APLIKACIJE ZA SAVREMENO POSLOVANJE

aplikacije-za-video-nadzor-axis-300x300px

Sadržaj članka

Kompanije i savremeni poslovni sistemi prilikom nabavke posebnu pažnju obraćaju na dodatnu vrednost koju video nadzor solucije mogu da im pruže. Osim osnovne, bezbednosne primene, video nadzor aplikacije nativno prodiru i u segment poslovne inteligencije gde namenskim aplikativnim softverom obezbeđuju menaždmentu novu dimenziju poslovne analitike, automatizuju evaluacione procese i unapređuju krajnji poslovni rezultat.

 

ACAP (Axis Camera Application Platform)

Axis Communications kao vodeći proizvođač naprednih video nadzor i analitičkih solucija pruža kompletna video analitička rešenja – za poslovnu, bezbednosnu i sigurnosnu primenu. ACAP (Axis Camera Application Platform) predstavlja otvorenu platformu koja je podržana na većini Axis video nadzor kamera. ACAP platforma omogućuje korišćenje analitike i namenskih aplikativnih softvera koji mogu rešiti specifične bezbednosne, ali i poslovne potrebe.

U Axis Application galeriji možete pronaći različite ACAP aplikacije razvijene od strane kompanije Axis i njenih tehnoloških partnera. Ove aplikacije su spremne za direktno instaliranje na Axis IP kamere i uređaje, i za vršenje analitike na uživo strimovim, kao i na arhivnim snimcima. Primeri ovih aplikacija su: cross-line detekcija, brojanje posetilaca, prepoznavanje tablica, menaždment upravljanja redovima u veleprodajnim/maloprodajnim objektima – i još mnogo drugih. Posetite Axis Application Gallery i pronađite odgovarajući aplikativni softver, bilo za poslovnu ili za bezbednosnu primenu.

 

Axis video analitika

Axis video analitičke aplikacije omogućuju proaktivno korišćenje video nadzor sistema, pomažući nadležnim službama za obezbeđenje da zaštite vašu imovinu otkrivanjem i sprečavanjem kriminalnih radnji. Aplikativni softver može npr. otkriti prestupnika i automatski obavestiti radnike obezbeđenja ili pustiti glasovnu poruku putem zvučnika. Edge aplikacije su skalabilne i pomažu pri bandwidth efikasnosti i redukciji snimačkih kapaciteta, slanjem i snimanjem samo video materijala koji su zapravo od realnog interesa.

 

Aplikacije za inteligentno poslovanje

Osim bezbednosnih, Axis nudi posebno optimizovan i ekstremno pouzdan portfolio aplikacija za poslovnu primenu. Konkretno za trgovinsku (maloprodajni i veleprodajni sektor) industriju, kompanija Axis Communications obezbeđuje analitički portfolio proizvoda koji pruža neophodnu i praktičnu poslovnu statistiku, kao i alate koji pomažu kompanijama da unaprede prodaju, da spreče gubitke i da povećaju profit.

AXIS Store Optimization Suite

Ove Axis aplikacije omogućuju da otkrijete kako inteligentna rešenja za maloprodaju optimizuju planiranje potrebnog i raspoloživog osoblja, poboljšavaju opšte korisničko iskustvo, kako unapređuju marketing i sveukupne poslovne aktivnosti.

Pogledajte i poručite već danas neke od najkorisnijih Axis aplikacija za maloprodajnu industriju

AXIS People Counter
AXIS 3D People Counter
AXIS Queue Monitor
AXIS Occupancy Estimator
AXIS Store Reporter
AXIS Store Data Manager

 

AXIS Loss Prevention Suite

Ove aplikacije vam omogućuju umanjenje gubitaka, i pomažu da zadržite kontrolu nad objektima:

AXIS Tailgating Detector
AXIS Direction Detector
AXIS Random Selector

 

AXIS Perimeter Defender

Sa ovom aplikacijom otkrijte osobe i vozila koja neautorizovano stupaju na vaš prostor. Video analitika koju dobijamo korišćenjem ovog paketa video analitike obezbeđuje detekciju veoma visoke preciznosti, minimalan broj lažnih alarma i podršku za PTZ auto-praćenje. Idealna je za skalabilnu zaštitu perimetra na zahtevnim područjima gde je neophodan visok stepen bezbednosti.

AXIS Perimeter Defender
AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking

 

AXIS Guard Suite

AXIS Guard Suite analitika idealna je za bezbednosnu primenu u maloprodaji, bankama, kancelarijama, školama i industrijskim zonama. Lako i efikasno poboljšajte bezbednost svojih prostorija sa analitikom za kretanje, upade ili za detekciju prekomernog zadržavanja.

AXIS Fence Guard
AXIS Loitering Guard
AXIS Motion Guard

 

AXIS Radar Autotracking PTZ

Besplatna aplikacija za mrežne radar detektore, koja omogućuje praćenje objekta za Pan-Tilt-Zoom kamere.

AXIS Radar Autotracking PTZ

 

AXIS Video Motion Detection

Takođe, besplatna aplikacija koja detektuje kretanje objekata u okviru unapred definisanog područja interesa. Ona omogućava automatsko pokretanje alarma.

• AXIS Video Motion Detection

 

AXIS License Plate Verifier

Sa ovom aplikacijom dobijate jednostavnu, isplativu analitiku za parking prostor primenu.

AXIS License Plate Verifier

 

AXIS Live Privacy Shield

Solucija za efektnu zaštitu privatnosti i automatsku zakonsku usklađenost po tom pitanju.

AXIS Live Privacy Shield

 

AXIS Parking Violation Detection

Ova aplikacija za optimizaciju saobraćaja koristi se za detekciju nepropisnog parkiranja i parking prekršaja. Ova solucija omogućuje pametne ulice, kao segment koncepta pametnih gradova, koja pospešuje neometan tok saobraćaja i sigurnije gradsko okruženje.

AXIS Parking Violation Detection

Gde kupiti

Kompanija IP WAY vodeći je AXIS distributer u regiji Balkana, a sa najvećom bazom znanja i praktičnog iskustva može vam pružiti efikasnu podršku u svakoj fazi planiranog projekta. Fokusirani na distribuciju opreme i softvera najvišeg kvalieta, isključivo kroz partnersku mrežu, pružanjem kompletne podrške i obuke, IP WAY predstavlja pouzdan oslonac svim partnerima i kupcima u realizaciji projekata u domenu IP video rešenja i napredne video analitike.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.