NOVE TEHNOLOGIJE: AVIGILON H5 PRO SERIJA 10K REZOLUCIJA I NEXT-GENERATION AI

video-nadzor-avigilon-h5-pro-10k-300x300-1

Sadržaj članka

AVIGILON je poznat po tome što je njihova AI video analitička tehnologija, korenito promenila način korišćenja video nadzor sistema današnjice. Sa novom H5 PRO serijom kamera otišli su i korak dalje. Motorola Solutions je sa brendom AVIGILON globalnom tržištu ponudila kamere za video nadzor 10K rezolucije, uz do sada najpotpuniji paket video analitičkih i AI funkcionalnosti. Sa maksimalnih 61MP rezolucije očigledno jeste dizajnirana za monitoring velikih površina, ali upravo zahvaljujući širokoj paleti AI i video analitičkih alata, AVIGILON H5 PRO single-sensor kamera za video nadzor ima primenu u širokom spektru vertikala poput video nadzora gradova, industrijskih lokacija, sportskih stadiona i aerodroma.

 

video-nadzor-avigilon-h5-pro-10k-1

AVIGILON H5 PRO – Maksimalna pokrivenost scene sa potpunim detaljima

Nova Avigilon H5 Pro kamera u mogućnosti je da isporuči neverovatne detalje prilikom monitoringa velikih površina. Sa rezolucijom od 10K HD, ova kamera pruža zapanjujuće detalje u sceni, simultano obezbeđujući maksimalnu nadzornu pokrivenost scene i minimizujući bandwidth i storage neophodne kapacitete, zahvaljujući patentiranoj High Streaming Definition Management (HDSM) 2.0 tehnologiji. Dizajnirana je za nadzor većih površina, a sa poboljšanim frame-rate i low-light performansama, Avigilon H5 PRO kamera omogućuje da ove površine budu opremljene sa znatno manjim brojem kamera, ali istovremeno sa poboljšanom mogućnošću nadzora celokupne scene i sa maksimalnim prikazom detalja u istoj.

video-nadzor-avigilon-h5-pro-10k-2

Inteligentni korisnički interfejs

Avigilon H5 Pro nadzorna kamera u potpunosti je kompatibilna sa solucijama i funkcionalnostima sledeće generacije. To podrazumeva poboljšanu objektnu detekciju, praćenje i klasifikacione sposobnosti. Za security operatere koji pretražuju snimljeni materijal ili prate dešavanja u realnom vremenu, H5 Pro kamera donosi pun set Avigilon nativno razvijenih tehnologija koje skraćuju vreme pretražnih i incident menadžment radnji, dok istovremeno isporučuju najviši kvalitet snimka:
Avigilon Appearance Search tehnologija omogućuje operaterima da pretraže ljude ili vozila od interesa, jednostavno unošenjem fizičkih opisnih karakteristika direktno u deep learning AI video search engine.
Facial Recognition tehnologija omogućuje operaterima da proaktivno pristupe markiranju rizika, zahvaljujući automatskom kompariranju individua naspram watch-list baze podataka.
Unusual Activity Detection je objektno-svesna solucija koja ima sposobnost da u posmatranoj sceni razume kako izgleda uobičajeno ponašanje, lokacije tog ponašanja i brzina kretanja kako za ljude, tako i za vozila. Ukoliko se nešto neuobičajeno dogodi, operateri o tome momentalno dobijaju sistemska obaveštenja, notifikacije i alarme.
Sve ove tri tehnologije inkorporirane su u H5 Pro nadzorne kamere, kompletirajući tako idealnu soluciju za proaktivne video nadzor operacije.

 

kamera-za-video-nadzor-avigilon-h5-pro-10k-rezolucija

 

Pametna video analitika sledeće generacije

Avigilon next-gen smart analytics omogućuje korisnicima da se drastično skrati vreme odziva prilikom izvršenja incident menadžment procedura:
Enhanced Object Detection and Tracking
Facial Recognition
Unusual Activity Detection
Appearance Search Technology

AVIGILON H5 PRO kamere za video nadzor data sheet

AVIGILON H5 PRO kamere za video nadzor fact sheet

AVIGILON H5 PRO kamere za video nadzor objektivi matrica

 

kamera-za-video-nadzor-avigilon-h5-pro-video-analitika-AI

AVIGILON H5 PRO

Sa mogućnošću pokrivanja velikog prostora i isporučivanja maksimalnih detalja u sceni, sa inkorporiranom best-in-class AI analitikom, kao i uz snažan zum i podršku za izmenjive digitalne SLR objektive, čini nam se da je pred nama novi game-changing period za video nadzor idustriju. Proaktivna, AI analitika uparena sa nadzornim kamerama ultra visoke 10K rezolucije kreira jedinstvenu globalnu tražnju za tehnološki naprednim bezbednosnim solucijama. Uz pun paket AI funkcionalnosti Avigilon svoju seriju H5 PRO kamera nudi u opcijama od 8, 16, 26, 40 i 61MP rezolucije, što će opremiti security timove adekvatnim alatima za novu eru proaktivne detekcije i prevencije incidenata.

U saradnji sa autorizovanim Avigilon integrator partnerima stojimo na raspolaganju svim projektnim kupcima, ali i projektantima za podršku u kreiranju naprednih solucija. Uz obezbeđene obuke za upoznavanje sa kompletnim sistemskim mogućnostima. Budite slobodni i pošaljite nam upit putem kontakt formulara.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.