SOFTVER VIDEO MENADŽMENT TEHNOLOGIJE

video-nadzor-softver-axis-camera-station_thumb

Sadržaj članka

IP video nadzor planiranje počinje odabirom adekvatne video menadžment softver platforme. Axis Camera Station, kao out-of-the-box rešenje predstavlja jedan od najčešćih izbora korisnika. Skalabilnost, efikasnost i jednostavnost ovog video menadžment softvera svrstavaju ga u sam vrh rešenja za male i srednje IP video nadzor instalacije

Predstavljamo vam video menadžment platformu AXIS CAMERA STATION

Skalabilna out-of-the-box softver platforma

Axis S10 i Axis S20 serije mrežnih video rekordra dolaze sa već preinstaliranim Axis Camera Station softverom i pratećim licencama. Softver za video nadzor je na ovim rekorderima već prekonfigurisan, što značajno umanjuje vreme i troškove instalacije i setovanja. Kompletiranjem sistema sa kamerama i drugim Axis IP proizvodima poput IP horni, IP kontrole pristupa, IP interfona,… korisnici dobijaju plug&play video nadzor soluciju koja može upotpuniti širok spektar specifičnih video nadzor potreba.

Axis Camera Station je kompaktna video menadžment softver platforma koja dolazi sa pregrštom korisničkih funkcionalnosti uz pomoć kojih korišćenje celokupnog sistema predstavlja pravo zadovoljstvo. Osim mogućnosti nativne integracije sa IP kamerama, IP video interfonom, IP hornama, IP kontrolom pristupa, ACS omogućuje i
multi-server konekcije i smart search funkcije pretrage video nadzor arhive.

• Provereno video menadžment rešenje
• Optimizovan za rad sa Axis mrežnim proizvodima
• Brzo setovanje sistema i intuitivni interfejs
• Efikasne i brze pretrage video nadzor arhive i podržana rezolucija do 4K Ultra HD

 

 

 

 

Axis Camera Station funkcionalnosti

Video menadžment softver Axis Camera Station, osim što omogućuje integracije sa širokom paletom IP mrežnih proizvoda, pruža i funkcionalnosti koje su generalno do skora bile dostupne samo video menadžment softver platformama enterprise klase. Tako na primer, ACS omogućuje multi-server konektivnost i instant replay funkciju za brzu verifikaciju incidenata. Napredno upravljanje frejmovima, smart search funkcionalnosti i video bookmarking dodatno unapređuju korisničku upotrebnu vrednost sistema. Napredne eksport funkcije sa dodavanjem samo određenih interesnih bookmark snimaka i određenih komentara pre samog eksporta u mnogome pomaže u potpunom kompletiranju istražnih radnji pri nastanku određenog incidenta. Takođe, mogućnost generisanja konfiguracionog zapisa sa svim sistemskim podacima i detaljima na pravi način upotpunjuje dokumentacioni element prilikom eksporta dokaznog materijala.

Kompanija IP WAY, zvanični distributer AXIS IP video solucija, u saradnji sa svojom mrežom sistem integratora na raspolaganju je korisnicima i projektantima za podršku u preciziranju zahteva u kreiranju rešenja zasnovanog na Axis Camera Station video menadžment platformi.

 

Za video nadzor instalacije male i srednje veličine

Axis Camera Station video menadžment softver predstavlja idealno rešenje za upotpunjavanje širokog spektra nadzornih potreba za male i srednje instalacije poput maloprodajnih objekata, hotela, škola i proizvodnih pogona. ACS je pouzdana solucija za upravljanje vašim sistemom video nadzora, obzirom da je prisutan u više od 50.000 instalacija širom sveta. Sam softver dizajniran je u skladu sa end-to-end kompanijskom strategijom tako da pruža izuzetnu pouzdanost u radu, uz nativnu integraciju sa širokim portfolijom Axis IP proizvoda.

 

Jednostavno i lako korišćenje

Instalacioni wizard sa podržanom automatskom detekcijom konektovanih kamera vodi vas kroz svaki korak prilikom inicijalnog setovanja sistema. Na ovaj način je omogućeno da sistem bude spreman za korišćenje u svega nekoliko minuta. Axis Camera Station razvijen je sa fokusom na jednostavnost upotrebe i intuitivnih korisničkih operacija, čime je omogućeno da čak i korisnici bez velikog prethodnog znanja o video nadzor tehnologijama mogu jednostavno upravljati incidentima i brzo i efikasno eksportovati dokazni materijal u visokoj rezoluciji.

Axis Camera Station omogućuje korisnicima i korisnu funkciju nativne integracije sa Axis A8004-VE IP video interfonom, za potrebe audio-vizuelne identifikacije i udaljenje kontrole nad ulazom u objekat. Dodatno, integracijom AXIS C3003-E IP video horne, operaterima je omogućeno da glasovnim porukama utiču na sprečavanje hazardnih situacija na objektu.

 

Mobilna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu

Axis mobilna aplikacija pruža korisnicima jednostavan način da ostanu u toku sa dešavanjima, pristupajući sistemu sa udaljene lokacije. Aplikacija za udaljeni pristup poseduje intuitivan i lak korisnički interfejs, uz izuzetan paket funkcija poput konektovanja na više video nadzor sistema, pregled uživo strimova i prikaz trimeline vizuelizacije snimljenih događaja, kreiranje snapshot-ova i u live i u playback režimu rada, i još mnogo drugih.

 

Video menadžment softver – licenciranje

Od verzije Axis Camera Station 5.0, svaki Axis IP uređaj zahteva jednu ACS Core Device licencu. Za kamere drugih proizvođača, jedna ACS Universal Device licenca je potrebna za integraciju jedne kamere u sistem.
Dodatno, za IP kamere drugih proizvođača koje imaju više IP adresa (npr. kamera sa više objektiva) potrebno je ACS Universal Device licenci koliko i IP adresa poseduje konkretna IP kamera. Kada su u pitanju Axis multisensor kamere, bez obzira na broj objektiva i IP adresa, potrebna je samo jedna licenca.
Generalno ACS Core Device licence koriste se za Axis IP kamere, dok se ACS Universal Device licence koriste za druge Axis mrežne proizvode, ili za integraciju mrežnih kamera i uređaja drugih proizvođača na sistem.

 

Video nadzor softver menadžment platforma – Axis Camera Station

 

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.