HIKVISION & VIDEONETICS PARTNERSTVO

hikvision-video-nadzor-softver-videonetics

Sadržaj članka

Video nadzor tehnologija ovih proizvođača obezbeđuje da Videonetics video menadžment softver efikasno procesira Hikvision H.265+ video snimke sa Hikvision IP video nadzor kamera.

Hikvision, vodeći dobavljač inovativnih video nadzor proizvoda i solucija najavio partnerstvo sa kompanijom Videonetics koja se bavi razvojem video menadžment platformi.

Hikvision & Videonetics partnerstvo

Hikvision video nadzor partnerstvo podrazumeva integraciju njihovih mrežnih kamera sa Videonetics video menadžment softverom (IVMS), koji će omogućiti korisnicima da vide, snimaju i analiziraju Hikvision H.265+ kompresovane video strimove iz Hikvision IP video nadzor kamera, kako uživo, u realnom vremenu, tako i u pretragama video nadzor arhive. Kupci će takođe realizovati uštede zbog manjih potreba za skladišnim i mrežnim kapacitetima, dok kvalitet videa ostaje nepromenjen.

Ova tehnološka video nadzor integracija omogućiće napredne funkcije upravljanja video materijalom i proširiti primenu aplikacija za video analitiku. Na primer, kroz Videonetics IVMS, korisnici će moći da vide u realnom vremenu video feed, snimljene video zapise, biće u mogućnosti da se brzo kreću od pregleda sa jedne kamere na drugu. Šta više, korisnici će biti u mogućnosti da eksportuju video ili slike video snimaka iz integrisanih Hikvision kamera za potrebe naprednih video analiza, kao što su: klasifikacija objekata, praćenje grupe ljudi, zaštita perimetra, traženje i praćenje objekta od interesa, pametna urbana video analitika, monitoring saobraćaja, i sl.

Hikvision smart codec tehnologija

Veoma je važno napomenuti da će svi video strimovi biti kompresovani Hikvision H.265+ smart codec tehnologijom. H.265+ tehnologija značajno smanjuje potrebe za mrežnim i snimačkim (HDD) kapacitetima.

Video nadzor testovi u praksi pokazali su da Hikvision H.265+ tehnologija radikalno smanjuje broj bitova ultra HD video snimaka i do 67% u odnosu na H.265. Ovo je posebno vredno i korisno kada imamo nestabilne uslove mreže, kada je ograničen protok, ili kada su klijenti u obavezi da čuvaju video nadzor arhivu tokom dužeg vremenskog perioda.

Veoma nam je drago što je Hikvision naš tehnološki partner. Siguran sam da će integracija našeg IVMS-a sa Hikvision H.265+ tehnologijom za kompresiju pomoći korisnicima da dizajniraju veoma efikasne solucije za video nadzor, i u javnom i u privatnom sektoru širom sveta„, rekao je Avinash J. Trivedi, zamenik direktora odeljenja za poslovni razvoj kompanije Videonetics.

Hikvision nudi platformu za tehnološka partnerstva, kako bi partneri zajednički razvijali raznovrsne solucije za video nadzor sisteme i specifične zahteve krajnjih korisnika„, izjavio je Adler Wu, menadžer Hikvision alijanse za globalnu tehnologiju, i tom prilikom dodao: „Naša H.265+ smart codec tehnologija omogućava efikasnija rešenja za kompresiju, koja dalje omogućuju našim klijentima da imaju nesmetan video prenos u limitiranim uslovima propusnog opsega, da ostvare velike uštede na skladištenju bez ugrožavanja kvaliteta slike.

O kompaniji Videonetics:  

Videonetics je vodeća svetska kompanija za razvoj platformi za vizuelno računarstvo, specijalizovana za razvoj inovativnih bezbednosnih solucija kao što su: Inteligentni video management softver (IVMS), deep learning i video analitika zasnovana na veštačkoj inteligenciji, inteligentni sistem za praćenje saobraćaja, tehnologija detekcije lica i prepoznavanja, video analitika koja se izvršava na Cloud-u i mnoge druge nesvakidašnje video tehnologije.

Videonetics je obezbedila više od 100 gradova, preko 80 aerodroma i više od 100 velikih kopmpanija širom Indije, kao i u drugim regionima kao što su: Jugoistočna Azija, Bliski Istok, Afrika, SAD i Evropa. Videonetics je integrisao preko 100.000 video nadzor kamera u svoj inteligentni video menadžment softver, a putem Videonetics IVMS-a vrši se saobraćajni monitoring preko 7.500 saobraćajnih traka širom sveta.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.