BEZBEDNOST U OSETLJIVIM PO PRIVATNOST SREDINAMA – AVIGILON HALO SMART SENSOR

motorola-avigilon-halo-sensor-300x300-1

Sadržaj članka

HALO pametni senzor, koji je izvorno kreirala kompanija IPVideo Corporation, kao deo ponude Motorola & Avigilon grupacije, predstavlja detektor isparenja u realnom vremenu i sigurnosni uređaj koji pomaže u otkrivanju potencijalno kritičnih događaja u područjima koja su osetljiva po pitanju privatnosti, gde nadzorne kamere nisu opcija. Halo pametni senzor detektuje promene u životnoj sredini, promene kvaliteta vazduha i neuobičajene nivoe buke. Ovaj pametni senzor može otkriti isparenja, dim, hemikalije i fluktuacije nivoa buke koje mogu ukazivati na borbu i eskalaciju nasilja.

 

AVIGILON Halo Smart Sensor

Integrisanjem HALO pametnog senzor rešenja sa Avigilon Control Center (ACC), softverom za upravljanje videom (VMS) kompanije Motorola Solutions, pomaže korisnicima da budu upozoreni na potencijalno kritične događaje koji su inače ostali potpuno nezapaženi. Na ovaj način omogućena je zaštita ljudi i prostora čak i tamo gde rešenja za video obezbeđenje nisu dozvoljena.

Kada HALO smart sensor detektuje pretnju, korisnici će momentalno dobiti alarm u VMS korisničkom interfejsu. Dodatno, U tom trenutku, Radio Alert će moći da obavesti bezbednosno osoblje ili administratore putem tekstualne poruke i/ili putem voice-to-text upozorenja kada se aktivira alarm, omogućujući im da brzo i efikasno reaguju, kao i da bolje razumeju tip hazardne situacije.

All-In-One – Inteligentni uređaj

Jedan HALO senzor može pomoći u otkrivanju npr. vape isparenja i THC isparenja, kao i u monitoringu kvaliteta vazduha, otkrivanju agresije i pozivima za pomoć, otkrivanju pucanja iz oružja, prevenciji širenja zaraznih bolesti, otkrivanju hemikalija i gasova i kao i pomoći upozorenjima o vandalizmu i neovlašćenom ulasku u prostor.

Upozorenja u realnom vremenu

Alarmne notifikacije i upozorenja u realnom vremenu šalju se korisnicima onog momenta kad senzor otkrije anomaliju u ACC-u. Svaki put kada se senzor aktivira, kamera koja se nalazi u blizini HALO pametnog senzora povući će live stream u ACC video menadžment softver. Odatle operateri i administratori mogu odmah reagovati na incident, identifikovati pojedince i preduzeti odgovarajuće mere.

Integracija i analitika

Halo Smart Sensor integriše se u širu bezbednosnu infrastrukturu i pruža analitiku podataka za npr. praćenje učestalosti incidenata tj. alarma generisanih po detekciji incidentnog događaja.

Troškovno-efikasno rešenje

Halo Smart Sensor korisnicima pomaže u sprečavanju nastanka štete i povezanim troškovima čišćenja nastalih zbog hazarding čestica dima ili lošeg kvaliteta vazduha. Jednostavan je za instalaciju, sa dve opcije za montažu sa diskretnim okvirom koji setovanje i instalaciju čini jednostavnim i lakim.

AVIGILON HALO SMART SENSOR – datasheet

Kako kupiti?

Za sve dodatne informacije u vezi sa generalnom dostupnošću, kao i u vezi sa načinom nabavke i implementacije kontaktirajte Avigilon predstavnike prodaje zadužene za regiju Balkana, koji će vam pružiti kompletnu podršku i uputiti vas na Avigilon autorizovanog integrator partnera u vašoj neposrednoj blizini.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.