AI VIDEO NADZOR REŠENJE ZA NAVOĐENJE PRILIKOM PARKIRANJA

parking-menadzment-video-nadzor-hanwha-kamera-300x300-1

Sadržaj članka

Tražite troškovno-efikasnu parking soluciju? Wisenet TNF-9010 rešenje za 360° navođenje prilikom parkiranja pomaže vozačima da brzo lociraju prazna mesta za parkiranje automobila. Sa ugrađenom funkcijom detekcije vozila zasnovanom na veštačkoj inteligenciji i mogućnošću snimanja slika od 12 megapiksela, ova solucija je dizajnirana da efikasno pomogne vozačima da brzo lociraju prazna mesta za parkiranje automobila.

Hanwha Techwin – Wisenet Parking Guidance

Sa glavnim ciljem maksimiziranja prihoda za operatere parkinga, Wisenet Parking Guidance rešenje koristi samo jednu Wisenet TNF-9010 kameru kako bi se nadgledalo i analiziralo do 16 parking mesta, sa ciljem utvrđivanja da li su zauzeta ili prazna. Brz i lak za instalaciju i sa znatno nižim troškovima održavanja u poređenju sa rešenjima koja zahtevaju više kamera da pokriju isti broj parking mesta, uređaj je dizajniran da obezbedi visoko isplativ način da se obezbedi maksimalna popunjenost vozila na parkingu.

Ugrađena LED signalizacija u samom uređaju pruža vizuelne informacije u realnom vremenu o tome gde vozači mogu da pronađu odgovarajuća parking mesta i mogu se konfigurisati da prikazuju do 7 različitih boja kako bi ukazali na različite kategorije dostupnih parking mesta. Tu spadaju i ona parking mesta namenjena osobama sa invaliditetom, električnim automobilima i roditeljima sa decom, ili rezervisanim za zaposlene i posetioce kompanije.

Zaštita vozila i ljudi

Pored mogućnosti navođenja parkiranja od 360°, TNF-9010 je u stanju da pomogne u odvraćanju i otkrivanju kriminalnih aktivnosti jer može efikasno da vrši video nadzornu funkciju za nadgledanje velikih površina, bez ikakvih mrtvih uglova. Prisustvo uređaja će takođe omogućiti vozačima automobila da se osećaju bezbedno kada odlaze od, ili se vraćaju do svojih automobila.

Slike od 360° koje je snimio TNF-9010 su poboljšane na ivicama uz pomoć stereografskog tipa sočiva, dok integrisana obrada dewarping-a obezbeđuje da kada je kamera u četvorostrukom režimu, nema vidljivog izobličenja snimljenih slika, kao što su prave linije objekata koje izgledaju kao zakrivljene, što se obično dešava kada se prikazuju slike sa tzv. Fish eye objektiva od 360°.

TNF-9010 se može konfigurisati da emituje alarm preko povezanih zvučnika kada je integrisan sa tehnologijom upozorenja za hitne slučajeve. Operateri u kontrolnoj sobi koji primaju alarme koje generiše kamera, mogu lako da pronađu odgovarajući snimljeni video, što im omogućuje naknadnu vizuelnu verifikaciju potencijalno incidentne situacije.

Wisenet7 chipset – znatno poboljšanja cyber bezbednost

Kamera je opremljena sa Wisenet7, Hanwha Techwin-ovim najmoćnijim čipsetom do sada. Pored toga što je omogućeno snimanje jasnih, oštrih slika u svim uslovima osvetljenja, a uz pomoć napredne redukcije buke i WDR tehnologije, Wisenet7 vodeća funkcionalnost cyber bezbednosti takođe obezbeđuje da je firmver kamere zaštićen od hakera i da su poverljivi podaci vozača zaštićeni.

 

Ostale ključne karakteristike Wisenet TNF-9010 kamere za navođenje parkiranja uključuju:
• Simultano strimovanje do pet kanala nudi 1 situacioni pregled i 4 pojedinačna prikaza
• RJ-45 port olakšava povezivanje kamere sa kablovskom stazom
• Precizno definisanje područja detekcije vozila unutar vidnog polja svakog kanala kamere
• Digitalna PTZ (DPTZ) funkcionalnost
• Detekcija zvuka, defokusa i neovlašćenog pristupa
• Analitika i alarmni ulaz/izlaz (I/O)
• Podržano od Wisenet Wave, Milestone Xprotect i Genetec VMS platformi

Hanwha Techwin – Wisenet Parking Guidance – datasheet

Troškovno-efikasna solucija

Kao rešenje zasnovano na ivicama sa ugrađenom analitikom zasnovanom na veštačkoj inteligenciji, TNF-9010 ne mora da bude podržan od strane servera. Ekonomičnost rešenja je stoga dodatno poboljšana jer korisnici ne moraju da snose troškove instaliranja i održavanja dodatnog hardvera za pokretanje aplikacije.

Kako kupiti?

Kontaktirajte nas kako biste bili u prilici da vaš video nadzor sistem nabavite putem oficijalnog distributivnog kanala kompanije Hanwha Techwin. Na ovaj način ostvarićete jedinstvene prednosti prilikom kupovine, poput najboljih komercijalnih uslova, produžene garancije na opremu i radove, kao i kako biste bili u mogućnosti dobiti profesionalnu instalaciju i podršku u svim fazama realizacije projekta od Hanwha Techwin autorizovanih integrator partnera.

Upstream ICT Alliance d.o.o. stoji na raspolaganju svim kupcima za demonstraciju rada solucije za navođenje prilikom parkiranja u šoping centrima ili u drugim objektima koji imaju potrebu za efikasnim parking menadžment rešenjem.
Kontaktirajte nas kako bismo zakazali sastanak, utvrdili vaše egzaktne potrebe i dostavili vam ponudu sa najboljim komercijalnim uslovima kupovine za vaše novo parking menadžment rešenje.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.