COMPASS SOLUCIJA ZA PODRŠKU PROCESU DONOŠENJA SAFETY & SECURITY ODLUKA

softver-za-video-nadzor-podrska-donosenju-odluka-300x300-1

Sadržaj članka

Motorola Solutions Compass Decision Management System enterprise korisnicima donosi novu dimenziju operativne efikasnosti i proceduralne usklađenosti. Compass pruža intuitivan operativni interfejs koji unapređuje proces donošenja odluka za operatere obezbeđenja u kontrolnoj sobi. Iz jednog GUI prozora, omogućuje organizacijama korišćenje aplikacije koja pomaže da se poboljša doslednost i efikasnost akcija reagovanja, predstavljajući bolji informacioni uvid iz svih njihovih integrisanih sigurnosnih i bezbednosnih sistema.

Objedinite sve vaše sigurnosne i bezbednosne sisteme

Easy-to-Consume, intuitivna platforma COMPASS pomaže da se poboljšaju konzistentnost i efikasnost akcija, incident menaždment procedure i reakcije tako što security operaterima pruža bolji uvid iz svih njihovih povezanih sistema i usmerava ih korak po korak instrukcijama. Compass Decision Management System smanjuje vreme odgovora na incidente pomoću intuitivnog interfejsa koji na inovativan i efikasan način podržava procese donošenja odluka.

Motorola Solutions Compass nudi intuitivan operativni interfejs koji podržava procese donošenja odluka bezbednosnih operatera. Ovo pomaže da se obezbedi konzistentan radni tok korak po korak, zasnovan na uvidima iz svih povezanih sigurnosnih i bezbednosnih sistema, uključujući: video menadžment, kontrolu pristupa i sisteme za upravljanje ključevima, panele za detekciju požara i provale, VoIP interfone, telefoniju i javni razglas, sisteme za automatizaciju i upravljanje zgradama i IoT uređaje.

COMPASS DECISION MANAGEMENT SYSTEM

#1 Uspostaviti Standardne Operativne Procedure (SOP)
Lako dizajnirajte i primenite prilagođene SOP kako biste bili sigurni da su operateri uvek vođeni kroz svaku meru i radnju, za svakodnevne operacije, tehničke probleme kao i za kritične incidente. Isporučite dosledne odgovore ka celom timu i uštedite na dragocenom vremenu, jer MSI Compass rešenje pruža podršku operaterima kroz ceo proces upravljanja incidentima, što pomaže da se značajno smanji ljudska greška.

#2 Bez napora ostvarite zakonsku usklađenost i poštovanje internih procedura
Compass automatski generiše izveštaje o incidentima koji se mogu u potpunosti revidirati u kojima su detalji o svakom koraku koji je svaki operater preduzeo, zajedno sa komentarima operatera, snimcima, audio pozivima i video snimcima. Periodični izveštaji se automatski generišu i šalju e-poštom ključnim zainteresovanim stranama.

#3 Maksimizirajte pouzdanost svojih sistema
Uverite se da vaši sigurnosni i bezbednosni sistemi ostanu u potpunosti operativni i otkrijte uska grla u performansama i nedostatke u obuci pomoću automatizovanih izveštaja i KPI pokazatelja. Svaki tehnički problem ili oštećena oprema će pokrenuti upozorenja, tako da tim može odmah da reši incidente nakon unapred konfigurisanih standardno operativnih procedura.

#4 Donosite odluke zasnovane na inteligentnim informacijama
Compass Decision Management Sistem korisniima pomaže da uklone subjektivnost tako da donošenje odluka bude podržano inteligentnim podacima i potencijalnim rizicima identifikovanim pre nego što postanu problem. Na primer, omogućena je brza identifikacija uzroka generisanja lažnih alarma, što dalje omogućuje implementaciju adekvatnih rešenja kako bi se gubici radnih sati operatera sveli na minimum.

#5 Sprečite incidente monitoring rutinskim verifikacijama
Compass daljinski obilasci su strukturirane monitoring rutinske verifikacije koje omogućuju da se operateri koncentrišu na određena područja dok im postavljaju prava pitanja. Daljinski obilasci se mogu konfigurisati za određeno vreme ili pokrenuti nasumično. Koristite ih da proverite kvalitet slike kamere, izlaze u slučaju nužde, kritičnu opremu, vrednu robu, usklađenost sa zakonskim, bezbednosnim i drugim smernicama i za mnoge druge slučajeve upotrebe.

COMPASS DECISION MANAGEMENT SYSTEM – Datasheet

Ključne prednosti:
– SMANJENO VREME ODGOVORA STANDARDNO-OPERATIVNIM PROCEDURAMA
– DEMONSTRACIJA USKLAĐENOSTI
– MONITORING KPI PARAMETARA
– RANA DETEKCIJA PROBLEMA POMOĆU DALJINSKIH OBILAZAKA
– AUTOMATIZOVANI IZVEŠTAJI O INCIDENTIMA
– POSLOVNA INTELIGENCIJA

Integracija sa postojećim security & safety sistemima

Kompas se integriše sa video menadžment sistemima, kao i sa sistemima za kontrolu pristupa kompanije Motorola Solutions kako bi poboljšao doslednost i efikasnost odgovora operativnih timova.
Integracijom sa Avigilon Control Center, Avigilon Access Control Manager, Pelco VideoXpert i IndigoVision Control Center, Compass postaje ključni element kombinovanog rešenja za upravljanje video snimcima, kontrolu pristupa i upravljanje odlukama.

Kako kupiti?

Za sve dodatne informacije u vezi sa sa nabavkom putem oficijelnog distributivnog kanala i implementacije COMPASS solucije kontaktirajte Motorola Solutions / Avigilon predstavnike prodaje zadužene za regiju Balkana, koji će vam obezbediti savetodavnu podršku i uputiti vas na Avigilon autorizovanog integrator partnera za realizaciju vašeg projekta. Stručni tim Upstream ICT Alliance vam stoji na raspolaganju ukoliko su vam potrebne dodatne konsultacije u vezi sa planiranjem optimalnog Compass rešenja koje je u skladu sa vašim potrebama i planiranim budžetom.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.