DISTRIBUTER EWE PREDSTAVLJA DAHUA NOVITETE

dahua-noviteti-logo-300x300-1

Sadržaj članka

Kompanija EWE COMP, jedan od najvećih distributera IT & Security sistemskih rešenja u regiji, integratorima i projektantima predstavlja Dahua novitete uz pomoć kojih mogu kreirati novu vrednost korisnicima prilikom planiranja i realizacije kada je u pitanju video nadzor projekat.

 

Kud plovi ovaj brod

Video nadzor sistemska rešenja predstavljaju vodeći segment sveukupnog tržišta bezbednosnih sistema tehničke zaštite. Segment video nadzor solucija, najveći po obimu prodaje, takođe nažalost prednjači i u, mnogi će se složiti, prevelikoj šarenolikosti opreme koja je danas dostupna tržištu, uz izraženo nisku cenu koštanja i upitnog kvaliteta.

O tome koliko oprema upitnog kvaliteta i neopravdano niskih cena negativno utiče na poslovanje instalaterskih firmi, ali i o tome koliko muka i problema ovakav pristup zadaje kompanijama krajnjim korisnicima, mogu posvedočiti mnogobrojni primeri iz prakse, gde instalateri gube novac na prekomernim izlascima na teren radi isuviše čestih slučajeva otklanjanja kvarova, dok krajnji kupci gube i novac i živce sa polu-funkcionalnim rešenjima.

Kompanija EWE je zvanični distributer Dahua profesionalnih video nadzor rešenja, koji tržištu i svojim integrator kupcima osim najpotpunijeg lagera profesionalne video nadzor opreme obezbeđuje i svu prateću tehničku podršku, neophodnu za pravilnu implementaciju i dugoročnu sistemsku funkcionalnost.

 

Korisnička upotrebna vrednost uvek pobeđuje najnižu cenu

U Dahua distributivnom portfoliju kompanije EWE, uvek se može pronaći oprema visokog, srednjeg i nižeg cenovnog ranga u skladu sa potrebama i budžetom planiranog projekta. Međutim, ono što EWE izdvaja od drugih Dahua distributera je upravo činjenica da je distributivni program pažljivo optimizovan, sa namerom da se pomogne instalaterima u kreiranju integrisanih pouzdanih video nadzor solucija, koje krajnjim korisnicima donose veću bezbenosnu ali i poslovnu efikasnost.

Ovom prilikom predstavljamo dva noviteta proizvođača Dahua Technology o kojima se možete dodatno raspitati kod kompanije EWE. U pitanju su security radar i nove kamere za video nadzor 4K rezolucije.

 

 

Kamere za video nadzor koje pružaju više

Predstavljamo Dahua kamere za video nadzor serije HAC-HDW1800TL-A koje se izdvajaju od ostatka tržišne ponude upravo po optimalnom odnosu cene i funkcionalnosti.

Ova izuzetna kamera nove tehnološke generacije dolazi sa visoko kapacitativnim imidž CMOS senzorom 1/2.7 inča i u mogućnosti je da isporuči visok nivo detalja u slici zahvaljujući 4K rezoluciji. Sa visokom 4K rezolucijom može se efikasno pokriti veći nadzorni prostor i to sa manjim brojem kamera u sistemu.

Uz nativnu podršku za CVI/CVBS/AHD/TVI prenos signala, kao i sa ugrađenim mikrofonom za audio funkcionalnost, i sa IP67 stepenom zaštite za instalaciju kako u spoljnom tako i u unutrašnjem okruženju, spektar primene ove kamere je praktično neograničen.

Zbog veoma povoljnog odnosa cene i kvaliteta(funkcionalnosti), Dahua kamere za video nadzor serije HAC-HDW1800TL-A upotrebljavaju se podjednako na manjim, srednjim i velikim projektima i video nadzor instalacijama.

I dok se na projektima manje i srednje veličine mahom direktno konektuju na Dahua video nadzor snimače, velika prednost ovih nadzornih kamera dolazi do izražaja kad su u pitanju veliki video nadzor projekti.

