DOORBIRD SOLUCIJA ZA BESKONTAKTNO VIDEO INTERFON POZIVANJE

Video-Interfon-DoorBird-D2101WV-300x300-1

Sadržaj članka

Video interfon solucija DoorBird D2101WV namenjena je zdravstvenim ustanovama, školama i drugim objektima od javnog značaja sa visoko frekventnim saobraćajem posetilaca. Nemački proizvođač kreirao je soluciju za beskontaktno video interfon pozivanje, kako bi adresirao aktuelne zdravstvene aspekte u vezi sa Covid-19 pandemijom.
Video interfon DoorBird D2101WV sa touch-free pozivnim modulom, omogućuje posetiocima da jednostavnim mahanjem ispred interfona aktiviraju poziv ka operateru, kako bi im bio odobren pristup objektu.

 

Video Interfon DoorBird D2101WV

DoorBird IP video interfon D2101WV namenjen je bolnicama, zdravstvenim ustanovama i drugim objektima od javnog značaja. Nemački proizvođač DoorBird nastavlja u svom stilu, pa tako i model interfona 2101WV dolazi u kućištu od nerđajućeg V2A brušenog čelika, dizajniranog za vertikalnu montažu i sa jednim pozivnim tasterom i sa call-free – bezkontaktnim pozivnim modulom.

Video-Interfon-DoorBird-D2101WV-touch-freeTouch-Free Pozivni Modul

Doprinos u borbi protiv virusa

Kako proizvođač DoorBird navodi, uložen je značajan napor u istraživanje, razvoj i testiranje kako bi kao kompanija dali svoj doprinos unapređenju opšte zdravstvene situacije tokom trenutne pandemijske situacije.
Rezultat ovog rada upravo je DoorBird IP video interfon D2101WV sa beskontaktnim pozivnim modulom. Touch-Free pozivni modul omogućuje znatno umanjenje izloženosti virusima i klicama u objektima sa visokim dnevnim saobraćajem ljudi.

DoorBird IP video interfon D2101WV namenjen je za upotrebu u javnim objektima poput zdravstvenih ustanova ili škola, ali se isto tako može koristiti i za potrebe manjih firmi i kancelarija, gde je primetno aktivno povećanje bezbednosnog osoblja i posetilaca.

Video-Interfon-DoorBird-D2101WV-touch-free-calling

Inteligentna senzorika i germanska pouzdanost

DoorBird IP video interfon D2101WV poseduje inteligentni gestikulacioni senzor, koji sa visokom pouzdanošću može da detektuje gestikulaciju ruke, kao i da detektuje njeno primicanje modulu u dometu od 10cm. Gestikulacioni senzor kombinuje više tehnologija simultano, uključujući ambijentalno osvetljenje, RGB i IR svetlosnu senzor tehnologiju, kako bi omogućio posetiocu da jednostavnim mahanjem ispred interfonske jedinice aktivira poziv operateru unutar objekta. Od momenta kada sistem prepozna mahanje ruke ispred interfonske jedinice, sve dalje akcije koje interfon izvršava identične su u poređenju sa standardnim interfonima sa pozivnim dugmetom:

– Šalje pozivni signal, ili push poruku
– Inicira SIP poziv
– Aktivira relej za automatsko otvaranje vrata u određenom vremenskom intervalu
– Šalje informacije Building Automation System-u

Dodatno, DoorBird IP video interfon D2101WV može se konfigurisati na način da jedino određena vrsta gestikulacije ruke može aktivirati određenu akciju. Npr. Mahanjem ruke sa desna na levo može aktivirati otvaranje vrata.

IP video interfon DoorBird D2101WV datasheet

Nemački kvalitet proizvoda

Sve DoorBird proizvode i sistemska rešenja dizajnira, razvija i proizvodi Bird Home Automation GmbH u Berlinu. Proizvodi su EU porekla, sa izraženom pouzdanošću u radu i sa uvek inovativnim sistemskim funkcijama. Upstream ICT Alliance sa licenciranim integrator partnerima stoji na raspolaganju projektnim kupcima i projektantima za sve preporuke u vezi sa video interfonskim solucijama DoorBird proizvođača.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.