Hikvision Security Radar

video-nadzor-hikvision_radar_300x300

Sadržaj članka

Hikvision radar DS-PR1-60

Proizvođač inovativnih video nadzor rešenja Hikvision promovisao je svoju radar soluciju za detekciju i prevenciju ulazaka u štićeni prostor. Proizvođač tvrdi da Hikvision radar DS-PR1-60 isporučuje precizne signale, čak i u najizazovnijim vremenskim uslovima.

Hikvision je razvio bezbednosni radar za preciznu detekciju i prevenciju ulazaka u štićeni prostor u svim vremenskim uslovima

 

video-nadzor-hikvision_radar_big

 

Hikvision radar DS-PR1-60 idealan je za monitoring velikih prostora izloženih surovim vremenskim uslovima, gde je perimetarsko okruženje previše složeno za postavljanje samo kamera za video nadzor. Zahvaljujući svojoj pouzdanosti u svim vremensim uslovima, širokom uglu detekcije i ultra preciznim mogućnostima otkrivanja upada, Hikvision radarska solucija pogodna je za lokacije kao što su luke, aerodromi i velike, otvorene industrijske oblasti.

 

Precizna detekcija na širokom području

Kamere za video nadzor ili tradicionalni detektori pokreta imaju određena ograničenja u označavanju tačne lokacije potencijalnog uljeza u odnosu na njihovu oblast detekcije. Hikvision Security Radar upravo adresira ovaj tržišni segment tako što nudi preciznu detekciju sa širokim horizontalnim uglom detekcije od 100° i na udaljenosti do 60 metara.

 

Manje pokretanje lažnih alarma

Hikvision Security Radar koristi digitalnu beam-forming tehnologiju i algoritme inteligentnih analiza kako bi precizno otkrio sva ciljana kretanja u svim vremenskim uslovima, ostavljajući minimalno lažnih alarma. Šta više, IP67 rating pruža spokoj jer je i sam hardver odobren po svim vremenskim uslovima.

 

Ključne karakteristike:

 • 24GHz (K-band)
 • Domet: 60m
 • Ugao vidljivosti: 100°
 • 8 definisanih zona
 • Do 32 simultanih detekcija
 • Konektovanje do 4 PTZ kamere
 • Pet-immunity: 20Kg
 • 3 različita scenario režima
 • IP67
 • Radna temperatura -40℃ ~ 65℃
 • Simultana detekcija: Anti-masking / Anti-movement / Disconnection detection

 

Vizualna verifikacija uljeza putem povezivanja video zapisa

Hikvision sigurnosni radar može se povezati sa čak četiri Hikvision PTZ dome video nadzor kamere simultano.

Ova konfiguracija neće samo aktivirati alarm kada je uljez otkriven, već će pokrenuti i snimanje video zapisa kako bi vizualna identifikacija bila efikasnija i brža. Osim toga, kamere za video nadzor i radar se mogu instalirati na različitim lokacijama. Ova Hikvision-ova patentirana solucija za povezivanje video zapisa je jedinstvena i omogućuje korisnicima pregledanje, precizno praćenje i snimanje više potrebnih slika istovremeno, i sve to uz identifikaciju svih preciznih pokreta kao što su: trčanje, hodanje, čučanje i puzanje.

 

Pogodan za višestruke primene

Hikvision-ov sigurnosni radar ima više načina prikazivanja, što ga čini pogodnim za različite primene. Na primer, Shrub mode najviše odgovara područjima koja su okružena gustom šumom, jer će filtrirati lažne alarme poput drmanja drveća ili jakih kiša. Open area mode idealan je za velike, otvorene i osetljive lokacije, kao što su luke.

Dok Custom mode omogućuje korisnicima fina podešavanja koja odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

 

Fleksibilna instalacija i jednostavno povezivanje

Hikvision Security Radar kompatibilan je sa različitim proizvodima, poput PTZ bullet kamera za jednostavniju instalaciju. Takođe, podržava i Power over Ethernet (PoE) napajanje za jednostavno i lako Plug&Play korišćenje.

Jiang Feng Zhi, šef Hikvision divizije za alarme kaže, “Uzbuđeni smo što iznosimo naše najsavremenije Security Radar rešenje na tržište, i to na tako inovativan način. Nadamo se da će mogućnost da precizno detektuje desetine uljeza odjednom, danju ili noću, i u svim vremenskim uslovima, doneti neverovatnu vrednost čitavom nizu organizacija globalno.

 

Za više informacija o Hikvision Security Radaru kontaktirajte regionalnog Hikvision distributera – kompaniju Alarm Automatika.

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.