Naime, zahvaljujući ONVIF kompatibilnosti Dahua sigurnosna kamera može lako biti integrisana u neku od vodećih VMS platformi poput npr. Avigilon ili Milestone video menadžmemt softvera.

Integrisano IR-LED osvetljenje omogućuje ovoj nadzornoj kameri da efikasno vrši nadzor prostora i do 30 metara u potpunom mraku.

Posebna pažnja je posvećena funkcionalnom dizajnu kamere, gde je Eyeball kućište kamere konstruisano na način da okretanjem u željenom pravcu može zadovoljiti sve specifične zahteve instalacionog mesta: horizontalno: 0°-360°, uspravno: 0°-78°, rotacija: 0°-360°. Veoma korisna funkcionalnost pre svega sa stanovišta brže, lakše i troškovno efikasnije ugradnje video nadzor opreme.

Zahvaljujući pregrštu korisnih funkcionalnosti, savremenom i funkcionalnom dizajnu, ali i izuzetno dobroj ceni u odnosu na sve ono što sa ovom kamerom možete postići, prognoziramo široku zastupljenost kamernih modela zasnovanih na ovoj tehnološkoj seriji u mesecima i godinama koje dolaze. Raspitajte se kod kompanije EWE, zvaničnog Dahua distributera o ceni i načinima kupovine.

 

 

Dahua PFR4K-E50 radar

Dahua Technology je ponudu integrisanih solucija unapredila novim Dahua PFR4K-E50 radarom za detekciju ljudi i vozila u funkciji efikasne zaštite velikih prostora.

Dahua PFR4K-E50 radar nezaobilazan je dodatak video nadzor sistemima koji za osnovnu svrhu imaju monitoring i štićenje velikih površinskih prostora. Radar kao integrativni deo video nadzor sistema pomaže u minimiziranju lažnih alarma preciznom detekcijom lokacije na kojoj su uočeni pokreti.

Dahua radar PFR4K-E50 u mogućnosti je da vrši detekcije 64 objekta simultano, na udaljenostima do 50 metara, i pri brzinama od 40km/h. Veoma koristan alat koji u kombinaciji sa nadzornim kamerama čini zaštitu prostora znatno efikasnijom i otpornijom na pokušaje upada.

 

Napredne funkcionalnosti

Korišćenjem radara integrisanog u video nadzornu instalaciju, Dahua PFR4K-E50 osigurava funkcije koje unapređuju brzinu rada operatera u monitoring centru. Npr. funkcija Radar+PTZ Smart Tracking, omogućuje korisnicima da se nakon detekovanog pokreta od strane radara aktivira i funkcija automatskog praćenja identifikovanog objekta od strane Pan-Tilt-Zoom kamere za video nadzor.

Dodatno, Dahua PFR4K-E50 radar poseduje mogućnost filtriranja identifikovanih objekata, pa tako security operateri u svskom momentu mogu znati više detalja o vrsti pretnje, tj. da li se radi o vozilu ili osobi koja pokušava da uđe u štićeni prostor.

 

ONVIF kompatibilnost

Dahua PFR4K-E50 podržava ONVIF Profile S i Profil G, što dodatno otvara mogućnosti integracije ovog radara sa video menadžment softverima i sistemskim bezbednosnim rešenjima drugih proizvođača. Širok spektar primene Dahua radara otvara nove mogućnosti instalaterskim-integrator firmama, koje sada krajnjim korisnicima mogu ponuditi širi spektar profesionalnih rešenja za video nadzor.

 

EWE COMP Distribucija

Kompanija EWE COMP stoji na raspolaganju tržištu i partnerima za sve detalje u vezi sa cenama i generalnom dostupnošću navedenih modela Dahua proizvoda. Dodatno, uz širok spektar prateće ICT i IT opreme, EWE distributivni centar predstavlja one stop shop svim instalater firmama zainteresovanim za saradnju.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.