Imlek ulaže u Milestone tehnološke inovacije

Milestone_Imlek_Video_Nadzor_Inovacije

Balkanski gigant u proizvodnji mlečnih proizvoda „Imlek“ ulaže u tehnološke inovacije Milestone-a

Milestone Systems je izabrao Beograd da bude domaćin prvog tehnološkog događaja te vrste, „Milestone Integration Day Serbia“

…Maj 2018. g. balkanski gigant u proizvodnji mlečnih proizvoda Imlek ulaže u tehnološke inovacije Milestone-a, kako bi obezbedio bezbednu radnu sredinu svojim zaposlenima, a takođe i u cilju da poboljša kvalitet svojih proizvodnih procesa. Kompanija, koja posluje na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije pohvalila se povećanjem potražnje odnosno smanjenjem robe na lageru, a takođe i sve manjom učestalošću nesrećnih slučajeva, koje pričinjavaju vozači viljuškara.

U kompaniji Imlek su se suočavali sa nizom slučajeva internih i eksternih incidenata a takođe i sa slučajevima vandalizma, ali uz pomoć softvera kompanije Milestone, konkretno vreme i lokacija incidenta su postali izuzetno brzo pristupačni, obuhvat kamera je veći, a sredstva za analizu su sa mnogo većim mogućnostima za daljinske operacije.

Glavna prednost je u tome, što nam je sada pristupačna bilo koja kamera ili snimak, koji može biti napravljen bilo gde u okviru naše kompanije. Sa prethodnim sistemima video nadzora, DVR, imali smo pristup kamerama samo lokalno. Od kada smo implementirali rešenja kompanije Milestone, uštedeli smo dosta vremena i finansijskih resursa. Sistem povećava našu efikasnost, omogućavajući nam da smanjimo krađe i vandalizam, a pružaju nam i jednu neverovatnu mogućnost za prevenciju i obuku našeg osoblja„, rekao nam je Radiša Knežević, načelnik „Sektora za bezbednost“ u Imlek-u.

 

O kompaniji Milestone: Kompanija je osnovana 1998. godine. Milestone Systems je svetski lider u izradi softvera za sisteme video nadzora. Naša partnerska mreža je integrisala rešenja za video nadzor u više od 150 000 instalacija, koje imaju izuzetno široku primenu, kako u bezbednosti, tako i za druge primene – van bezbednosti. Cilj Milestone Systems–a je da omogući svojim korisnicima da poboljšaju organizacione procese i stepen sigurnosti u svojim kompanijama, putem upravljanja, integracije i nadgradnje sistema video nadzora.

 

O kompaniji IP Way: Fokusirani na distribuciju video nadzor solucija najvišeg kvalieta i pružanjem kompletnog sistema podrške u svim fazama realizacije projekata, IP WAY predstavlja pouzdan oslonac svim svojim partnerima u realizaciji širokog spektra IP video nadzor projekata. Profesionalnim odnosom prema tržištu, IP Way je u regionu Balkana prepoznat i priznat kao partner od poverenja prilikom implementacije novih tehnologija i aktivne podrške na tom putu.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.