru putem mreže, što eliminiše potrebu za kablovima za napajanje i smanjuje ukupne troškove instalacije.

 

I/O portovi

Ulazno/izlazni portovi mogu se koristiti za obična obaveštenja na alarmnoj tabli, kontroli releja, ili slično. Dolazni signali su takođe idealni, na primer, prilikom integracije i upotrebe PIR senzora.

 

AXIS P1425-LE video nadzor kamera

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.